Eminim ki çoğu insan maddi imkansızlıklar nedeniyle kesemez.
21 Haziran 2023 Çarşamba 22.04
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Eminim ki çoğu insan maddi imkansızlıklar nedeniyle kesemez.
21 Haziran 2023 Çarşamba 22.04
Yok abi nereye kesiyorsun. Adam bir hisseye 12/13 bin istiyor. Saçmalıktan başka bir şey değil. Durumu iyi olanların Allah kabul etsin ne diyelim.
Çok haklısın dost um ne yazık ki insanları bu hale getirdiler tamam dini olarak öyle kesmek zorunda değil şartlar var ama önceden çoğu insan iyi kötü kalmadı
Hayır. Bağış yaptık. Biri Afrika'da diğeri de Mehmetçik vakfına olmak üzere.
Maşallah Rabbim kabul eylesin inşallah çok güzel yapmışsınız
Amin, ecmain.
Bu arada bu benim en son hesabım hani daha önce bir hesabım daha vardı hatırlarsınız gece muhafızı hesabımın birisini devretmiştim O da bir sürü saçma sapan şeyler yapmış sonra hesap kapatılmış Ben de bunu yeni açtım 🙂
Gerçekten kurban bayramında en önemli olan noktalardan bir tanesi et alamayan veya et kokusunu Hasret insanlara bunu ulaştırmaktır ben bazı insanlar görüyorum ki Kurban bayramında et harcamak yerine yani fakire fukarayı vermek yerine kendi stok yapıyor şahsen bunu doğru bulmuyorum
Ve bazıları gösteriş meraklısı olduğu için bayram olmuyor bana göre.. Nice insanlar görüyorum Arife gününden hayvana vurmaya başlayanlar... Şu da var yarı Vejetaryen olsam bile et yemeyi sevmiyorum ama saygım var.. Kesim yerleri hijyeniklik açısından pazarlarda olmamalı.
Yani tabii ki şimdi zaten aslında kurbanın amacı burada et yemek değil Burada kurbanın amacı Allah'ın rızası için bir ibadet gerçekleştirmek ve aynı zamanda da et alamayan insanlara bu eti paylaştırarak vererek onların da paylaşmasını et yemesini sağlamaktır, tabii sizi bilmiyorum ama ben şunu da doğru bulmuyorum mesela her Kurban bayramında çıkarlar işte hayvanları katlediyorlar hayvanları kurban kesiyoruz diyerek öldürüyorlar yani zaten normal şartlarda da Türkiye'de et yeniyor sonuçta bu hayvanlarda başka nereden geliyor başka hayvanlarda kesilerek bu etler meydana geliyor o yüzden bazı şeylerin de algı yapılmasını doğru bulmuyorum haklısınız.
Mesela Bir de hijyen önemli dediğiniz gibi hayvanın gözünün önünde kesilmemesi önemli
Cevap
6Cevap
Hayır.
Diğer Bayram ben sana şeker olayım bu bayram sen bana kurban ol 😅
Fiyatlar uçmuş Allah yardım etsin cümlemize 😶
Nağmeye gel 😀
Sen bana şeker ol ben sana lokum sar beni sokum sokum 😃
Farkındayım 😄
Hayır
Ama bir gün o maddi güce sahip olmayı isterim
En çok yapmak istediğim şeylerden biri
Umarım çok güzel şekilde başarırsın Allah kabul eylesin
Amin, çok teşekkür ederim🤗
Rica ederim
Hayır, diğer her bayram gibi bu bayram da kesemiyoruz. Kesenler de buzdolabına atıyor zaten:d
🤣🤣 et stoğu
🙂🙂
Hayır kesmeyeceğiz
Gerçekten tebrik ediyorum sıkı takipçisi
Evet danaya girdik kesicez.
Allah kabul eylesin kardeşim
Sağol dostum
Biz ne yeriz nede keseriz 😅
Kesmicez sanırım
Bağış yapıyorum✌🏻
Onun fiyatı daha uygunmuş
Hatır paramiz yok