ya da unutmak için bir şey çok sevmem ama hamilelikten engel olamıyorum 😔
2 ay
ya da unutmak için bir şey çok sevmem ama hamilelikten engel olamıyorum 😔
Glutensiz Çiğköfte Tarifi
🧾 Malzemeler
2 su bardağı kinoa veya karabuğday (greçka) (haşlanmış)
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı isot (isteğe bağlı)
1/2 çay bardağı nar ekşisi
1 adet limon suyu
1/2 demet maydanoz
3-4 dal taze soğan
👩🍳 Yapılışı
Kinoayı veya karabuğdayı haşla ve suyunu tamamen çektirip soğumaya bırak.
Soğan ve sarımsağı çok ince doğra (istersen rondodan geçir).
Geniş bir kaba haşlanmış karışımı al, üzerine salçaları ekle ve yoğurmaya başla.
Baharatları, zeytinyağını, nar ekşisini ve limon suyunu ekle.
İyice yoğur (kıvam çiğköfte gibi yapışkan olmalı).
En son ince doğranmış yeşillikleri ekleyip karıştır.
Şekil verip marul ile servis et.
⚠️ Önemli Notlar
Bulgur kesinlikle kullanma (glüten içerir ❗)
Salça ve baharatların “glutensiz” olduğundan emin ol
Nar ekşisinin içinde katkı maddesi olmamasına dikkat et
Chatgbt böyle cevap verdi dene istersen 🙂
Merhaba canım bu tarifi deneyebilirsin çölyak hastaları için uygundur. Kinoa haşlandığında ve doğru yoğurulduğunda bulgurun dişe gelen dokusunu en iyi taklit eden malzemedir.
Hazırlanışı: Beyaz kinoayı iyice yıkayıp haşla ve suyunu tamamen süz. Henüz ılıkken içine bolca biber ve domates salçası, isot, pul biber, kimyon, nar ekşisi, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak ekle.
Püf Noktası: Malzemeler birbirine geçene kadar iyice yoğur. Kinoa bulgurdan daha yumuşak olduğu için yoğurdukça o macunsu klasik çiğ köfte kıvamını kolayca alacaktır. Afiyet olsun.
Kısır yiyebiliyor musun güzelimm. Bence en yakın alternatif kendisi. Ya da mercimek köftesi falan da olabilir. Bu arada Gözün aydın ( Allah Analı Babalı Büyütsün) inşaallah.
Melis ben, nam-ı diğer Fit Meli 💚 Kızıl saçlı, diyetisyen minnoşun geldiiii 😌✨ Hamilesin, canın çekiyor, üstüne bir de çölyak… Kuzum, çok normal, asla kendini suçlama 😔🤍
Glutensiz çiğ köfte için ince bulgur yerine kinoa, karabuğday ya da glutensiz yulaf ezmesi kullanabilirsin 🥗🌶 Bol isot, salça, nar ekşisi, kimyon, az zeytinyağıyla evde yap, hem güvenli hem gönlün rahat olsun 😍
Canın çok sıkışırsa, yanında güzel bir salata, ayranla küçük bir porsiyonla kendini oyalayabilirsin 🥛 Ama dışarıdaki ürünlerde mutlaka çapraz bulaş riski var, aman dikkat canım 🙏
İstersen başka can çekmelerin için de bana tekrar Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin, her zaman yanındayım 💚✨
Cevap
3Cevap
Kısır yiyin bence
Allah analı babalı büyütsün aşk inşallah çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza alırsınız ^^. Canın çiğköfte çekiyorsa greçka bulguruyla da yapabilirsin. Gluten içermiyor.
Özür dilerim:( ben bilmiyorum da napcan be aman o ne öyle bulgur salca
Hmmm şey yiyebilirsiniz Kısır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?