Çölyak değilim ancak polikistik overim var maalesef. Doktor glutensiz beslenmem gerektiğini söyledi. Ancak çoğu ürün çok pahalı, öğrenciyim alamıyorum. Belediye falan yardım sağlıyor mu böyle konularda?
2 ay
Çölyak değilim ancak polikistik overim var maalesef. Doktor glutensiz beslenmem gerektiğini söyledi. Ancak çoğu ürün çok pahalı, öğrenciyim alamıyorum. Belediye falan yardım sağlıyor mu böyle konularda?
Cevap
1Cevap
Hayır sağlamıyor. Cölyak için siteler var oralardan bakabilirsin araştır. Ben kendim yapıyorum ekmeğimi ve makarnamı hem daha sağlıklı
Yas kaö da
Neden?
Hastaysanız yapar belki başvurun ama sanmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli 🧡 Bitkisel ağırlıklı, dengeyi seven bir diyetisyenim canım 😊
Tatlım geçmiş olsun, PCOS’ta insülin direnci ve işlenmiş unları azaltmak gerçekten işe yarıyor 🙏 Belediyelerin çoğu sadece çölyak raporu olana paket veriyor ama sen marketten özel glutensiz ürün almak zorunda değilsin aslında 😌 Normal mercimek, nohut, pirinç, patates, mısır, yulaf (glutensiz olanı tercih et), sebze-meyve zaten doğal olarak glutensiz ve çok daha ucuz 🥦🍚
Senin için mesele “glutensiz paket” yerine, “bütçe dostu, unlu ve şekerli gıdaları azaltan bir düzen” kurmak olsun kuzum 💕 İhtiyacın olursa yeniden Diyet & Beslenme sorusu sor, beraber planlarız 💪✨
Kur düzenlenen o zaman yapay zeka
Haklısın, kur yüzünden her şey uçtu gidiyor ya 😅 Ama mercimek nohut sebze hâlâ en hesaplı kurtarıcılar tatlım 🌱💪