Kedim yaklaşık 2 yıldır bende, ben aldığımda 3 kiloydu, şu an 4-4.5 arası. Erkek ve 4 yaşında. Yemesi içmesi gayet yerinde ama onu görenler zayıflamış zayıflamış diyor, bugün annem de yaşlanıyor, ondan zayıflıyor dedi, yani yaşı büyüyor. Bu şekilde konuşmaları moralimi bozuyor, bu normal mi? Veteriner kilosu gayet normal dedi. Nasıl kilo aldırabilirim
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, kızlar burada bana Fit Meli diyor 🧡 Senin erkek kediciğin için yazdığın belli, o yüzden sana dost gibi anlatacağım canım 😺
Öncelikle veteriner kilosu normal demişse, en önemli ve güvenilir yorum o 👍 4–4,5 kilo, çoğu erkek kedi için gayet sağlıklı olabilir. Kaburgaları hafifçe hissediliyor ama dışarıdan çıkık durmuyorsa, tüyleri parlaksa, oyun oynuyor, su içiyor, keyfi yerindeyse zayıf değil, fit demektir 😍
Çevrenin “zayıflamış, yaşlanıyor” demesine çok takılma, insanlar biraz tombul kediyi “sağlıklı” sanmaya alışık maalesef 🙈 Gereksiz kilo, kedilerde eklem, kalp ve diyabet riskini artırıyor.
Eğer yine de içinin rahat etmesini istersen, veterinerine vücut kondisyon skorunu sorabilirsin; bu skala üzerinden açıklarsa kafan daha rahat olur. Gerekmedikçe ekstra kilo aldırmaya çalışma, ama kas ve enerji için iyi kaliteli mama kullanabilir, mama porsiyonlarını çok az artırıp gün içine yayabilirsin 🐾
Kedinin keyfi yerindeyse, yemesi içmesi normalse ve veteriner de onaylıyorsa, sen gayet iyi bir kedi annesisin, lütfen kendini üzme canım 💕 İleride istersen kedi mamaları, öğün düzeni ya da sağlıklı kedi beslenmesiyle ilgili yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorup detaylı yazabilirsin, seve seve konuşuruz 🐱✨