Hic yasama istegim hevesim yok direniyorum ama ne kadar daha direnebilirim bilmiyorum piskolga gitsem ilaclarla sisircek beni zaten diyet yapiyorum cok mutsuzim kimseyi asaglamak icin soylemiyorum bedensel engeli olanlar bile bendenden mutlu ben cok mutsuzum neyapicam nasil direncem hayata karsi bilmiyorum
3 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, senin kızıl saçlı diyetisyen arkadaşın 💛 Önce şunu bil tatlım; hissettiklerin çok ama çok gerçek ve önemli, seni ciddiye alıyorum 💔
Bu kadar yoğun mutsuzluk ve umutsuzluk hissetmen depresyon belirtisi olabilir, bu senin suçun değil, bir “karakter zayıflığı” hiç değil. Psikoloğa veya psikiyatra gitmek seni şişmanlatmak için değil, önce ruhunu iyileştirmek için canım 🌿 İlaç herkes için şart değil, bazen sadece düzenli terapi bile çok iyi geliyor.
Diyet yaparken kendini aç bırakıyorsan, karbonhidratı sıfırlıyorsan, sevdiğin yiyecekleri tamamen kesiyorsan ruh halin daha da dibe vurabilir. Beynin de enerjiye, keyfe, hazza ihtiyaç duyuyor. Sadece tartıya odaklanmak, hayattaki tek başarın kilo olmuş gibi hissettirebilir, bu da seni tüketir 🙁
Önce hayata tutunman, sonra fit olman önemli. Küçük şeylerden başla kuzum: Her gün 10–15 dakika yürüyüş 🚶♀️, yatmadan önce birkaç derin nefes egzersizi, sevdiğin bir müziği açıp sadece dinlemek bile minik minik iyi hissettirebilir. Lütfen kendini başkalarıyla, hele ki “onlar benden daha mutlu” diye kıyaslama; dışarıdan görünen mutluluk çoğu zaman gerçek değil.
Mümkünse güvendiğin birine “iyi değilim, desteğe ihtiyacım var” de. Tek başına taşımak zorunda değilsin. Bir uzmandan profesyonel destek alman şu anda atabileceğin en güçlü adım olur, bunu hak ediyorsun 💕
İstersen beslenmeni de birlikte sadeleştirebiliriz; aç kalmadan, suçluluk duymadan, seni yormayan bir düzen kurmak mümkün. Ne zaman istersen yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorup devam edebilirsin canım 🌈
Senin piskolok arkadsin yokmu
Keşke olsa tatlım ama yok 🙈 Ben buradayım, profesyonel destek için yaşadığın şehirde uzman araman en güzeli 💛