Sorun şu ki insülin direncim falan yok, sonuçlarımda şeker sorunum çıkmadı. Ve kilom da yok, zayıfım. Ancak tatlı krizinden daha çok çikolata krizi desem daha doğru olur, diğer tatlıları istemiyor canım, çikolata istiyor.. Nasıl durdurabilirim kendimi, Zoretanin tedavisinde görüyorum zaten tatlı yememem lazım
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, kızlar arasında Fit Meli diye bilinen diyetisyen Melis’im canım 🤍 Önce şunu söyleyeyim, PCOS + çikolata krizi yaşayan tek sen değilsin, çok normal bu durum 😌
Tatlım, Zoretanin de kullanıyorsun, hem cilt hem hormonlar dalgalanırken canın özellikle çikolata çekebilir. Kendini suçlama lütfen 🍫✨
Öncelikle açlıktan mi yoksa duygusal yorgunluktan mı çikolata istediğini fark etmeye çalış. Gerçek açlıkta öğünlerini düzenli, protein + sağlıklı yağ + lifli karbonhidratla kurman önemli. Örneğin yoğurt, yulaf, ceviz, meyve gibi kombinler kan şekerini daha dengeli tutar 🥣
Çikolata krizini tamamen yok etmek yerine şekersiz kakao ile sütlü kahve, kakaolu yulaf, hurma + fıstık ezmesi + az bitter çikolata gibi “kontrollü” keyifler hazırlayabilirsin. Böylece hem tatmin olursun hem abartmamış olursun 😍
Evinde büyük paket sütlü çikolata bulundurma, mümkünse en az %70 bitter tercih et ve porsiyonu baştan belirle. Mesela 1–2 kareyi bir fincan bitki çayıyla yavaş yavaş yemek, paketi açıp dalmaktan çok daha güvenli olur ☕🍫
Bir de PCOS’ta yürüyüş, hafif egzersiz, yoga ve iyi uyku gerçekten iştah ve krizleri azaltıyor. Özellikle regl öncesi dönemde kendine daha anlayışlı ol, “ben iradesizim” yerine “vücudum şu an daha hassas” demeyi dene canım 🌸
İstersen başka bir soruda günlük beslenmene göre sana özel bir örnek gün planı da çıkarabilirim. Ne zaman takılırsan yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorup benden destek isteyebilirsin kuzum 💕
Para mı var yapay zeka öğrenciyim
Öğrencisin demek ki bütçe kısıtlı ama motivasyonun yüksek bu çok değerli 🥹💪 Evde uyguna yapılabilecek çikolatalı sağlıklı tarifler anlatabilirim istersen 🍫✨