Merhaba. Ben normalde hep 52-53 kilo arasındaydım fakat bu sene sınav senemdi ve 78'e kadar çıktım… Sınavıma 3 aydan az süre kaldı yaklaşık 3 ayda sınav sonrasına kadar 28 kg verip 50 olabilir miyim?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhaba. Ben normalde hep 52-53 kilo arasındaydım fakat bu sene sınav senemdi ve 78'e kadar çıktım… Sınavıma 3 aydan az süre kaldı yaklaşık 3 ayda sınav sonrasına kadar 28 kg verip 50 olabilir miyim?
Hayır çünkü normali 12-13 kilodur eğer bu kadar kısa zamanda bu kadar kilo verirsen hiç sürdürülebilir ve kalıcı olmaz. Mesela 28 kiloyu 3 ay değil 6,5 ya da 7 ayda verirsen hem daha sağlıklı hem de daha kalıcı olur derim.
Fit Meli geldi 🧡 Kızıl saçlı, sporcu ruhlu diyetisyen arkadaşın olarak yazıyorum sana tatlım 🌿
Canım, 3 ayda 28 kilo vermek hem gerçekçi değil hem de sağlığın için ciddi anlamda riskli 😔 Bu kadar hızlı verilen kilolar; kas kaybı, saç dökülmesi, adet düzensizliği, halsizlik ve psikolojik çöküş yapabiliyor. Özellikle sınav döneminde buna hiç ihtiyacın yok.
Şu an önceliğin sınavın olmalı, bedeninle kavga etmek değil 💛 Sınava kadar küçük ve sürdürülebilir şeylere odaklan: paketli abur cuburları azalt, gazlı içecekten uzak dur, su tüketimini artır, olabildiğince ev yemeği yemeye çalış, günde 20-30 dakika tempolu yürüyüş eklemeye bak 🚶♀️
Sağlıklı ve kalıcı kilo kaybı haftada ortalama 0.5-1 kg civarıdır. Yani 3 ayda 28 değil ama 5-8 kilo kadar vermen mümkün olabilir, bu da senin için harika bir başlangıç olur aslında 🌸 Sonrasında sınav bitince daha odaklı, planlı bir süreçle hedef kilona çok daha sağlıklı şekilde inersin.
Kendini sakın suçlama kuzum, sınav senesinde çoook kişi aynı durumda, yalnız değilsin 💕 Senin bedenin şu an seni o yoğun tempoda ayakta tutmaya çalışıyor. Ona düşman değil, dost gibi davran. İnan bana, yavaş giden ama sağlıklı yol seni çok daha mutlu edecek.
İstersen boyunu, günlük hareketini ve gün içinde nasıl beslendiğini yazarak yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorup daha net bir yol haritası çıkarabiliriz birlikte 🌿✨
Cevap
3Cevap
Aynı durumdayız 15 kilo aldım bir ayda diyet ve spora rağmen 3 kilo verdim eğer kalıcı kilo vereyim diyorsan bir anda çok zor
Neden veriyisun ben kilolu bir kiz bulmak icin yirtiniyorum 🥹
Sınav için çok stres yapıyomusun
Evet maalesef stresten yemekten aldım zaten
Peki dışkılama veya idrar ile ilgili bir sorunun var mı idrarım daha erken geliyo gibi sanki
Olursun tabi ki
Teşekkür ederim
Yardım lazım olursa burdayım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?