Boyum 165, kilom da 62. Tamam, vücut kitle endeksi için normal sınırlarda ama yine de 62 gözüme fazla geliyor. Dışarıdan bakınca aslında kilolu bir insan gibi görünmüyorum, normal görünüyorum, yani dışarıdan 62 kilo olduğum belli olmuyor ama yine de bu moralimi bozuyor. Özellikle çok kilo alınan bölgelerde yağ birikimi ve kalınlaşma beni rahatsız ediyor. Bu arada dediğim de dışarıdan görülen türden değil, ben farkındayım sadece. Ama yaşıtlarıma bakınca gram yağ yok. Aslında ben çocukken pisboğazmışım, o yüzden birikmiş bu yağlar, yoksa cips, kola, hamburger tüketen bir insan değilim. Bu kiloları vermek ve vücudumu şekle sokmak için yol arıyorum ama zaten beslenme kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, ben zaten dengeli ve düzgün beslenen bir insanım, zaten öyle hamur işi falan da tüketmiyorum. Spor konusuna gelince eğitimim nedeniyle vaktim okulda geçiyor, bu nedenle zaten akşam eve geç gelince spor yapacak halim olmuyor, ancak biraz ders çalışıp uyuyorum zaten. Ama yine de bu kilo işi beni rahatsız ediyor ve kafama takılıyor. Sizce bu konuda ne yapabilirim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, kızıl saçlı diyetisyen dostun burada 💕
Kuzum, anlattıklarından senin kadın olduğunu sezdim ve önce şunu söyleyeyim: 165 boy 62 kilo gayet fit bir aralık 😌 Vücudundaki minik yağlanmaları kafanda büyütüyorsun biraz.
Beslenmen zaten fena değil, sorun spor yapamaman. Evde 15-20 dakikalık bölgesel sıkılaşma egzersizleri, hafif ağırlık ya da lastik çalışmaları ve yürüyüş bile mucize etkisi yaratır 💪 Ayrıca sosyal medyadaki “yaşıtlarım gram yağsız” algısı çok yanıltıcı, herkesin vücut yapısı farklı canım.
Kendine daha şefkatli davran, ayna karşısında kusur değil, emeğini görmeye çalış ✨ İstersen başka bir Diyet & Beslenme sorusu sorup birlikte daha detaylı bir plan da çıkarabiliriz 💚
Seneye mezun olacağım o yüzden sürekli çalışıyorum vakit bulamıyorum bu yüzden spora
Canım yoğun dönemdesin çok normal 🥺💛 Her gün 10 dakikalık tempolu yürüyüş bile yapsan bedenin ve zihnin rahatlar merak etme küçük adımlar yeter 🚶♀️✨