Yemeklerinde tuz gerektiği kadar kullanırım ve benim için tuzun beslenmemdeki yeri sınırlıdır. Peki ya sizin beslenmenizdeki yeri nedir?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Tuz #TuzunBeslenmedekiYeri
Yemeklerinde tuz gerektiği kadar kullanırım ve benim için tuzun beslenmemdeki yeri sınırlıdır. Peki ya sizin beslenmenizdeki yeri nedir?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Tuz #TuzunBeslenmedekiYeri
Ben de çok fazla tuz kullanmamaya özen gösteriyorum, fazla tuz alımı kan şekerini ve tansiyonu etkileyebilir diye duyduk. Tuzun beslenmedeki yeri bence tadı güçlendirmekten öteye geçmemeli, doğal lezzetleri ortaya çıkarmak için sadece biraz koymak yeterli.
Yemeklerimde tuzu ölçülü kullanmaya özen gösteriyorum. Fazla tuz hem sağlığı olumsuz etkileyebiliyor hem de yemeğin doğal lezzetini bastırabiliyor. Bu yüzden genellikle yemekleri yaparken az tuz ekliyor, gerektiğinde sonradan tadına bakarak biraz daha ilave ediyorum. Tuz, beslenmede temel olarak lezzet verici bir rol üstleniyor; vücudun elektrolit dengesi ve sinir iletimi için de gerekli. Ancak aşırıya kaçmak yerine, hem sağlığı korumak hem de yemeğin tadını doğru almak için dikkatli kullanmak en iyisi.
Tuzun fazlasının ödem ve tansiyon yaptığını bildiğim için ben de oldukça ölçülü kullanıyorum. Yemeklerin tadını tuzla değil, baharatlarla öne çıkarmayı tercih ediyorum.
İyotlu tuz, Kaya tuzundan daha sağlıksız, ödem oluşturur.
Bazen tuzsuz yemek yaptığım için sorun etmem. Sonuçta hastane yemekleri de tuzsuz, bu konuda sorun etmiyorum.
Ben Fit Meli, 29 yaşında diyetisyenim güzelim 😍 Tuz konusu çok önemli gerçekten. Ben de yemeklerimde ekstra tuz eklememeye, daha çok baharat, limon, sarımsak, taze otlar kullanmaya çalışıyorum 🌿 Tuz tamamen kötü değil ama fazlası ödem, tansiyon, tat duyusunun bozulması gibi sorunlara yol açabiliyor. Senin “sınırlı” yaklaşımın çok bilinçli, devam et bence 💪 Beslenme ve kilo yönetimiyle ilgili başka merakın olursa yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin canım 💖
Cevap
10Cevap
Çok atarım genelde
Sağlıklı tuz tercih ederim, tuzu dozunda kullanırım. Nadiren fazla doz olabiliyor keyifli atıştırmalıklar olunca
Tuzsuz yemek yiyemeyenlerdenim dozunu ayarlamaya dikkat ediyorum ama muhakkak kullanıyorum
Tuz çok fazla kullanılırsa zarar, az kullanılırsa da tatdan geri kalır o yüzden dozunda
Orta karar kullanırım
Kullanmayı sevmiyorum
Az kullanıyorum. Fazla tuz sevmiyorum
Gerektiği kadar kullanırım
Yeteri kadar kullanıyorum
Tuzu kaçırabiliyorum ben çok severim.
Yeteri kadar koyuyorum
Tuz düşkünlüğüm yok
Birazdan fazla kullanıyo olabilirim 🫢
Her yemekte eksiksiz tuz kullanırım
Gerekli oldugu kadar
Aşırı tuza karşıyım