Merhabaa 🌸
Tuzsuz yemek yiyenlerdenim. Tuzu hiç sevmiyor değilim ama yemeklerde de hiç aramıyorum bence tuzsuz daha iyi oluyor sanki.
Sofranızda mutlaka tuz bulunur mu yoksa ihtiyaç duymaz mısınız?

Merhabaa 🌸
Tuzsuz yemek yiyenlerdenim. Tuzu hiç sevmiyor değilim ama yemeklerde de hiç aramıyorum bence tuzsuz daha iyi oluyor sanki.
Sofranızda mutlaka tuz bulunur mu yoksa ihtiyaç duymaz mısınız?

Genelde göz kararı, malzemelerin miktarına göre değişir. Aşırı tuzlu yapmaktan korkarım her zaman, o yüzden az olsun daha sonra atılır ama fazla tuzdan yenilmeyecek halde olmasın yeter ki diye düşünürüm.
tuzsuz daha lezzetli oluyor her şey. tuz her şeyin tadını bastırıyor gibi geliyor.
Benim gibi düşünen biri çıktı 😅
Fazla tuzun bünyeyi yorduğunu düşünmüyorum. Çorba hariç aramam da. Tamamen tuzsuz yaptıklarımda oluyor. Özellikle et yemeklerine veya ızgara olanlar göz kararı atıyorum.
Besinlerin çoğunda zaten kendinden tuz bulunduğu için eser miktarda tercih ediyorum ben. Sodyumun fazlası vücuda zarar arkadaşlar.
Cevap
22Cevap
Sadece gerektiği miktarda kullanıyorum.
yeterli geldiği kadar
Yani ihtiyaç olduğu kadar bazı yemeklerde de hiç ihtiyaç duymuyorum
Oldukça az kullanmaya çalışıyorum. Madensuyuna biraz tuz katıp tükeyiyorum. Pump etkisini artırıyor
Antremandan önce mi içiyorsun sonra mı?
Ben artık kullanmamaya çalışıyorum elimden geldiğince doktor dedi diye değil kendi sağlığımı düşünüyorum hasta olmadan
Az kullanmaya çalışıyorum bazen hiç kullanmam.
Genelde patates kızartmasında kullanırım
Hiç kullanmam.
İsteyen istediği kadar atabilir.
Bu nedenle dışarda doğru düzgün yemek yiyemem çünkü ne zaman niyetlensem hepsi bana tuzlu gelir.
Belli bi ölçüsü var bana göre o şekilde ayarlı kullanıyorum tadına bakarak kontrol ediyorum öyle artırıp veya az ekme
tuzsuz yemek yiyemem hasta yemeği gibi geliyor göz kararı atarım genelde
Yemekleri az tuzlu severim. Ayrıyetten yemeğe de tuz dökmem, pek aramıyorum yani.
tuzu sevmiyorum hic ya. tuz yerine limon favirim 😋
tuzu çok tüketmem ama kararında yemeklerde olmasını isterim
Hiç kullanmıyorum. İsteyen istediği kadar atar sonrasında.
Zayıfladığımdan beri pek tuzla aram kalmadı. Çok nadirdir tuz kattığım zamanlar.
Tuzu hıc sevmem ve aramam
Tansiyon hastasi olana kadar dok babam dok
3 sene önce şeker ile birlikte bıraktım
Çok tuzlu yediğim için bol miktarda kullanıyorum
Annem ne kadar koymuşsa.
Tuzluk olacak 🙂
Tuzu olmalı diyorum
Varla yok arasinda cok az miktar
Yeterince. Tuzsuz bir şeye yiyecek demem
Az kullanirim
Az, çok az…
Biraz fazla katarim