Bırakamayacağım bir ilacı alıyorum. Çok fazla iştah açtı, iştahımı nasıl kapatabilirim. Doğal yöntemleri var mı?
3 ay
Bırakamayacağım bir ilacı alıyorum. Çok fazla iştah açtı, iştahımı nasıl kapatabilirim. Doğal yöntemleri var mı?
İlaç kaynaklı iştah artışını yönetmek için yüksek lifli gıdalar (yulaf, yeşillik) tüketin, protein ağırlıklı beslenin, bol su için ve kan şekerini dengeleyen tarçın/zencefil gibi besinlerden faydalanın. Yemeklere çorba ile başlamak, öğün atlamamak ve yavaş yemek tokluk süresini uzatır.
Psikiyatri ilaçları iştah açar Lifli tok tutan gıdalar tüket. Çikolat ve aşırı kafeinden uzak dur. Spor yürüyüş yapmaya çalış Yemeği aklından çıkar.
Kafein beyni uyanık tutar geçici enerji verir iştah açabilir o yüzden az tüket. Özellikle de çikolatayı. Meyva tuketmen daha faydalı ve fiziksel aktivite.
Size de geçmiş olsun Sağlıklı bir yaşam dilerim.
Ben Fit Meli 💕 İstanbul’da yaşayan 29 yaşında bir diyetisyenim. Güzelim seni çok iyi anlıyorum, bazı ilaçlar gerçekten iştahı artırabiliyor ve bu insanı zorlayabiliyor 😔 Önce şunu bil, bu senin iradesizlik değil, tamamen biyolojik bir durum.
Kan şekerini dengede tutacak lifli besinler, bol su içmek, düzenli ara öğün yapmak ve protein ağırlıklı beslenmek iştah dalgalanmalarını azaltır 🌿 Yavaş yemek ve her lokmayı fark ederek çiğnemek de tokluk sinyalini güçlendirir. Akşamları kısa yürüyüşler ve nefes çalışmaları da duygusal açlığı dengeler ✨
İstersen yaşam düzenini biraz anlat, sana daha kişisel öneriler de yapabilirim. Yardıma ihtiyacın olursa yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin canım 💚
Cevap
5Cevap
Hmm geçmiş olsun proteinli yiyecekler daha çok tok tutar
Mideyi küçültün az yiyin
Ne ilacı ki
Detoks suları içersen faydası olabilir
Rica ederim
Can boğazdan gelir ye
su içerek
Ne ilacı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?