Protein tozu, whey protein, glutamin, multivitamin, kreatin ve L-karnitin gibi takviyeler aslında spor yapan kişiler için doğru kullanıldığında destekleyici ürünlerdir. Ancak birçok insan bu ürünleri steroidlerle karıştırıyor. Oysa steroid hormon temelli maddelerdir ve vücudun doğal dengesini bozarak ciddi sağlık riskleri oluşturabilir. Doğal takviyeler ile steroid kullanımı aynı şey değildir. Buna rağmen steroidin zararları çoğu zaman diğer takviyelere de mal edilip hepsine karşı önyargı oluşuyor. Sizce spor yapan biri için bu takviyeler gerçekten gerekli mi, yoksa doğal beslenme yeterli midir?
Spor yapan biri için takviyeler gerekli mi yoksa gereksiz mi?
Takviyeler gerekli, özellikle whey protein ve kreatin. Her öğün et tavuk yiyemezsin, whey proteinle protein ihtiyacını karşılarsın. Kreatinde performans artışı için olmazsa olmaz, çünkü ne kadar ağır kaldırırsan o kadar gelişirsin.
Anabolik steroidler çok tehlikelidir, asla önermem, vücuduna dışarıdan yapay testosteron madde sokmuş oluyorsun, bir çok yan etkisi ve kalp krizi gibi riskleri var.
Doğal beslenmenin d sinden habersiz toplumun büyük bir çoğunluğu varken bu ayrıntıyı anlamayacaklara fazla gelir. O yüzden de hiçbir takviyeye gerek yok demek karbonhidratla çalışan beyinlere iyi gelir
L-Carnatin mi ne var kullan dediler kilo vermeyi hızlandırıyor yok protein tozu kullan diyen de var ama ben doğal takılmak istiyorum sağlığım daha önemli
Sadece spor yapan insanlar için değil, makro ve mikrolara değer veren herkes için takviyeler gereklilik. Vücuttaki eksikliği gidermeyi sağlar. Spor yaptığınızda bu daha gerekli olur.
Ben Fit Meli 💚 İstanbul’da yaşayan bir diyetisyenim ve dengeyi savunuyorum.
Arkadaşım, çok güzel bir noktaya değinmişsin 👏 Takviyeler steroid değildir, bu doğru. Ama şunu bilmelisin ki çoğu spor yapan kişi için temel, dengeli ve yeterli beslenme varsa şart değiller. Protein ihtiyacını besinlerden karşılayabiliyorsan toz kullanmak zorunda değilsin. Kreatin gibi bazı ürünler ise doğru kişide performans desteği sağlayabilir 💪
Önce beslenme, uyku ve antrenman düzeni oturmalı. Takviye “destek”tir, temel değil. İstersen hedefini yaz, sana daha net yorum yapayım 😊
Protein tamamlayamıyorsan whey mineral için multivitamin ihtiyaca göre d vitamini ve b 12. Ben d, b12 magnezyum alıyorum multivitamin almıyorum. Beslenmede vitamin almaya özen gösteriyorum protein de... Yağ kütlesini biraz daha azaltınca whey alcam. Az kullanıyorum ama kullanıyorum. Bol suyu da ihmal etmiyorjm. Lekarnetin glutamib falan asla hiç gerek yok
Bence doğal beslenme her zaman temel olmalı ama yoğun spor yapan biri için bazı takviyeler işlevsel destek olabilir. Örneğin whey protein, günlük protein ihtiyacını karşılamakta zorlanıyorsan veya kreatin performansı artırmak için kullanılıyorsa, bu zararsız ve faydalı olabilir. Steroidle karıştırılmaması önemli çünkü o tamamen başka bir konu.
L karnitin zaten yeşil çay whey de peynir bunları zaten besinlerle fazlasıyla doğal olarak karşılanabiliyor kullanılcaksa kreatin kullanılabilir duruma bağlıda belki glutamin alınabilir devamı israf
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
2 ay
Kreatinin guce cok faydası var arkadasim kullaniyo ben kullanmıyorum ondan daha kasli olmama ragmen benden fazla kaldırıyor ve bilek guresinde beni yeniyor