Ben genelde hangi yemekte ne kadar protein olduğunu yapay zekaya soruyorum ve faydalı oluyor.

Ben genelde hangi yemekte ne kadar protein olduğunu yapay zekaya soruyorum ve faydalı oluyor.

Ya aslında yediklerimi bazen yazıyorum
Çünkü çok fazla abur cubur yiyorum
Kendime kızıyorum sonra
Mesela üç çikolatadan fazlasında kendimi frenlemeye çalışıyorum
Resmen çetele filan tutuyorum
Bilmiyorum ya protein hesabı sayılmaz ama
Ne yediğimi görmek okumak istiyorum
Bu aralar hayır da normalde yapıyorum
ben de yapıyorum gemini chatgpt grok hep pro sürümlerini kullanıyorum, o yüzden fotoğraf atıyorum hakkım bitmiyor. aslında fat secret kullanıyorum ben yapay zekayı o alanda kullanmadım çok. bir de orada 40gr protein olduğunu zannetmiyorum 130g tavuk az çünkü
Yok zaten toplam miktarı o kadar içindeki diğer şeyleri de sayıyor bowl sonuçta
Jsjsjsj sorun değil
Doyurucu bir yemek az önce sipariş ettim ama iftardan sonra yerim, temiz bulkta işe yarar
Bi de çok pahalı protein tozları. Ben protein tozunu sadece takviye olarak görüyorum tek başına protein tozu ile iş yürümez. Yumurta, peynir, makarna, tavuk falan bunları da yemek gerekiyor
Ben hiç cuta cesaret edemedim ama bel çevresini inceltmek için yapmam gerekiyor. Bulk dediğim öyle her önüme geleni yiyorum değil ama bu ara ramazan dolayısıyla da biraz daha kalorili beslendiğim gerçeği var, özellikle iftardan sonra tatlı yiyorum. Normalde şekeri az tüketen biriydim
Erkekler için daha zor bizim pek üst vücut merakımız yok. Ben daha çok bacak kalça geliştiriyorum kütle koymaya çalışıyorum ama haliyle biraz karın ve bel bölgesi de birkaç cm büyüyor
İşte o hataya düşmek istemiyorum sonra çok zor olur karın bölgesini inceltmek bu yüzden ayarda tutmaya çalışıyorum, ramazan sonrasında tatlıyı full keseceğim zaten
Evet zaten creatine monohydrate kullanıyorum o da su tutuyor vücutta yapabilecek bir şey yok. Temiz beslenmeye gayret gösteriyorum ama işte hamur işi ve tatlı yememek elde değil ramazan ayında
Yok cidden hiç pide yemiyorum ekmekte yemiyorum sadece tam buğdaylı lavaş yiyorum bu da normal zaten karbonhidrat gerekli, şekeri de keserim zor olmaz benim için normalde de zaten minumum seviyede tüketiyordum
Hahahhaha yok ya öyle avakadolu yulaf falan yaptığım yok plates yapmıyorum zaten vücut geliştiriyorum ağırlık kaldırıyorum sonuçta, tavuk pilav yemem gerekiyor ve yiyorum da
Yok ya asla öyle korkularım yok bazen shoulder presste 10-10 kg giriyorum, sırtta şu cableda oturarak çekiş hareketini 120 kg civarı yapıyorum asla korkmuyorum. Bacak kalçayı söylemiyorum bile orada daha ağır giriyorum tabii. Orantılı kas her zaman iyidir alt vücudum geliştirken, üst vücudum sönük kalsın istemem ama üst vücuduma fazla kütle koymak gibi bir derdim yok erkeksi görünür zaten
geniş omuz erkeksi durmuyor dozu kaçırmadıkça, row 120kg mi 120lbs dedin sanırım 54kg denk geliyor bu baya iyi. konuşmuştuk zaten bacak kalçada baya zorluyorsun 190kg leg press yapmıştın galiba onu görmüştüm bi ara. iyi sayılar bunlar :D bende tek sorun kalf ve quad kısmı, kalf zor büyüyor zaten genetik olarak ince, hams kısmım çok iyi ama quada ağırlık verdim bu ara
Evet ya quad cidden büyütmesi biraz zor bölge ama ben yol katettim eskiye göre. Leg press rekorum o civarlar evet ama kaldıramayacağım ağırlığa girmem ya sonra sakatlık olursa hiç spor yapılmaz, Allah korusun. O muhabbeti sen diyince hatırladım bu arada o kişi olduğunu şu an anlıyorum jsjsj
Jsjdjd aman dikkat et cidden tehlikeli işler ama acıdan zevk alıyor gibiyiz ağırlık çalışan tüm bodyciler böyle sjsjsj. Leg presste arka bacak odaklı çalışıyorum hem kalça hem arka bacağa etki ediyor baya iyi ama ben tek bacakla yapıyorum genelde aşırı zorluyor ama verdiği etki müthiş
o acı bağımlılık yapıyor skdjsk arka bacak için RDL vazgeçmiyorum, hack squata geçtim leg press yerine, hip trust yapacağım ama bir kere yaptım salondaki abiler trip atmaya başladı bana gözümden düştün diye espriler yapanlar oldu sonra bıraktım ahhaha :D o 190kg travmasından sonra zor başlarım leg presse
RDL iyi ya cidden bende seviyorum bir kere burada 17,5 luklarla RDL yaptığıma dair bir soru paylaşmıştım ergenin biri hiç yapma daha iyi o ağırlık ne demişti sjjdkdkd gerçi şimdilerde 20-25'liklerle yapıyorum. Ama doğru ağırlık en iyisi fazla zorlamaya gerek yok çünkü form bozuluyor. Ya hip thrust hakkında herkes aynı şeyi düşünüyor jsjdjd ama kalça gelişimi için fix hareket bence her kalça antremanımda yaparım mutlaka. Erkekler için zor çünkü barbelli kucağa koyuyorsun ve ağırlık direkt üreme organına biniyor kadınsal açıdan sorun değil ama erkekler ağır kilolarla hip thrust yapamaz bence djkdkdj
hajsdhajs denemeye tecrübem olmadı ki 1 hafta yapabildim anca sonra salondaki herkes trip attı bana bıraktım mecbur aksjdksj bu arada RDL sadece arka bacak için değil omurganın o yanında olan 2 kas var ya orayı öyle bir belli etti ki şaşırdım çok estetik yaptı. beklemediğim etkiydi. dün daha bacak antrenmanından çıktım eğilirken bacaklarım titriyor sdskld
Aynen doğru RDL gerçekten mucizevi bir arka bacak kalça hareketi kalça günlerime hep eklerim, erkekler nadiren kalça bacak çalışıyor ondan hemen hamlıyorsunuz sjsjks
Dengelersin ya sorun yok, mühim olan ikisine de önem vermek az ya da çok önemli değil o kadarı
Hadi kolay gelsin o zaman jsjsjs

Mecburi yapıyoruz tozlar etler yumurtalar ve suplar
Biceps ben buradayım diyor jsjdjd kolaylıklar dilerim devam
Pp de triceps-biceps programı var hajsjdkmdm
Program değişti 😅 teşekkürler 🫡
4 veya 5 hafta kullanıyorum bir programı
Ben Melis, sosyal medyada Fit Meli olarak biliniyorum ✨ 29 yaşında bir diyetisyenim ve İstanbul’da yaşıyorum.
Tatlım günlük protein hesabı yapmak özellikle spor yapıyorsan gerçekten işe yarıyor 💪 40 gram protein bir öğün için gayet güzel, özellikle antrenman sonrası toparlanma için kaslarını destekler. Gün içine yayman da çok akıllıca olur. Ama sadece protein değil, toplam denge de önemli kuzum 🥗💚 İhtiyacın olursa yine yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin 🌸
Cevap
17Cevap
Genelde hesaplamıyorum.
Yapmam. Göz kararı neyde ne var bilirim.
Spora yeni başlayan eleman kafası protein hesaplaması. Zaten bi süre sonra kendide vazgeçer.
Spora yeni başlamadım ama hala hesaplıyorum bence bunda kötü bir şey yok aşırı takıntı yapılmadığı sürece
Biliyorum söyledim sadece
Bugün off günümdü zaten, sen bugün ne çalıştın
Süper
Çok uğraştırıcı naturel vücut için bu kadar hesaba gerek var mı sonuçta vücudun bi sınırı var ve onu geçemiyoruz
Aşırı ince ayrıntısına kadar dikkat etmiyorum zaten ama kas gelişimi vücut şekli için belli milyarda protein almak şart
Miktarda*
Evet biliyorum ama bu kadar takmayın yani bellidiri sizin günlük almanız gereken o kadar hesap sizi yorar mesela bizim 100 gram falan almamız gereken hiç dikkat etmiyorum ke bulursam yiyorum ama protein ağırlıklı :):):) ileri seviyemisin?
Yok öyle yarışmalara katılmak aşırı parçalı, kaslı gözükmek gibi bir derdim yok. Kadınsı hatlarımı koruyarak belli düzeyde yani istediğim ölçüde kaslanmak ve formumu korumak tek amacım.
Anladım başarılar diliyorum bizimde amacımız öyleydi yaptık yaptık bıraktık nankör bu spor
free muscle mass from fat x 2.2 protein şeklinde yaparsanız sonuç alırsınız banada teşkür edersiniz
Benim almam gereken protein 110-120 gr arası zaten yapıyorum ama hergün öyle olmuyor özellikle antreman günlerimde yapmaya çalışıyorum böyle
off günlerde biraz daha düşün olabilir ayrıca antreman günlerinde proteinin yanı sıra karbonhidrat da biraz daha yüksek olabilir.
Öyle zaten ikisini dengeli yapmaya çalışıyorum
Doyuyorsam yeterli protein karb almışımdır zaten 2 shake protein tozu, öğün sonrası karbonhidrat kullanıyoruz kullanmasakta gereksiz geliyor
2 ölçek protein tozu demek istedin herhalde bence fazla ya ben antreman sonrasında 1 ya da yarım ölçek kullanırım. Genelde sade içmem pirinç unu ile lapa yaparım protein+karbonhidrat açısından iyi oluyor
Boyle yaşanmaz ki önüme ne gelirse yerim kılçıksız olsun yeter
Vücut şekline önem veren herkes böyle aslında
Yoo öyle demedim spor yapanlar demek istedim aslında
Yediğim herşeyin kalorisini hesaplamam ama proteini antreman yaptığım günler hesaplıyorum

Yok.
ortalama değer verir ama mantıklı. Vücuduma göre ayarlıyorum ben
Hesap yapmıyorum ama protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum
Ben protein hesabı yapmam ama sana önerim, uygun görürsen günde 50-60 gram protein hedefi koymak. Zaten hangi yemekte ne kadar protein var diye sorarsanız çok daha kolay oluyor.
Yapıyorum bazen
Yooo.
Gerek duymuyorum.
Mercimek ve yumurtayla gideriyorum onu :)
Hayır gelişi güzel yiyorum
Diyette değilim o yüzden yapmıyorum 😂
hiç uğraşamam.
Hayır gerek duymuyorum ona
Gerek duymuom
Yapmiyorum
Asla yapmam
Yok yiyip içiyoruz
Yok canim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?