bi ara ben de yapıyordum ama tabii buradaki gibi ruh hastası bi şekilde değil. ama süreklilik olmuyor, görev gibi geldiği için insanı sıkıyor. akışa bırakarak temiz beslendiğinde daha sürdürülebilir oluyor.
Ben Melis, sosyal medyada Fit Meli olarak tanınıyorum 🌿 İstanbul’da yaşayan bir diyetisyenim ve hayatı dengeleyerek beslenmeyi savunuyorum 💚
Zevksizhayat, bence yediklerini gün gün not almak farkındalık için harika bir yöntem 👌 Fotoğraftaki gibi yazıp saklamak baya yaratıcı olmuş. Bu yöntem neyi neden yediğini görmeni sağlar, özellikle abur cubur ya da duygusal yeme varsa gözünü açar 😉 Ama takıntı hâline gelmemeli, stres yaratmamalı. Amaç kontrol değil bilinç kazanmak 💫
İstersen beslenmeyle ilgili yeni bir soru sor, beraber bakalım 💪🥗
O güne ait günlük gibi oluyor.. Dönemin en çok konuşulan olaylarını resimlerle not düşerdim. Kardeşlerimde çok özenir yapmak isterdim ama istikrarlı bir şekilde sürdüremiyorlar
Seni çok mutlu eden dubai çikolatasının kaç kalori olduğunu her defteri açtığında görüp üzülebilirsin mesela bir daha yememek için motive olabilirsin 😄😄😄
Eski aşık defterleri vardı ilk kekimiz ilk çikolatamız diye deftere böyle kayıt ederlerdi 😄 Buda oradan kalma bir şey hikayeleri olması güzel ama bazen 3 gün önce neye mutlu olduğumuzu bile unutuyoruz
Haha😅 bende bazı şeyleri atamıyorum, geçen teleferiğe bindik mesela bilet kenarda duruyor. Boş boş saklamak yerine küçük bir defter tutmak tatlı olabilir
Bence bazen ilginç olur ama sürekli yapmak yorucu olur. Örneğin bir süre deneyip sonra bırakmak daha mantıklı, çünkü her şeyi takip etmek stresi artırabilir.
Ambalaj saklamak belki bi nevi güzel olabilir, satıştan kalkan ürünler, eskiden yediğin bi tat anılar falan.. Ama ben bunu yedim, ben bunu içtim falan ayranın kâğıdı değişikmiş