Bütün diyetisyenler aynı mı?

Merhaba birkaç şey sormak için bu soruyu yayınladım. 6 ay önce yaşadığım yerdeki şehir hastanesine gittim oradaki diyetisyen bana bir liste verdi ve çok güler yüzlüydü. Listeyi bir ay yaptıktan sonra- ama dürüst olayım çok iyi yapmadım- tartılmak için diyetisyene tekrar gittim. Fakat bana listeyi veren doktor başka bir şehre tayin olmuştu. Oradaki yeni diyetisyen ise çok fazla ruhsuzdu neredeyse benimle hiç konuşmadı sadece tartılmamı söyledi daha sonrasında ise listeye aynı şekilde devam etmemi söyledi. Fakat verdiğim kilo yağdan mı yoksa başka bir yerden mi herhangi bir detay vermedi ve hiçbir şekilde ilgilenmedi. Bu durum beni çok üzdüğü için ben de yaşadığım şehirdeki araştırma Hastanesi'ne randevu aldım. Oraya gittiğimde doktor benimle çok ilgilendi ama doktorun yanında stajyerleri vardı. Belki diyeceksiniz ki bu detay niye çünkü ben de çok sonradan fark ettim bu detayı. Doktor benimle çok güzel ilgilendi bana bir liste verdi hatta söylediği çok çarpıcı bir cümle vardı. Hangi saatte ne yediğin hiç önemli değil önemli olan o gün kaç kalori yediğin dedi. Ben listeyi aldıktan sonra eve gittim ve diyete başladım. Sonrasında üniversite sınavım açıklandı ve ben çok kötü bir sonucu aldım ailemle tartışmaya başladım çünkü istemediğim o bölüme gitmemi istiyorlardı. Sonrasında çok kötü bir süreç devam etti çünkü sürekli kavga ediyorduk ve ben gitmemekte ısrar ediyordum yani sizin anlayacağınız diyeti bıraktım. Aylar sonra kendimi toparladım ve tekrar diyetisyene gitmek istedim çünkü kendimi anca hazır hissedebilmiştim. Ve dürüst olayım içten içe korkuyordum tabii korkularımın gerçek olacağını bilemezdim. Diyetisyene gitmeye karar verdim. Oraya vardığımda saat 12 olmuştu ama oradaki öğlen molasının 12.30'da olduğunu biliyordum fakat gittiğim zaman doktorun öğlen molasına çıktığını ve saat 2'de geleceğini söylediler ben yine de orada bekledim çok zor oldu çünkü etrafındaki insanlar çok fazla ses çıkarıyordu yine de umursamadım ve bekledim. Doktor nihayet geldiğinde içeri girdim ve yüzünde güller saçan o doktor kesinlikle yoktu dümdüz bakıyordu ben de kendisine durumu anlattım fakat bana o kadar sert davrandı ki bu şekilde olmaz gidin dahiliye randevusu alın daha sonra sizi buraya yönlendirsin dedi ben de doktora en azından tartılabilir miyim dedim ve bana hayır siz önce gidin dahiliye doktoruna sizi o yönlendirsin dedi. Açıkçası o gün çok kötü olmuştum ve hatta ağlamıştım o günden beridir kendime olan inancım biraz sarsılsa da tekrar kendimi toparladım ve güçlü olmaya karar verdim. Bir bütçem olmadığı için özele gidemiyorum sizce yapay zekadan yardım alıp devam etmeli miyim çünkü bence diyetisyenler de artık çok fayda etmiyor yaşadığım deneyim ve durum çok iğrençti sizinle paylaşmak istedim ve tavsiyeleriniz varsa dinlerim tabii ki , önereceğiniz neler var? Bu arada bende polikistik over var ve ben 169 boyunda 114 kiloyum

Bütün diyetisyenler aynı mı?