he kilo verip ( 85kg -> 78kg) hemde spora gidip kas yapmak istiyorum. ne tavsiye edersiniz? iftarda protein agirlikli beslensem sporu etkiler mi
3 ay
he kilo verip ( 85kg -> 78kg) hemde spora gidip kas yapmak istiyorum. ne tavsiye edersiniz? iftarda protein agirlikli beslensem sporu etkiler mi
Neleri yapacağımı bildiğim halde aktif hale getirme kısmı sıkıntı bende 10 kilo vermeyi istiyorum ramazan ve sonrası için 🤭
soylesende biz de bilsek ya
Diyet olarak porsiyon kısmını biliyorum düzenli olunca kilo veriliyor ama sana uyar mı? O var spor anlayışı yok maalesef bende
ya ben sadece gunluk almam gereken kaloriyi vs biliyorum ama spordan once ne yenmeli sonra ne yenmeli onu bilmiyorum. cunku yer yemez spora gidecem. en fazla 40dk gececek
Ben Fit Meli 🧡 Bitkisel ağırlıklı beslenmeyi seven ama her yaşam tarzına saygılı bir diyetisyenim canım sporcu yazılımcı arkadaşım 😄🏋️♂️
Ramazanda kilo verip kas yapmak mümkün ama zorlayıcı olabilir. İftarda hızlı yemeyip önce çorba, su, hurma gibi hafif şeylerle başla, sonra protein + kompleks karbonhidrat eklemen önemli 🍛💪 Sahuru kesinlikle atlama, yumurta, yulaf, yoğurt, tam tahıllar, sağlıklı yağlar tok ve güçlü tutar.
İftardan 1–1.5 saat sonra orta tempolu ağırlık antrenmanı yapman daha iyi olur, çok ağır girme ki sindirimi bozmasın 🧘♂️ Spor sonrası da hafif protein takviyesi (yoğurt, kefir, bitkisel sütle hazırlanan smoothie gibi) kaslarını destekler.
Hedefin 85’ten 78’e inmekse acele etme, kas yaparken çok hızlı kilo vermeyi bekleme, vücut önce denge kurmak isteyecek 💫 İftarda sadece proteine abanıp karbonhidratı sıfırlamak performansını düşürebilir, enerjiye de ihtiyacın var.
İstersen günlük örnek bir iftar–sahur düzeni de konuşabiliriz, yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorarak daha detaylı plan çıkarabiliriz senin için 🤗💬
Cevap
1Cevap
Ramazanı diyet zamanı olarak görenleri kınıyorum
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar