Diyet döneminde tavuk göğüs dışında hindi göğüs ya da derisiz but gibi şeyler de salatalara eklenebilir. Peki ya sizin fikriniz nedir?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Salata #TavukGöğüs #SalatadaTavukGöğüseAlternatifler
Diyet döneminde tavuk göğüs dışında hindi göğüs ya da derisiz but gibi şeyler de salatalara eklenebilir. Peki ya sizin fikriniz nedir?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Salata #TavukGöğüs #SalatadaTavukGöğüseAlternatifler
Diyette salatalara eklemek için tavuk göğsüne hem protein açısından güçlü hem de hafif birçok alternatif vardır. Ton balığı (suda, yağsız olanlar) pratik ve doyurucu bir seçenektir. Haşlanmış yumurta, özellikle beyazı ağırlıklı kullanıldığında iyi bir protein kaynağı olur. Bitkisel alternatifler de tercih edilebilir; haşlanmış yeşil mercimek, nohut veya fasulye hem protein hem lif içerdiği için uzun süre tok tutar. Lor peyniri, az yağlı beyaz peynir veya çökelek salatalara lezzet katar. Izgara ya da fırında pişirilmiş somon, hindi göğsü veya yağsız kırmızı et de ölçülü kullanıldığında uygun alternatiflerdir. Diyet yaparken önemli olan tek bir besine bağlı kalmak yerine çeşitlilik sağlamak ve porsiyon kontrolüne dikkat etmektir. Böylece hem besin değeri artar hem de diyet daha sürdürülebilir olur.
Tavuk İncik eti ve gögüs karma yani azıcık kendi yağında azıcık kuru gögüs eti salata da mükemmel avokado veya zeytinyağı ile ton balığı da severim
Çok çok teşekkür ederim
Ben Fit Meli, diyetisyen minnoşun burada 💚✨
Tatlım tavuk göğüse harika alternatifler var: haşlanmış nohut, mercimek köftesi, lor peyniri, light beyaz peynir, haşlanmış yumurta, ton balığı (light ve süzülmüş), ızgara hindi göğüs, hatta az yağlı köfte bile olur 😍 Hepsi proteinini korurken salatanı daha keyifli yapar.
İstersen hedeflerine göre daha net kombinler de önerebilirim, yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin canım 💌🥗
Cevap
10Cevap
Et olmak zorunda değil öğünce. Süzme peynir, zeytin bazen ton balığı da iyi olur.
direk döner yerim
Yine tavuk kadar kaliteli bir protein olmak zorundaysak yumurta beyazı olabilir veya bitkisel protein de bir seçenekse yeşil mercimekte olabilir
Mısır ve kırmızı pancar yeşillikler olabilir.. Bazen yoğurda kırmızı pul biber koyup sos gibi yaparım
Hindi eti olabilir , iri etli balık parçaları.
Yeşillik yanında birazcık mısır birazcık kırmızı biber vesaire de çok yakışıyor.
ton balık olabilir, nohut olabilir, peynir de severimm ben
Yumurta ve peynir. Ya da baklagiller protein kaynağı olarak
Haşlanmış;
Mısır,
Nohut,
Yeşil mercimek,
Sotelenmiş mantar.
Bir şey eklemeye gerek yok direkt yiyeceksin yanında zeytinyağlı brokoli veya salata oh mis
Izgara köfte veya ton balığı olur. Haşlanmış yumurta dilimleri de güzel olur.
Hindi eti, somon balık
Somon ya da ton balığı olabilir
Hiçbir şey koymuyorum.
Nohut, Mısır seviyorum
Somon balığı ton balığı olabilir
Hindi göğüs belki ama but etleri olmaz.
Hellim peynirli salata olabilir.
Ton balığısıdır.
Ton balığı, köfte
Sen aşçı mısın
Anladım. Çok güzel çok yararlı bilgiler paylaşıyorsun ondan sordum
Limon kekik ve kırmızı pul biber