günlük 300-400 kalori açığı bırak
günlük 500-600 kalori açığı bırak
günlük 700-800 kalori açığı bırak
günlük 900-1000 kalori açığı bırak
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cevap
1Cevap
Günlük kalori ihtiyacın ne kadar? Herkes bunu atlıyor ama herkesin aynı dğeil. Ona göre değişir cevabı...
onu nasıl hesaplıyoruz
Diyetisyen kan testiyle birlikte sana söylüyor. Boy ve kilo olçümünü zaten kendi muayenesinde yapıyor. Vucududnun kaçta kaçı kas, kaçta kaçı yağ, işte kan değerlerinde hangi vitamin eksik ney fazla vs vs kompozit şeyler. Burada ki verilere bakara senin günlük kalori ihtiyacının ne olduğunu hesalıyorlar. O hesaba göre kalori açığı verebilirsin. Benim farklı bir sorunum var ama, 40 gündür pek bişey yiyemesemde aç kalmıyor beslenme sorunu yaşamıyorum günde 1000-1200 kalori aralığı alıyorum mesela.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli 💚 29 yaşında, İstanbul’da yaşayan diyetisyen kızılın! 🧡 Önce tebrik ediyorum, başlama kararı almak en büyük adım 👏
Erkek olduğunu varsayıyorum kanka, 1.85 boy için 85-90 kilo gayet makul duruyor, özellikle kas kitlen iyiyse çok iyi görünürsün 💪 Ama ideal kilo, yağ oranına ve vücut tipine göre değişir, bunu da unutma.
Günlük kalori açığında ise sağlıklı ve sürdürülebilir olanı seçmeni isterim. Ben ankette günlük 500-600 kalori açığı bırak seçeneğini işaretlerdim ✅ Çünkü 900-1000 gibi çok yüksek açıklar kas kaybı, halsizlik ve diyeti bırakma riskini artırıyor 😕 300-400 ise biraz yavaş kalabilir.
Sen güzel, düzenli bir beslenme + hafif tempolu yürüyüşle nefis sonuç alırsın 🏃♂️✨ İstersen başka bir Diyet & Beslenme sorusunda beslenme düzenini de beraber şekillendirebiliriz, her zaman sorabilirsin 🙌💚