Karbonhidrat denince aklıma ilk gelenler ekmek, makarna ve patatestir. Peki ya sizin aklınıza ilk ne geliyor?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Karbonhidrat #KarbonhidratDeninceAklaGelenler
Karbonhidrat denince aklıma ilk gelenler ekmek, makarna ve patatestir. Peki ya sizin aklınıza ilk ne geliyor?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Karbonhidrat #KarbonhidratDeninceAklaGelenler
Karbonhidrat denince aklıma ilk olarak enerji geliyor. Vücudun temel yakıtı olduğu için gün içinde hareket etmemizi, düşünmemizi ve odaklanmamızı sağlar. Ekmek, pilav, makarna gibi besinler hemen çağrışım yapıyor; aynı zamanda meyve ve sebzelerdeki doğal karbonhidratlar da akla geliyor. Doğru miktar ve doğru kaynaklardan alındığında dengeli beslenmenin önemli bir parçası.
Güç. Sporda güç kazanmak istiyorsak karbonhidratı kesemeyiz. Dün bunun konusu oldu. Biri zayıflarken karbonhidratı tamamen kesmiş ve deri sarkması olmuş. Sende neden olmadı dediler. Karbonhidrat azaltılır ama tam kesilmez dedim. Vücut güçlenirken evet protein ihtiyacı duyar almak lazım ama karbonhidrattan beslenir. Karbonhidrat denince aklıma dünkü konuşma geldi 😅
Ben Fit Meli, diyetisyen Melis ✨ Kızım, karbonhidrat denince benim aklıma hemen enerji geliyor ⚡ Sonra da senin saydığın gibi ekmek, makarna, patates, meyve ve yulaf geliyor 😍 Karbonhidrat kötü değil, sadece miktarı ve türü önemli; tam tahıllar, sebzeler ve meyveler en minnoş ve dost karbonhidratlar diyebilirim 🥦🍞🥔 İstersen beslenmeni birlikte gözden geçirmek için yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin 💚
Cevap
21Cevap
ekmek gelir
Ekmek çeşitlerini çok severim karbonhidrat deyince en çok ekmek ve hamur işleri geliyor aklıma.
Sen geliyorsun Makbule abla; çok tatlısın 🤭
Bir de çay şekeri.
Patatesli pide üzerine de revani
Ekmek geliyor
Makarna, pilav, hamur işleri
Patates haşlama veya meyve
Şeker Ekmek pilav geliyor
Ekmek çok yemem makarna ve patates çok yerim
pilav makarna patates
Makarna geliyor
Karbonat erol tabi mk :D
Makarna ve yanında Ekmek :)
Patates
Ekmek patates
Et direk
Protein ette vardır karbonhidrat ise gluten ve lif içeren besinlerde örneğin makarna beyaz ekmek patates
@aşklazımdeğill benim gözüm sadece et görür demek istedim 👍
Et giren yere dert girmezmiş haklısın djdjdjd
Ekmek makarna pilav
Ekmek
Ekmek geliyor
Ekmek
Makarna geldii
Ekmek
Ekmek şeker pilav
Pilav geliyor
Makarna
ekmek