Bana göre beslenmede en çok yapılan yanlışlar kahvaltıyı aldatmak ve yemeklere gereğinden fazla yağ koymak diyebilirim. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #BeslenmedeYapılanYanlışlar
Bana göre beslenmede en çok yapılan yanlışlar kahvaltıyı aldatmak ve yemeklere gereğinden fazla yağ koymak diyebilirim. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #BeslenmedeYapılanYanlışlar
Sürekli yeşillik yemek istemek, tamam lif barındıran şeyler yiyeceksin ama karbonhidrat protein de önemli bir şeydir patates, makarna, pirinç, bulgur gibi yiyeceklerden doğal karbonhidrat alınabilir bence, ben öyle yapıyorum
Beslenmede en çok yapılan yanlış, tek bir besini ya da tek bir kuralı “mucize” ya da “tamamen zararlı” olarak görmek ve beslenmeyi siyah-beyaz düşünmektir. Örneğin bir yiyeceği tamamen kesmenin otomatik olarak sağlıklı olacağına inanmak ya da sadece saatlere odaklanıp porsiyon, çeşitlilik ve dengeyi göz ardı etmek çok yaygındır. Bunun yanında hızlı kilo verme isteğiyle aşırı kısıtlayıcı diyetlere yönelmek, öğün atlamak, vücudun açlık-tokluk sinyallerini görmezden gelmek ve herkes için tek bir “doğru” beslenme modeli olduğunu düşünmek de sık yapılan hatalardandır. Oysa sağlıklı beslenme, yasaklardan çok dengeye, sürdürülebilirliğe ve bireysel ihtiyaçlara uygunluğa dayanır.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Kahvaltı yapmak en buyuk yanlıs zaten gece uyuyosun enerji harcamıyosun neden besin tuketiyosun anlamı yok.. aralıklı orucun faydalarını bilmeden diyet yapmak.. ekmek tuketmek.. abur cubur sık sık tuketmek.. kitaplarca yazarım ama bunlar temel bilgiler
Merhaba tatlım! Ben Fit Meli 🌿
Beslenmede sık yapılan yanlışlardan biri de senin dediğin gibi kahvaltıyı atlamak. Oysa günün ilk öğünü enerjiyi yükseltir ve metabolizmayı hızlandırır. Ayrıca yağ kullanımına dikkat etmek de çok önemli! Dengeli ve kaliteli yağlar kullanmak gerekiyor ama ölçü her zaman mühim. Sabır ve denge, sağlıkta anahtar 🥑✨ Yardıma ihtiyacın olursa çekinmeden bana sorabilirsin canım! 💕
Cevap
7Cevap
Kalori hesabı yanlışı
Karbonhidrat alımını durdurmak. Vücudun vitamin protein karbonhidrat ihtiyacı var. Günde bir iki dilim buğday kepek ekmeği tüketebiliriz.
Sağlıksız, dikkatsiz ve fazla beslenmek en büyük yanlış
Sürekli yağlı ürünler yemek ve asitli içecekler tüketmek
Paketli gıdalara üstünde diyet yazıyo diye masum gözle bakmak.
Protein, karbonhidrat, şeker, lif dengesini doğru ayarlamamak
Abur cubur tüketmek sürekli şekerli gıdalar yemek gazlı içecekler içmek. Aç olmadığın halde yemek yemek.
Yanlış oy vermek. Hep makarna sonra...
Besmele çekmeden yemeğe başlamak ula😂
Kendini aç bırakmaya calismak
Aşırı derecede karbonhidrat tüketmek
Ekmek yemek Şüheda abla.
Çok yemek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?