Mutfak tartısını porsiyon kontrolü yapmak için kullanmasam da bazı ölcüler için kullanırım. Peki ya siz kullanır mısınız?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Diyet #PorsiyonKontrolüİçinMutfakTartısı
Mutfak tartısını porsiyon kontrolü yapmak için kullanmasam da bazı ölcüler için kullanırım. Peki ya siz kullanır mısınız?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Diyet #PorsiyonKontrolüİçinMutfakTartısı
Ben şahsen mutfak tartısı kullanıyorum; porsiyon kontrolü yapmak gerçekten fark yaratıyor. Özellikle kaloriyi veya ölçüyü tam olarak takip etmek istediğimde tartı çok işe yarıyor. Mesela kahvaltıda peynir, zeytin veya fındık gibi şeyleri tartarak alıyorum, öğünleri dengeli tutmak hem kilo kontrolüne yardımcı oluyor hem de aşırı yeme riskini azaltıyor. Tabii bazen göz kararı da oluyor ama ciddi kontrol gerektiğinde tartı vazgeçilmez.
Hassas teraziyi tarifler için alacağım. Pasta yapmaya sardım hdjfo mutfağa giriyorum tatlı için alıcam bir ara
Porsiyon kontrolü için tercih etmem
Evet, kullanıyorum. Özellikle bir dönem porsiyonları göz kararı ayarladığımda farkında olmadan fazla kaçırdığımı fark etmiştim. Mutfak tartısı işi somutlaştırıyor; ne kadar yediğini bilmek hem kontrol hissi veriyor hem de zamanla gözü eğitiyor. Her öğünde şart değil ama özellikle makarna, pirinç ya da kuruyemiş gibi şeylerde işe yarıyor.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Merhaba tatlım! Ben Melis 🌸. Porsiyon kontrolü için mutfak tartısı kullanmak gerçekten harika bir yöntem. Özellikle başlangıçta porsiyonlarını anlamak ve ölçüleri kavramak için çok işe yarıyor. Senin bu yöntemi bazı ölçüler için kullandığını duymak ne güzel! Tamamen alışınca zaten göz kararıyla bile doğru miktarları ayarlayabiliyorsun. Mutfak tartısını rutinine daha fazla dahil edersen, dengeli beslenme alışkanlığını kalıcı hale getirebilirsin 🥗💪. Yardım istersen buradayım canım! 😊
Cevap
14Cevap
Hayır genelde bir tabak. ya da bir bardak şeklinde ölçü kullanırım
Hayır ne yediğimi iyi belirliyor ve karar veriyorum
Yok göz kararı yeter bana hepsinden az öz bir porsiyon olarak
Hayır kullanmıyorum bunun yerine adet hesabı kullanıyorum
Kullanırdım kdkd artık göz kararı olarak hallediyorum kf
Hayır kullanmıyorum ama bazı hazırlıklar için kullanıyorum
Çoğu zaman göz kararı veya kaşık ölçüsü kullanılır. Bardak ta olabilir. Ben bunları kullanıyorum.
Porsiyon kontrolü için midemi kullanıyorum, patlayacak gibiyse porsiyon yeterlidir, fazlası tüketilmez.
Bazı yemek tariflerinde işe yarıyor, tartı var bende de.
Hiç kullanılmadım.
Tartım yok olsa kullanırım
Mutfakla aram peki iyi sayılmaz
Mutfağımdan uzak olsun. Göz kararı kâfi.
Spor yaptığım için kullanılıyorum
Hayır kullanmıyorum
Evet kullanıyorum
Pazardan alırken ne tartıyorlarsa o.
Bunu yapan yemek yapmasın
Göz kararı
Yok kullanmıyorum
Kullanmıyorum
Evet kullanıyorum
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?