Yemek yaparken tarifteki ölçüler mi yoksa göz kararınız mı önemlidir?
Ben tarife göre hazırlarım ama içim rahat etmez biraz fazla koyarım ^^

İkisi de kullanılır. Pasta, kek gibi hamur işlerinde ölçü önemli ama, tencere yemekleri, et yemeklerinde ise ölçüye gerek yok göz kararı. Zaten ne kadar çok yaparsanız zamanla eliniz gözünüz otomatik olarak ölçüyor.
Pilâv, tatlı, pasta vs. icin ölçü kullanırım. Diğer durumlarda kafama göre.
Göz kararı bazen kokusuna göre koyuyorum malzemeleri başka birinde var mı bu bilmiyorum ama kokusuna göre tadını tahmin edebiliyorum
Çok hakim değilsem tarife bağlı kalırım üç aşağı beş yukarı ama bildiğim şeyse daima göz kararı
Cevap
15Cevap
Eğer ilk defa yapıyorsam kullanırım. 2.3. göz kararı olur.
Ölçü kullansam da bu beni tatmin etmez. Kendime göre ölçüleri değiştiririm. Birçok yemek çeşidinde göz kararı en iyi ölçüdür.
elimin lezzeti olduğu için ve küçüklüğümden beri sürekli yemek yaptığım için ölçü kullanmm eğer yeni bir tarif değilse
Belli bir süre sonra alışıyorsun zaten göz kararı katabiliyorsun ama ilk zamanlar ölçülü davranmak iyidir.
Yemekleri Göz kararı ile yapıyorum ölçü asla kullanmam fakat pasta tatlı türü olunca ölçüye dikkat ediyorum
Ölçülü olmalı her şey böyle ölçüleri ayarlar önüme koyarım sonrasında sırayla hepsini eklerim. Yemekten önce tüm malzemeler önümde olmalı.
Göz kararı yapıyorum, ölçüye dikkat ettiğim söylenemez ancak pastane ürünlerini denerken ölçü önemli.
Ölçüsüz yemek yapmam. Anama bile kızarım arada yemekleri farklı olduğunda. Ama öğretemedim 🙂
Pilavı bardak ölçüsüyle yaparım diğerleri göz kararı
Öğrencilerin yetenekleri küçümseniyor..! Tek hamlede doğru ölçü, boşuna okumuyoruz! :)
Tarife uymaya çalışırım ama kendi dokunuşlarımı da yaparım elbette
Asla ölçü kullanmam. El ve göz kararıyla yaparım. Ölçü ile başarılı bir yemek cikaramam.
Goz karari önemli benim icin ya ölcülerle. pek ugrasamam
Göz kararı valla canım nasıl istiyosa öyle tadına vaka baka
Ölçüye dikkat ederim ama evdekilerin nasıl sevdiğine göre malzemeyi çoğaltır ya da azaltırım
Ölçüsüz yemek olmaz ama göz kararı ölçü her zaman en iyi yöntemdir alışkanlık meselesi.
Hiç bir yemeği ölçüsüz yapamam pilavı bile ölçüyle yapiyotum
En fazla yumurtaya tuz attım. Onda da göz kararı :D
Sadece hamur işlerinde ölçü kullanırım. Yemekte kullanmam.
Tatlılarda ölçü kullanırım, onun dışında göz kararı.
Asla ama asla ölçüsüz yapamam ölçü bir tık kaçsa o yemeğin çöp olduğunu bile düşünebilirim
Dakika başı telefondan tarife bakarım daha göz kararı yapabilecek seviyeye gelmeme çok var 😂
Yemek yapma sayım çok az olduğu halde yaptıklarımı göz kararı yaptım.
Ölçüyle birlikte göz kararı 😂🤷♀️
Gozume ve verdigi kararlara hep guvenmisimdir
Genelde bardak be kaşık hesabı yapıyorum.
Çoğu zaman tarife uyarım.
Ölçüyle de göz kararı da yapıyrum 💎
Göz kararı
Göz kararı aştık artık
Bazen ölçü bazen goz karari
bazı yemeklerde ölçü ile
Göz kararı genellikle
Tamamen içgüdülerime göre malzeme kullanıyorum.
Bazen ölçü kullanıp bazen göz kararı
Ölçüsü neyse ona göre yaparım.
Baslarda ölçü kullanmak ııııdır
Ögrendikten sonra göz kararı artık.
Göz kararı
Ölçü kullanırım hep
Göz kararı...
Göz kararı..
Göz kararı
Ölçülü goz karari :)
Ölçülü
Ölçüsüz olmaz