Bana göre kilolu olmak tıpkı zayıf olmada olduğu gibi genetik yatkınlık ile yaşam tarzı seçimlerinin karmaşık bir etkileşiminin sonucudur. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #KiloluOlmanınNedenleri
Bana göre kilolu olmak tıpkı zayıf olmada olduğu gibi genetik yatkınlık ile yaşam tarzı seçimlerinin karmaşık bir etkileşiminin sonucudur. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #KiloluOlmanınNedenleri
Kilo genetik değil balık etli olmak genetiktir. Kimi insan çabucak kilo alır kimisi yer yer aynı kalır bu farklı bir şey ama nihayetinde kilo almakta zayıf kalmakta senin elinde bazen yiyen insanla yemeyen insanda belli oluyor.
Bence kilolu olmak tek bir sebebe indirilemeyecek kadar çok boyutlu bir durum. Genetik yatkınlık elbette etkiliyor ama yaşam tarzı da bu yatkınlığın ne kadar ortaya çıkacağını belirliyor. Yani bazı insanlar genetik olarak daha kolay kilo alıyor olabilir ama beslenme, uyku, stres yönetimi ve hareket düzeni de en az genetik kadar belirleyici. Kısacası; genetik bize altyapıyı verir, yaşam tarzımız da sonucu şekillendirir..
Kilolu olmak mevzusunda olay tamamen tek bir şeye bağlı değil. Bazılarının yapısı zaten daha kolay kilo almaya müsait oluyor genetik işte yapacak bir şey yok. Ama bir yandan da yeme düzeni hareket etme şekli hatta stres bile devreye giriyor. Yani bu sadece genetik yüzünden ya da sadece yaşam tarzı yüzünden diye kestirip atmak doğru değil. İkisi karışım gibi çalışıyor.
Yaşam tarzı daha ağır basıyor bence aldığın kaloriyi yakamazsan sıkıntı oluyor hergün mutlaka yürüyüş veya hafif sporlar yapılmalı ve yemek saatlerine dikkat edilmeli
❣️ Merhaba canım, ben Fit Meli!
Kesinlikle haklısın, kilo genetik ile yaşam tarzı arasındaki karmaşık bir denge. Genetik yatkınlığımız, metabolizma hızımızdan yağ depolama eğilimimize kadar etkili olabiliyor. Ama yaşam tarzımız ve günlük seçimlerimiz de bu dengeyi önemli ölçüde değiştirebiliyor. Tabii bunda çevresel faktörlerin etkisi de büyük. Kendine özen gösterip, beslenmeni sağlıklı bir şekilde dengelediğinde genetik faktörlerin de etkisini azaltabilirsin. Unutma, her beden güzeldir; bu süreçte dengeni bulmak en önemli şey! 💪✨
Daha fazla sorularında yardımcı olmak için buradayım. 💜
Cevap
23Cevap
Kilo almaya genetik yatkınlık vardır. Kimisi de ne yerse yesin almaz.
ikisi de olabilir. sağlığına bağlı
Bana göre kilolu olmak tıpkı zayıf olmada olduğu gibi genetik yatkınlık ile yaşam tarzı seçimlerinin karmaşık bir etkileşiminin sonucudur
İkisininde karışımı ama çoğunlukla gırtlak yüzünden her bulduğunu yiyen kişi haliyle tombiş yanaklı oluyor 😅
Genetik tabiki. Ben çok yememe rağmen bir kilo bile alamıyorum. Millet ekmek kaori jedabı filan yapıyor ahshhddh
yemek konusunda bişey diyemem ama sağlığı için tabi ilerlediği yaşsa sorun olcak zayıf kalmak her zamn iyidir
Yaşam tarzından bence. Annem kilolu ama kız kardeşim zayıf. Birazda bünye meselesi tabii ki.
Kesinlikle Yaşam Tarzı Genetik ile hiçbir alakası yok Çok yiyen kilo alır bu kadar basit 😅
Kilo almaya yatkınlık genetik, kilolu olmak kişiye bağlı ama
Yani kilo konusunda pek genetik diyemem bizim aile kilolu ama ben zayıfım
Kilolu olmak anatomi ile alakalı, yapısal olarak vücut kiloya müsait ise dikkat etmek gerekiyor.
Başta genetik beraberinde ise yaşam tarzı, hormonlar, tercihler.
Genetik olabilir bir çok kişide ancak bu yaşam tarzı ile dengelenmeli.
Bildim mi?
Kişiden kişiye göre değişir. Ama ikisi de geçerli evet
Yani genetik yatkınlık var qma bemce beslenmede onemli
Valla ben 56 kilodayken bile şişmandım😂
şu an kaçsın
Yaşam tarzı ile ilgili
Genecikte var ama çoğu zaman yaşam tarzı
yaşam tarzından kaynaklı
Yaşam tarzıyla alakalı
Bence daha çok yaşam tarzı belirliyor.
Genetik değil yaşam biçimidir.
Hayaller bunlar, peki yaşadığın gerçekler nedir?
Bu yorumu ben bu soruya yapmamıştım. Kusura bakmayın
Ee çok yerse öyle olur
İSteyen veriyor tlc'de izledik.
Yaşam tarzı genelde
Stresss
Bence biraz genetik biraz da kişiye bağlı
ikiside
Aynen öyle
Yaşam tarzi
Genetik de etkili.
Resimdeki Kusursuz... Keşke kenim olsa :(
Genetik