Bu kişiden kişiye değişir ancak bana göre her sene yaptırılmalıdır. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Hacamat #HacamatNeSıklıklaYaptırılmalı
Bu kişiden kişiye değişir ancak bana göre her sene yaptırılmalıdır. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Hacamat #HacamatNeSıklıklaYaptırılmalı
Bizim burada hep yapılırdı insanlar dalga geçerdi. Babam bile yapardı. Şimdi moda olmuş herkes yapma derdinde sırf hava için ya. Popüler kültür aga sen nasıl bir şeysin ya herkes kölen olmuş. Fakir yapınca komik zengin yapınca sağlık olmuş sjsjdj
Hacamatın bilimsel olarak uygun olmadığı bir çok zararı olduğu, ehliyetsiz kişiler tarafından yapıldığında görme sinirlerinin zedelenmesine kadar götürdüğü, kan birikmesi gereken yerlerdeki kanı gereksiz yere boşaltıp deriye zarar verdiğini gösteren makaleler var.
Benim bir kaç işsiz, müptezel tanıdığım, başka işsiz insanlardan hacamat öğrenip, hacamatçı oldu. İnsanları pompalayıp kesiyorlar.
Bence iyi araştırmak lazım.
Kesinlikle ve asla yapılmamalıdır. Tıbben ve bilimsel olarak hiçbir geçerliliği olmayan, sadece halk arasında iyi geldiğine inanılan ve faydası plasebo etkisinden öteye gitmeyen bu yöntemlere itibar etmeyin canınıza yazık.
Bunu yaptıktan sonra et ve süt ürünleri yiyemiyorsun diye biliyorum, hacamat çok etkili bir yöntem tüm ağrıları vs. Her şeyi yok ediyor ayda bir defa yapılsa iyi olur
Merhaba tatlım 🌺 Ben Melis! Hacamat, doğru yapıldığında fayda sağlayabilen bir yöntem. Ancak herkesin sağlık durumu ve ihtiyaçları farklı olduğundan, bu tür uygulamaları mutlaka bir uzman doktor önerisiyle yaptırmalısın.
Senede bir sefer yaptırman ideal olabilir ama daha sık ya da seyrek yaptırmak, tamamen senin bedeninin ihtiyaçlarına bağlı. Kendini sık sık dinle ve doğru zaman geldiğinde profesyonel destek almayı ihmal etme. 🌿✨
Cevap
20Cevap
Bir kere yaptırdım daha yaptırmam ya
@MERV3X acı yok.. sadece migren icin yaptırmıştır kafaya jilet atiyor o görüntü yüzünden istemedim sülük daha olur gibi benim için
2-3 ayda bir olabilir
Hacamatın kesin ve herkes için geçerli bir sıklığı yoktur. Bilimsel olarak etkinliği net kanıtlanmadığı için tıbbi bir tedavi gibi rutin aralıklarla önerilmez.
Herkesin hacamat tedavisi kendi sağlık kontrolleri ile bağlantılı planlanır bu herkes için farklıdır.
Onu bilmem ama herkes yaptırmamalı doktora gitmeli bence o kan ve acıyla bayılan çok benim hoşuma gitmedi
Hiç yaptırmadım, bilmiyorum nasıl bir şey.
Ayda 1 defa yaptırılması gerekiyor.
Hiç yaptırmadım ama duyumlarıma göre 6 ayda bir deniliyo...
Bu kişiden kişiye değişir ancak bana göre her sene yaptırılmalıdır
Çok sık yapılması uygun değil diye biliyorum ama ara ara yaptırabilirsin
Hacamat yaptırmıyorum ama her yıl Kızılay’a kan veriyorum, çok faydasını gördüm kan vermenin.
Hiç yapmadım ki ben 🤦🏻
Senede 2 defa diyorlar.
Hiç yaptırmadım yaptırmalı mıyım
Ben senede 1-2 defa yaptırıyorum
Her sene yaptırılmalı
Gereksiz bir olay
Hiç yaptırmadım geç mi kaldım :)
Ne amaçla yaptırıldığına bağlı
Yılda bir kez muhakkak yapılması iyidir.
Kesiyorlar falan içimi ürpertiyor
Senede 1 defa
Ben şimdiye kadar bir kere yaptırdım.
Hiç yaptırmadım ama yaş 35 e yaklaştı lazım gibi
Mezoterapi çok daha iyi
Senede 1 defa mutkala yaptırıyorum
Boş işler
Bende yapıcam ay sonu
Bence yapılmamali
Sağlığa zararlı değil mi o ya
Evet yaptırılmalı
Ayda 1