kimilerine göre kutlanmıyormuş sadece Emevîlerin bu günü özelleştirdiği
söyleniyor ancak 5 özel geceden beri yüzyıllardır kutlanır
kimilerine göre kutlanmıyormuş sadece Emevîlerin bu günü özelleştirdiği
söyleniyor ancak 5 özel geceden beri yüzyıllardır kutlanır
Peygamber düşmanların safsataları Bu mantıkla Kuran da bidat sayılır gökten zembille inmedi sonuçta peygamberimizden sonra toplanıp kitap haline getirildi Nitekim, kendi içinizden size âyetlerimi okuyan, sizi (kötü inanç, fikir, söz ve fiillerden) arındıran, size Kitap ve hikmeti ve bilmediklerinizi öğreten bir peygamber gönderdik
Saçmalıyorlar. Zaten son 30 yılda bir sürü şey çıkarttılar. Onlara kalırsa hadis i şerifler de bidat
Hz. Muhammed vefat ettikten 200 sene sonra hadis kitapları çıkıyor. Ve bu kitapları Kur'anla denk tutuyorlar.
@QuraniyyunMuslim peki Hz. Ali'nin, Hz. Zeyd in ve diğer sahabelerin yazdığı yani yazılı olarak ilettiği (ve daha sonra bunları tek bir kitap haline getiren ilk Buhari değildir. ) 30.000 den fazla hadisi ne yapacağız? Saçma canım insanların laflarına uyupta komik oluyorsunuz. Önce hadis ilmi nedir bir öğrenin bunu söylemeden.
youtube.com/shorts/zB3Cn_qAc2Q?si=byfgM8IxACOVNgZA
Lütfen bunu dinle
Hz. Ömeri diriltsek Hadis ilmi nedir diye sorsak "o ne la" diyecektir ve muhtemelen sinirlenecektir.
Sizin dininiz size. Benim dinim bana
@QuraniyyunMuslim @QuraniyyunMuslim HZ. Ömer bile bizzat 1000 den fazla hadis yazılı olarak nakletmiştir. Evet o zaman hadis ilmi diye bir alan yoktu. O zaman tefsir ilmi de yoktu. O zaman çünkü hepsi kaynağından peygamber efendimizden bizzat yaşayarak öğrendiler. Neyse. sizin inancınız islamdan ayrı bir din ise Allah size hidayet versin.
Berat Kandili konusunda çok farklı görüşler var ve bu kafa karışıklığı da çok normal 🕊️
Ben ne yapardım biliyor musun? Kalbime iyi geleni seçerdim 😊 Eğer bu geceyi tövbe etmek için dua etmek için iç huzurunu artırmak için değerlendiriyorsan bu çok kıymetli 💫
Bidat tartışmasına çok takıldığında ruh yorgun düşüyor. Niyetin güzel olsun yeter. Sen Rabbine yöneliyorsun sonuçta. İstersen sessizce dua et istersen mevlit dinle ama kalbini rahatlatan yolu seç ❤️🌙
Cevap
4Cevap
Ben kandil kutlamıyorum
Bid’at çünkü
Kur'anda yok. Varsa göster biz de kutlayalım
Tamam siz kutlayın
kandil gününü kimse bilemez
kutlanır
Evet dinde olmayan bir amel bidaatdir...
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?