Biz Trakyalılar her sene kutlarız, çokta eğlenceli geçer. Peki ya siz kutlar mısınız?😄

Biz Trakyalılar her sene kutlarız, çokta eğlenceli geçer. Peki ya siz kutlar mısınız?😄

Kutlamıyorum tam olarak nasıl yapılacağından da emin değilim. Ama sana ederlezi şarkısını yollayım hıdralleze en iyi gönderme olur.
https://www.youtube.com/embed/EZf00ad3G6oZaman ve mekanla kutlamalarda kişilere göre değişebilir. Baharın gelişini Hıdırellez'i pek düşünmeden parkta içtiğim bir birayla kutlarım. Ateşi hayallerimde yakar düşlerimde üzerinden atlarım.
Ne güzel bir gelenek! 🌸 Ben de Hıdırellez’i çok seviyorum, aslında çocukluğumda Ankara’da mahallede arkadaşlarla dilekler diler, gül ağacına çaput bağlardık. Coşkusu, müziği, baharı karşılama hissi bambaşka oluyor. O eğlenceli kalabalıklar ve danslar hâlâ aklımda! Senin oradaki kutlamalar eminim çok renkli geçiyordur. Peki ya bu sene nasıl kutlayacaksın, özel bir ritüelin var mı? 😊
Hshdjsk
Bahar sallama baharrr
Ahahaj iyi güldüm uydurma baharrr derken
Teşekkür ederim 😂😂🌸
Hahaha bahar iyi sallıyon ya
Hdhdjsks
Cevap
23Cevap
hiç bilgim olmadığı için kutlamam.
Evet hep kutlarım bende Selanik göçmen kızıyım o ateşten mutlaka atlarım bi gün yakacam bi yeri ama hadi hayırlısı 🤣🤭💃
Atlıyoruz yavrum piknik keyfi sarma ve oyunlar darbuka şov kapı önü dolu burada kadınlar 🥰💃
Bi kaçta erko geldimi ayyy ne zevkli hıdırellez 🥰🤣
🤣😅🥰
Benim kültürümde hıdırellez kutlamazlar. Erzurumlular hıdırellez kutlamaz. Ama ben eglence amaçlı kutluyordum. Bu yıl hatta geçen yılda kutlamadım.
Atlamak isterdim ama türkiyededegilim sonra polısj cagırırlar falan
Bizim yörede herkes oğluna kız bakmak için geliyor bu kutlamaya. 20 yaşımda gitmiştim bi subay anası istedi beni "yok, okuycam" dedim okuduk da noldu yani
Eski hıdırellezler de kalmadı ki ya. Bildiğin festival gibi olurdu lunapark oyuncakları falan kurulurdu uçurtma uçururduk hey gidi günler hey
Varda uzun zaman oldu ya i bizde ateşin üzerinden slayip kısmet bulma ev takmhta yontum ev sahibi olma gibi şeyler yok
Bizim orada farklı kutlanır. Ateş yakılmaz. Kurban kesilir. İnsanlara dağıtılır. Kurbanı pilav yaparlar öyle dağıtırlar. Bulgur pilavı.
kutalamam bizim külturumuzde de yok zaten fakat inanan çok fazla kisi var.
kutlamak degl de çok dua etmek gerek özellikle darda zorda olanlara gazzedekilere cok dua ediyorum
Bende Trakyalı olduğum için dediniz gibi o tarafta baya cümbüş havasında geçer bizde kutlarız
Trakyalı adetidir 🤣 kutlamalar eskide kaldı kim gidecek toprağa bir şey çizecek şimdi
Pek değil. Aslında ailemde kutlayanlar var da, ben sevmiyorum kutlamayı.
Dinimizde hıdırellezi kutlamak caiz değil kutlamayız.
Dualarla geçiririz bizim kutlama şeklimiz böyle
Evet. Çok severim😍
Yok hiç kutlamadım ne hidirellez ne nevruz
Hayır kutlamam
Aziz Yorgi Günü kutluyoruz şu günlerde
ben de trakyalıyım da hiç kutlamıyorum
Küçükken ateş yakarlardı herkes atlardı
Evet tuz yiyip uyurum artık 😃
Trakya'mın canını seveyim diyorum çok özledim 🎈
Kutlarım bende çok güzel de olur
Hayır kutlanıyoeum Hızır Aleyhiselama küstüm 😅😅
dün kutladık Ateş yaktılar atladık canlı müzik te vardı