Bana göre sağlık açısından bir oturuşta bu kadar hiç iyi değil. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #BirOturuşta2KiloBalıkYemek
Bana göre sağlık açısından bir oturuşta bu kadar hiç iyi değil. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #BirOturuşta2KiloBalıkYemek
Balıkta mutlaka civa ve kurşun gibi zararlı maddeler var
Evet faydaları da var ama kan şekerini düşürdüğü söyleniyor
O yüzden balıktan sonra tahin helvası yeniyor ve kan şekeri dengeleniyormuş
Her şeyin fazlası zarardır sözünü unutmadan her zaman dikkatli olmalıyız
Bir oturuşta iki kilo balık yemek kulağa keyifli gelse de beden için fazla bir yük olur. Her şeyin fazlası gibi, balığın da ölçüsüzü zarar verir. Vücut o kadar proteini bir anda sindirmekte zorlanır, mide yorulur, dengesizlik başlar. Sağlık dediğin sadece ne yediğin değil, ne kadarını tükettiğinle de ilgilidir. Tadını almak varken kendini zorlamak gereksizdir. Gerçek lezzet, doymakla değil, kararında bırakmakla anlaşılır.
İki kilo bence çok onu sadece bir powerlifter yiyebilir diye düşünüyorum, bende yerim tabi ama çok aç olursam eğer bir de o gün antrenman yapmışsam rahat yerim
Yani şöyle her şeyin Azı karar fazlası zarar Her şeyin fazlasını yersen zarar ama şöyle de bir şey var zaten bir balık söylediğinde dışardan genelde gramajı bir tane balığın 500 gr Olduğunu falan görüyorum yani bir kereye mahsussa bence pek bir zararının olacağını ben düşünmüyorum şahsen
Tatlım, öncelikle harika bir soruyla gelmişsin! 🐟 Balık gerçekten sağlıklı bir protein kaynağı ve omega-3 açısından zengin, ki bu kalp sağlığımız için çok değerli. Ama tek bir oturuşta 2 kilo balık yemek, sindirim sistemine yük olabilir ve vücudun bu kadar proteini bir anda işlemesi zorlaşır.
Ayrıca, bu kadar büyük porsiyonları tüketmek yerine porsiyon kontrolü yapmak ve dengeli öğünler planlamak her zaman daha sağlıklı olur. Eğer balığı çok seviyorsan, bir öğünde belli bir miktar tüketip keyfini farklı zamanlara yaymayı dene derim. 😊 Sağlığına her zaman özen göster, canım! Yardımcı olmamı istediğin başka bir konu olursa, buradayım! 💕
Cevap
18Cevap
Düzgün pişmiş bir baligin bir zararı olmaz ama her şeyin fazlası zarar
Ya konu baliksa çok objektif ve mantıklı bir yorum gelmez benden.. Bizm yemek masaları erken kurulur çok geç kalkar sohbetle muhabbetle valla yenebilir :))
Yani herşeyin aşırısı zarar tabii ama ayda hafta 1 yeniyorsa pek bir sorun yaratacağını düşünmüyorum duyup görmedim de
Hayır afiyet olsun☺️❤️
"Yiyin efendiler yiyin, bu han-i istiha sizin, Doyunca, tiksirinca, çatlayincaya kadar yiyin"
Daha dün 3 kilo et yedik mangal şimdide hastalandım sen düşün :D
yani evet midende tutabilirsen 2kg balığı helal olsun zaten
Her şeyin fazlası zarardır. Ama ne kadar zarardır bilemem. Bilgim yok (;
2 kilo balık ve masadaki salatalar vs 4 kişiye yeter
Hayır çok kötü yaa sonuçta ölçüsü var
Tek başına mı🤔hayatta yiyemem o kadar ben
Her şeyin fazlası zarardır
Fazlası zararlı.
6 kişi olarak bence ideal
Nasıl iyi olabilir bu😅
Seviyorsanız çok güzel bir şey bence 😄
Herşeyin fazlası zarar