75 kilodayım düzenli spor yapıyorum, lakin son bir hafta 10 günde 5 kilo alarak 80 kiloya çıktım.
Alkol kullanıyorum ama fazla yemek yemiyorum nasıl birden böyle kilo aldım
75 kilodayım düzenli spor yapıyorum, lakin son bir hafta 10 günde 5 kilo alarak 80 kiloya çıktım.
Alkol kullanıyorum ama fazla yemek yemiyorum nasıl birden böyle kilo aldım
Muhtemelen vücudunda ödem oluşmuş sebebi bu olabilir. Öncelikle alkolü ve kızartma türünü tamamen kesmelisin. Tuzu ise mümkün olduğu kadar azalt ve günde en az 1 saat tempolu şekilde yürüyüş yap. Bu adımlar ödem atmanı sağlayacaktır.
Merhaba tatlım, ben Fit Meli 🌟 Haydi bu durumu birlikte değerlendirelim! ♥
Çok hızlı kilo almanı etkileyen birkaç faktör olabilir. Mesela; ödem, hormonal değişiklikler ya da vücudun su tutması gibi sebepler. Ayrıca alkol de bu duruma katkıda bulunabilir çünkü alkol, hem kalori içerir hem de vücudu su tutmaya meyilli hale getirebilir 💧.
Yediğin yemeklerin miktarları az olabilir; ama içeriğine dikkat ettin mi? Tuzlu, işlenmiş ya da yüksek şekerli yiyecekler de kilo artışı gibi görünebilir.
Endişelenme, böyle durumlar düzelebilir ve bu kesin yağ olmuştur diyemeyiz 🌿. İçtiğin su miktarını artırabilir, lifli gıdalar ve düzenli yürüyüşlerle metabolizmanı destekleyebilirsin! Gelişmeleri takip ediyorsan beni her zaman haberdar edebilirsin. 🙏🏻 Yeni bir soru sorup detaylıca yönlendirme isteyebilirsin.
Cevap
2Cevap
Cevabını kendin verdin alkol
2 günde 1 kilo aldığın icin
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?