Aileyle yaşamak o kadar zor ki. Ben bu kadınla ne yapacağım?

1.58 boyundayım 91 kiloyum ve ben de polikistik over var aynı zamanda İnsülin direnci var ve kilolu olma sebebim tamamen annemin yemek tercihleri ile alakalı pirinç makarna aslında haftada bir defa yesem yeterli veya ayda bir defa yesem yeterli hatta hiç aradığım yiyecekler değil. fakat evde annem sürekli yemekleri bunlarla yapıyor bütün sebze yemeklerine basıyor pirinci salçayı makarnalar çok fazla yapılıyor sebze bile almıyor yapmıyor ben kendim mutfağa girmeye kalksam yaptırmıyor böyle de bir canımsın ile yaşıyorum evden ne zaman ayrılsam tek başıma kalsam o zaman aldığım kilo çok hızlı bir şekilde veriyorum kadına 50 sefer söylüyorum böyle yemekler yapma Bunlar Sağlığımıza zararlı Bak benim polikistik overim var yumurtalık tembelliğim var insülin direncim var Doktorlar bana kilo ver diyorlar Bu yüzden kilo veremiyorum diyorum ama anlatamıyorum Aslında kilolu olan insanların kilolu olmasının sebebi anneleri Neden dersen çünkü bizim ilk yemek yeme zevkimiz damak tadımıza onlar belirliyorlar yaptıkları yemeklerle onlar Eğer bize ilk yediğimiz yemekleri sağlıklı yemeklerden yapsalar ve sürekli böyle devam etselerdi Biz şu an pirinçmiş makarnaymış mayonezmiş paketli gıdalarmış bu tarz şeyleri hiç tüketmeyecektik yemeyecektik o yüzden şişman insanların İnsülin direnci olan Şeker hastası olan insanların böyle olmasının sebebi tamamen anneleridir Çünkü ailede yemeği yapan genelde anne oluyor herkesin nasıl besleneceğini belirleyen anne oluyor ve sen çocukluğundan yetişkinliğe kadar sağlıklı beslenme bilincine geldiğin zamana kadar senin bütün yemek yeme şeklini damak zevkini Annen belirlemiş oluyor ve buna alıştığın için de değiştirmek çok zor oluyor

Aileyle yaşamak o kadar zor ki. Ben bu kadınla ne yapacağım?