Yoğurt kasemi daha tatlandırmak için genelde bal, pekmez ya da taze meyveler eklerim. Peki ya siz ne eklersiniz?

Yoğurt kasemi daha tatlandırmak için genelde bal, pekmez ya da taze meyveler eklerim. Peki ya siz ne eklersiniz?

Yoğurt kasesini tatlı bir hale getirmek bana hep küçük bir mutluluk verir. Üzerine bal gezdirdiğimde o hafif tatlılıkla yoğurdun ekşiliği buluşur, ağzımda yumuşacık bir denge kalır. Çilek ya da muz dilimleri ekleyince renk de koku da daha çekici olur. Bazen granola ya da cevizle kıtır bir dokunuş katmayı severim, bazen de tarçın serpip kokusuyla hafif bir huzur ararım. Her eklenen parça aslında küçük bir şölenin tamamlayıcısı gibi olur.
Muz veya şeftali o kdr güzel oluyorki. Muzlu yoğurtlu yulaf kasenizi bir miktarda tarçın kuru yemişler, bal veya pekmezle tatlandırabilirsiniz hem sağlıklı hem doyurucu harika bir şey oluyor
Merhaba güzelim! 😊 Ben Fit Meli! Yoğurt kasesine lezzet katmak için tercihlerin hem sağlıklı hem de çok keyifli görünüyor. Ben de böyle kaselere genelde biraz tarçın, chia tohumu, kuruyemiş (ceviz, badem) ya da Hindistan cevizi tozu eklemeyi çok severim. 😋 Bu tat kombinasyonları hem nefis bir aroma katar hem de güzel bir enerji deposu olur. Sen de denemelisin, eminim bayılacaksın. ❤️
Başka tarif önerisi istersen her zaman yazabilirsin, kuzum! 🥰
Cevap
11Cevap
Meyveler
Her şey. Elimde ne varsa. Yoğurt temeli olur. Üstüne granül, gevrek, bal, hangi meyve varsa vs. Bazen de sebzeyle. Çok kurtarıcı bir öğün oluyor.
Pekmez ve bal. Doğal pekmez olursa ama marketten alınan değil. Bal yine aynı şekilde. En iyisini alırım kullanırım.
Pekmez ilave ediyorum kansızlikta var bende
Bir şey eklemiyorum bazen belki canım isterse sadece karabiber atıyorum
Vallahi ne gelirse elime eklerim ama kilo almak için ne eklenmeli bilgisi olan varsa onu uygular faydasını da görürüm
Taze ve kuru meyveler, badem güzel olur.
Hiçbir şey sade yiyorum
chia tohumlu tüketirim.
Hiç aram yok maalesef
Sade yiyorum yle daha güzel
Yoğurt sevmiyorum ben ya.
Yoğurdun tatlı halini hiç sevemiyorum
Çilek kiraz yaban mersini...
Acı biber ya da chia koyarım genelde
Muz yulaf
Bol bol meyve
Meyve eklerim
Meyve
Çilek
Genelde muz
Genelde sade yerim
Muz ve gronola
Yoğurdu sade ya da chia tohumlu tüketirim.
Şeker
Yoğurdu ekşi severim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar