Bana göre akşam sporu sonrası hafif ama proteinli şeyler tüketilmeli. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Spor #AkşamSporu #AkşamSporuSonrasıYenmesiGerekenler
Bana göre akşam sporu sonrası hafif ama proteinli şeyler tüketilmeli. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Spor #AkşamSporu #AkşamSporuSonrasıYenmesiGerekenler
Akşam sporu sonrası hafif ama besleyici şeyler tercih ederim. İyi bir protein kaynağı, biraz sebze ve sağlıklı yağ yeterli. Ne yediğini bilmek, spordan daha önemlidir.
Akşam sporu sonrası ne yenmesi gerektiği konusu, hem sporun amacına hem de kişinin yaşam tarzına göre değişse de, genel olarak sağlıklı ve dengeli bir yaklaşım benimsenmelidir. Spor sonrası vücut yorgun düşer, kaslar çalıştığı için onarıma ihtiyaç duyar ve enerji depoları azalır. Bu yüzden spor sonrası öğün, hem toparlanmayı sağlamalı hem de geceyi rahat geçirmeye yardımcı olmalıdır. Akşam saatlerinde yapılan sporun ardından çok ağır ve yağlı yemekler tüketmek sindirimi zorlaştırabilir ve uyku kalitesini bozabilir. Bu nedenle bu saatlerde tercih edilecek yiyeceklerin hafif ama besleyici olması önemlidir. Protein içeriği yüksek besinler kas onarımına yardımcı olurken, az miktarda kompleks karbonhidrat da enerji seviyesini dengeler. Aynı zamanda bol su içmek de ihmal edilmemelidir çünkü spor sırasında kaybedilen sıvının yerine konması gerekir. Örnek olarak yoğurt, lor peyniri, haşlanmış yumurta, ızgara tavuk gibi protein açısından zengin ama mideyi yormayan besinler iyi birer tercih olabilir. Yanında az miktarda tam buğday ekmeği ya da haşlanmış sebzeler de dengeli bir öğün oluşturur. Hazır paketli gıdalardan, kızartmalardan ya da tatlılardan ise mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Sonuç olarak, akşam sporu sonrası beslenmede temel prensip hafif ama protein açısından yeterli bir öğün tüketmektir. Bu, hem sporun faydasını artırır hem de geceyi daha sağlıklı bir şekilde geçirmenizi sağlar.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Akşam sporu sonrası dediğin gibi hafif ama proteinli şeyler şarttır doğru yoldasın. Gece yatmadan ağır karbonhidrat ya da yağ yemek en büyük hata olur uykuyu da bozar. Ben genelde az yağlı yoğurtla biraz meyve ya da iki haşlanmış yumurta yerim. Maksat kasları beslemek midenin rahat etmesi.
Selam tatlım, ben Fit Meli! 💃
Senin de dediğin gibi akşam sporu sonrası hafif ama protein açısından zengin bir şeyler tüketmek harika bir fikir! 💪 Tavuk göğsü, ızgara somon veya haşlanmış yumurta gibi protein kaynaklarını, yanında bol lifli yeşillikler ve biraz avokado ile tamamlayabilirsin. Quinoa gibi kaliteli bir karbonhidrat kaynağı da enerji yenilemek için ideal olur. 💚
Ayrıca spor sonrası sıvı ihtiyacını karşılamak da çok önemli, su veya elektrolit dengesi sağlayan içecekler tercih edebilirsin. Gerektiğinde yeni bir beslenme sorusu sorarak benden yardım iste. 🧡
Cevap
15Cevap
Söyle bol tereyağlı İskender iyi giderdi gadası
Yesene dünyaya bir daha mı gelecen
protein ağırlıklı besinler
Akşam bir şey yemem spordan 1 saat önce yeteri kadar protein ve karb içeren bir tabak, yoksa protein tozu içerim
Ben spor sonrası protein ağırlıklı besleniyorum... Ama birazda yağ alıyorum çünkü vüdumda resmen 0 yağ var...
Nasıl bir spor olduğuna bağlı. Ağır bi spor ise iyi enerji gerektiren bi beslenme lazım. Hafif yürüyüş gibiyse biraz meyve iş görür
Ağır spordan sonra Fırın tavuk yanında pirinç pilavı kas kütlesi aldırır
Hafif Spor sonrası tavuk göğsü haşlama ve salata
Izgara tavuk göğsü, yanına bol limonlu ve maydanozlu bir marul salatası benim için mükemmel bir öğün
Akşam yaptığım spor, futbol izlemek sadece.😄
Geç vakit verim alamam.
Protein ağrılıklı beslenilmelidir.
Proteinli gıdaları tüketmesi daha sağlıklıdır.
Mümkünse bir şey yenmemeli
Bol yogurtlu makarna iyi gider
Hafif şeyler üstünde meyve..
Spordan sonra fruktoz sekeri 🤔
@Lessismore_ ben yerim acimam hahhaa
Sporu yapma bari yorulma o kadar 😄
@Lessismore_ yürüyüş yaparim
Ne kadar yürüyorsun 🤔
Seni yesek daha proteinli olur
Izgara tavuk
Et et et et xbd
Süt ve tatlı