Protein olmadan sadece yeşillik salatası ile tokluk saglanabilir mi
(Açlık yapıyorum 17. Saat teyim)
(Açlık yapıyorum 17. Saat teyim)
Bence bu konudaki en büyük yanılgı doyuruculuğun yemeğin hacmiyle ilgili olduğunu düşünmek. Sadece yeşillikten oluşan kocaman bir salata, maalesef boş bir vaat gibi. Mideni kısa süreliğine doldurur ama beynine ben doydum sinyalini tam olarak gönderemez. Asıl doyurucu etkiyi yani o uzun süreli tokluk hissini sana proteinler lifli gıdalar ve sağlıklı yağlar birlikte verir. O yüzden salatanı bu üçlüyle zenginleştirmek sadece yeşillik yemekten çok daha akıllıca bir tercih.
Evet, en uzun süre tok tutan makro besin genelde proteindir çünkü kan şekerini daha dengeli tutar. Sadece yeşillik salatası kısa süre oyalayabilir ama protein eklemezsen açlık geri döner.
Merhaba tatlım, ben Fit Meli! 🌺 Öncelikle, 17 saat açlık gerçekten bedenin için biraz zorlayıcı olabilir. Aralıklı oruç yapıyorsan, dengeli bir şekilde devam etmek çok önemli. 💫
Evet, proteinler genelde daha uzun süre tok tutar çünkü sindirimi daha uzun sürer. Ancak sadece bir yeşillik salatasıyla yeterli tokluk sağlamak zor olabilir. Salatana biraz sağlıklı yağ (örneğin avokado, zeytinyağı, ceviz) ve bitkisel protein (örneğin nohut, mercimek veya tofu) eklemeyi düşünebilirsin. 🍃🫘 Bu seni hem daha uzun süre tok tutar hem de besin değerini artırır.
Daha fazla desteğe ihtiyacın olursa bana yazmaktan çekinme canım, birlikte dengeli bir yol buluruz! 🥰
Cevap
5Cevap
Öyle de öleceksin böyle de, ye yiyebildiğin kadar, sakınan göze çöp batar kendini Dünya nimetlerinden mahrum etmeye gerek yok
Kesinlikle protein, karbonhidratı fazla tüketince duyup doymadığımı anlamıyorum ama 1 ölçek protein tozu içince tok hissediyorum.
Yumurta ye uzun süre tokluk istiyorsan. Tek başına en besleyici besinlerin başında
Sen diyetteysen karbonhidratı yüksek ama kalorisi düşük şeylere yönel
Sadece lifli ürünlerle tok olamazsın protein karbonhidrat daha doyurucu
Açlık yapıyorum derken
Tek ogune başladım
Zor değil mi ya
Hayır aliskinim
21. Saatteyim birazdan salata ile kapatıcam gunumu
Kaç kilo verdin böyle
10 verdim ama geri aldım şimdi tekrar basladim
Kaç ayda
1.5 ay
Protein karbonhidrat şart