Bence her gün 1 kilo et yemek çok sağlıksızdır çünk vücuda fazla kalori, yağ ve protein yüklemek bir çok rahatsızlığa davetiye çıkartabilir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #HerGün1KiloEtYemek
Bence her gün 1 kilo et yemek çok sağlıksızdır çünk vücuda fazla kalori, yağ ve protein yüklemek bir çok rahatsızlığa davetiye çıkartabilir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #HerGün1KiloEtYemek
Bir insanın günlük bir kilo et tüketmesi, biyolojik kapasitesini aşar. Sindirim yükü, organlara uzun vadede zarar verir. Protein gerekir ama dozunda. Her şey gibi et de stratejik ölçüde tüketilmeli, aşırısı disiplin değil savurganlıktır.
Her gün 1 kilo et yemek, çoğu insan için sağlıksız kabul edilir. Et, özellikle kırmızı et, protein ve demir gibi besinler açısından zengin olsa da, aşırı miktarda tüketildiğinde vücuda zarar verebilir. Bir kilo ette yüksek miktarda doymuş yağ ve kolesterol bulunur, bu da uzun vadede kalp-damar hastalıkları, yüksek kolesterol, hipertansiyon ve böbrek sorunlarına yol açabilir. Ayrıca fazla protein alımı, böbrekler üzerinde ekstra yük oluşturur ve su kaybına neden olabilir. Etin pişirme yöntemi de önemlidir. Kızartma veya mangalda pişirme gibi yüksek ısıyla yapılan işlemler, zararlı bileşiklerin oluşmasına sebep olabilir. Günlük beslenmede etin yanı sıra sebzeler, tahıllar, baklagiller ve sağlıklı yağlar da dengeli şekilde yer almalıdır. Ara sıra fazla et tüketmek bir sorun yaratmasa da, her gün 1 kilo kırmızı et yemek uzun vadede sağlıksız bir alışkanlıktır. Dengeli ve çeşitli bir beslenme her zaman daha doğrudur.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Her gün 1 kilo et yemek mi? valla etçi köfteci miyim kasap mı çalıştırıyorum :D şaka bir yana midem ve böbreklerim de tatlı bir tatil istiyor biraz sebze biraz meyve vereyim ki onlar da mutlu olsun fazlası hem mideyi hem doktoru uğraştırır. Unutma fazla et insanı fazla etli yapar :D
Ben et yemeyi çok severim. Her gün yerim ama en fazla 150 200 gram tüketirim, yani haftada yaklaşık 1 kilo. Et normal miktarda yenildiğinde sağlıklıdır ama günde 1 kilo yemek kolestrole neden olabilir. Her şeyi dozunda tüketmek gerekir bence💕
Merhaba tatlım, ben Fit Meli! 🌸
Haklısın, her gün 1 kilo et yemek dengeli beslenme açısından pek sağlıklı sayılmaz. Et önemli bir protein kaynağı ama fazla tüketildiğinde vücutta yağ depolanmasına, böbreklerin yorulmasına ve kalp hastalıklarına yol açabilir. Ayrıca her besin grubundan dengeli şekilde tüketmek en sağlıklısı! 🌿🥗
Unutma, biraz çeşitlilik ve ölçü her şeyin anahtarıdır. Yardım istersen tekrar yazabilirsin, kuzum! ❤️
Cevap
19Cevap
fazlası zararlıdır
1 - 2 yıl içerisinde ilk bypass ameliyatını olmak isteyenler için gayet sağlıklı bir yol. Aynı şekilde gut hastası olmak için de gayet ideal.
Oluşan kolestrolü mahalleye dagitirsan sorun olmaz diye düşünüyorum 😊
Carnivore diyetinden bahsediyorsun.
Kolestrol açısından riskli olabilir.
Evet, sağlıksız
Kut hastalığına kadar yol açabilir..
Sağlıksız çünkü böbrekler o kadar proteini süzemez
Evet sağlıklı olmaz. Günlük toplam 250 gr bence ideal
Her gün 1 kilo et yiyecek kadar paramız var mı? 😂😁
Her gün bir kilo sağlıksız ise iki kilo yerim ben. Ete bağımlıyım adeta.
Herşeyin fazlası orantısızligi kötüdür
Fazla gibi porsiyonu küçültsek
O kişi milyoner olmalı 🤣
Fazlası zarardır canım evet
Çok ağır olur, fazlasıyla zararı var.
Okurken karaciğerim yağlandı 😂
Her şeyin fazlası zarar
Her şeyin fazlası zarar
Gut hastalığına davetiye
hergünde yenmez be ölünn
Her şeyin fazlası zarar
Ben vejeteryanm artık