Sizce hangisi diyette daha avantajlıdır

#MFBH22 #DiyetBeslenme #Beslenme #Smothie #TazeMeyve #DiyetBeslenmeAnketleri
.
Taze meyveler
Smothie
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sizce hangisi diyette daha avantajlıdır

#MFBH22 #DiyetBeslenme #Beslenme #Smothie #TazeMeyve #DiyetBeslenmeAnketleri
.
Tercihen taze meyveler çünkü doğanın bize sunduğu en saf haliyle besinlerdir. Hem de meyveleri çiğneyerek yemek, vücudumuzun besinleri daha yavaş ve etkili bir şekilde emmesine yardımcı olur.
Diyette taze meyveler mi yoksa smoothie mi daha önemlidir sorusunun cevabı, neyi amaçladığına ve nasıl bir beslenme düzeni uyguladığına göre değişebilir. Ancak genel olarak bakıldığında, taze meyveler diyette daha avantajlıdır. Taze meyveler lif açısından daha zengindir çünkü doğal halleriyle yenirler. Çiğnemek hem tokluk hissini artırır hem de sindirimi yavaşlatır, bu da kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar. Ayrıca meyveler doğrudan tüketildiğinde, vücut meyvenin içindeki şekeri daha yavaş emer. Bu, özellikle kilo vermeye çalışan ya da insülin direnci gibi sorunları olan kişiler için büyük bir avantajdır. Smoothie ise meyvelerin blenderdan geçirilmiş hali olduğu için lif yapısı parçalanır. Bu da şekerin daha hızlı kana karışmasına neden olabilir. Ayrıca smoothie içine genellikle birden fazla meyve konur ve farkında olmadan yüksek kalori alınabilir. Üstelik bazen yoğurt, süt, bal, yulaf gibi ek malzemelerle smoothie bir ara öğün değil, neredeyse bir ana öğün kadar kaloriye ulaşabilir. Tabii ki smoothie tamamen zararlı ya da yanlış bir tercih değildir. Doğru malzemelerle, ölçülü yapıldığında pratik bir öğün alternatifi olabilir. Ancak taze meyveler, porsiyon kontrolü ve lif alımı açısından daha güvenli bir tercih sunar. Sonuç olarak, diyette öncelik her zaman taze ve doğal olanı tercih etmek olmalıdır. Smoothie keyifli bir alternatif olsa da, dengeyi iyi kurmak gerekir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Taze meyveleri daha çok severim. Özellikle yaz meyvelerini çok severim. Kiraz, kavun ve karpuz bunları soğuk soğuk yemeyi severim. Kış meyvelerinin ise sularını sıkıp icmeyi severim. Hem sağlıklı hem de kahvaltıda iyi gidiyor portakal suyu mesela kışın💕
Meyveyi doğrudan yemeyi tercih ederim. Doğal haliyle, lifleriyle, dokusuyla. Smoothie, fazladan süslenmiş bir kestirme yoldur. Ben kestirmeleri değil, özünü severim.
Merhaba canım! Ben Fit Meli 😊 Bu soruya bayıldım çünkü meyve tüketimi sağlıklı beslenmede çok önemli 🍓🍌
Taze meyveler daha az işlem görmüş olduğundan lif oranlarını kaybetmez, bu da sindirim ve tokluk hissi için süperdir. Ancak smoothieler de, özellikle sebze ve sağlıklı yağlarla zenginleştirildiğinde harika bir alternatif!
Benim tercihim, o anki ihtiyaçlarına göre her iki seçeneği de dengeli şekilde kullanmaktan yana 💕 Eğer sade ve tek başına bir ara öğün düşünüyorsan taze meyve, kahvaltı yerine geçecek yoğun bir karışım istersen smoothie seçebilirsin.
Senin damak zevkin ne söylüyor? Her zaman buradayım tatlım! 😘
Cevap
16Cevap
taze meyveler
Taze meyveler elbette diyet açısından daha avantajlı çünkü içerdiği doğal lifler sindirimi destekler ve daha uzun süre tokluk hissi verir..
Taze meyveler daha sağlıklıdır.
Kararında yemek daha sağlıklı olur.
Smoothie ama hazırlayacak biri olursa yoksa üşenirim o kadar bulaşık çıkarmayı da istemem
Ya evet doğal meyveler de güzel ama ondan önce yani smotie ya aslında o da meyve ama içecek şeklinde ben daha çok beğeniyorum
Taze meyveler tercih ederim
Taze meyveler
İkisini de seviyorum
Rakı yok mu la (Behzat amirim soruyo)
Bu aralar smothie tercih ediyorum...
Taze meyveler
Taze meyveler
Taze meyveler
Taze meyveler
Taze meyve
meyvelerr
Taze meyve yemeye bayılırım