Laktozlu nedir laktozsuz nedir?
Kefir süt yerine geçer mi?
Kefir süt yerine geçer mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Keşfedin
Kefir, hem sade hem de meyveli olarak tüketilebilir. Her iki türün de faydaları vardır. Sade kefir, probiyotik bakteriler ve mayalar içerirken, meyveli kefir ayrıca meyvenin sağlık yararlarını da sunar.
Laktoz, sütte bulunan bir karbonhidrat çeşididir. Bazı insanlar laktozu sindiremez ve bu durum laktoz intoleransı olarak adlandırılır. Laktozsuz ürünler, laktoz içermeyen veya laktozun laktaz enzimi ile parçalandığı ürünlerdir6. Bu ürünler, laktoz intoleransı olan kişilerin sindirim sorunları yaşamadan süt ürünlerini tüketmelerine yardımcı olur.
Kefir, süt yerine geçebilir. Kefir, fermente bir süt ürünüdür ve birçok vitamin, mineral ve probiyotik bakteri içerir. Kefirin besin değeri, kullanılan süte bağlı olarak değişebilir. Kefir, pasta ve keklerde süt yerine kullanılabilir. Ancak, her zaman olduğu gibi, herhangi bir diyet değişikliği yapmadan önce bir sağlık profesyoneli ile konuşmak önemlidir.
Cevap
2Cevap
Ya maalesef ki birçoğunun içinde katkı maddesi var. Sade olanı meyveli olandan daha sağlıklıdır çünkü meyve aramoları olmaz. Makineniz varsa kendi meyvenizle sade kefiri karıştırıp içebilirsiniz
Laktozlu olması mide hassasiyeti ile alakalı mideyi rahatsız eder laktoz laktozsuz olunca sindirim kolaylaşıyor
sadenin tadı kötü ya meyvelinin çok güzel meyveli yoğurt gibi
en iyisi karamaya kefiri onu bi iç diğerleri kefir değil dersin
Sade faydalı bence ben sade kullanıyorum.
Sadesi daha iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?