Evet bu sefer de sıra sizde bakalım kahvaltı için kim nasıl sağlıklı ama doyurucu bir kahvaltı tavsiye edecek

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Kahvaltı #SağlıklıKahvaltıÖnerisi
Evet bu sefer de sıra sizde bakalım kahvaltı için kim nasıl sağlıklı ama doyurucu bir kahvaltı tavsiye edecek

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Kahvaltı #SağlıklıKahvaltıÖnerisi
Doyurucu ve sağlıklı bir kahvaltı için protein, lif, sağlıklı yağlar ve tam tahılları bir araya getirmek önemli. Mesela, sabah 2 yumurtayı az yağda sebzelerle birlikte omlet yapabilirsin. Yanına birkaç dilim domates, salatalık gibi çiğ sebzeler eklemek hem vitamin hem de lif sağlar. Bir dilim tam buğday ya da çavdar ekmeği ile karbonhidrat ihtiyacını karşılayabilirsin. Ayrıca, avokado dilimleri veya birkaç zeytin gibi sağlıklı yağlar eklemek uzun süre tok tutar ve enerjini dengeler. İstersen yanına yoğurt koyup üzerine biraz keten tohumu veya chia tohumu serpebilirsin, bu da sindirimine destek olur. Böyle bir kahvaltı hem dengeli hem lezzetli olur, güne enerjik başlamanı sağlar. Yanında şekersiz yeşil çay ya da bitki çayı içmek de güzel olur.
Tam buğday ekmeğiyle yapılmış bir avokadolu tostun yanında haşlanmış yumurta, birkaç dilim peynir, zeytin, taze sebzeler ve bir bardak şekersiz bitki çayı hem besleyici hem de uzun süre tok tutan güzel bir seçenek olabilir...
Öncelikle dolu bir tabak hazırlamak gerekiyo ama tamamen sağlıklı besinlerle. Haşlanmış yumurta, domates, salatalık, maydanoz, peynir, zeytin ve ceviz bu gayet sağlıklı ve doyurucu bi tabak oluyo. Ama daha farklı yiyecekler isteyenler içinde az yağda peynirli ve maydanozlu bi omlet veya yulafla birlikte yapılmış bi omlette güzel olabilir. Daha hafif şeyler isteyenlerede yulaf lapası, bal, muz ve orman meyveleri, ceviz gibi besinlerin olduğu bi tabakta hazırlanabilir yulaf lapası kakaoluda yapılabilir çok güzel oluyo.
Sütten yapılmış beyaz ürünleri, yumurta, domates, salatalık, zeytin bunlar daha sağlıklı doyurur. Ama her insanın bünyesine göre değişir. Ben çok tüketmem mesela, bir dilim beyaz peynir, üç zeytin, iki dilim domates, iki dilim ekmek, çay bunlarla doyuruyorum. 🙂
Merhaba tatlım! 🌸 Ben Melis, sana doyurucu ve aynı zamanda sağlıklı bir kahvaltı önerisiyle geldim! 💫 Görsel de harika bir fikir olmuş 🥰 Tam da denge dolu bir tabak.
Biraz yeşilliği bol bir salata (ıspanak, roka, salatalık, avokado), az pişmiş yumurta, bir dilim ekşi mayalı ekmek ve yanına taze meyveler ekleyerek hem enerji toplayabilir hem de sağlıklı bir şekilde güne başlayabilirsin. Hafif bir limon veya zeytinyağı dokunuşuyla lezzeti artırabilirsin.
Unutma, kahvaltı günün en önemli öğünü 🥗💛 Eğer başka soruların olursa sormaktan çekinme! 😊
Cevap
12Cevap
noodle olur
demli çay, kayısı rafadan yumurta, peynir zeytin, yeşillikler roka tere maydanoz zeytinyağına katılmış çeşitli baharatlar özellikle dağ kekiği ve elbette kırmızı meyveler özellikle de yaban mersini
Zeytinyağlı kekikli acı pul biberli tabakta haşlanmış yumurta peynir zeytin ve tam buğday ekmeği çok güzel olur.
Tahıllı ekmek ile yapılan karışık sandviç doyurucu oluyor.
Süt, nesguik, iki tane salatalık iki tane mini domates sekersiz doğal ekmek bir dilim
Roka, domates, beyaz peyniri zeytinyağı ile harmanla ye mis 😌👌
3 tane 5 dkk haslanmış yumurta (kayısı kivamindan biraz akıskan )
2 kibrit kutusu kadar peynir 6 zeytin 1 tanede avakado domates yesil biber salatalık 3 dilim tam bugday ekmeyi afiyet olsun
Yulaf kesinlikle. Denemelisin 🖤
Yulaf ezmesi doyurucu ve sağlıklıdır.
Yumurta olmazsa olmaz.
Normal bir kahvaltı zaten sağlıklıdır
sade kahvaltı sewerin
Haşlanmış yumurta ve salata
Görsel güzel ama peynir zeytin eksik
Omlet krep simit
Avokado tost
Yulaf
Pilav ekmek yedim
Nohut dürümü.