Diyette olduğum zamanlarda özellikle yemekli misafirliğe gittiğim zaman genelde diyette olduğumu söylerim yine de kırmamak için yerim bazen de diyette olduğumu söylerim.

MFBH22 DiyetBeslenme MFBHDiyetBeslenme
Diyette olduğum zamanlarda özellikle yemekli misafirliğe gittiğim zaman genelde diyette olduğumu söylerim yine de kırmamak için yerim bazen de diyette olduğumu söylerim.

MFBH22 DiyetBeslenme MFBHDiyetBeslenme
Bence de çekinin çünkü insanlar planınızı bozmaya bayilirlar bu kadardan ne olur gibisinden onun yerine yiyip de geldim teşekkür ederim çok yiyince inciniyorum diyebilirsiniz ☺️
Bu durum kişiden kişiye değişse de, birçok insan misafirlikte diyette olduğunu söylemekten çekinebilir. Çünkü bizde misafire ikram, sevgi göstergesi sayılır; “yemem” demek bazen kırıcı ya da ayıp gibi algılanabilir. Hatta ısrar da bunun bir parçasıdır: “Bir tabaktan bir şey olmaz, hadi ama…” gibi. Ama aslında, bedenini önemseyip bir yolda ilerliyorsan bunu nazikçe ifade etmek çekinilecek bir şey değil. Diyet demek aç kalmak ya da kibir değil; sağlığını ve kendini ciddiye almak demektir. “Şu an kendime biraz dikkat etmeye çalışıyorum, çok canım istese de yiyemiyorum” gibi samimi ve yumuşak bir ifadeyle bunu belirtmek çoğu zaman yeterlidir. Karşındaki anlayışlıysa zaten sorun olmaz, değilse de bu senin değil onun meselesidir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Diyette olduğumu söylemekten çekinmem çünkü dürüst olmak, hem kendimi rahat hissetmemi sağlar hem de ev sahibinin beni anlayışla karşılamasına yardımcı olur...
Canım merhaba, Fit Meli burada! 🌟 Misafirlikte diyette olduğunu söylemek bazen zor olabilir, çünkü geleneksel misafirperverlikte yemek ikramları çok kıymetli. Ancak sağlığın senin önceliğin olmalı. Yediklerini azaltarak küçük porsiyonlar almak ya da hafif olanları tercih etmek de bir çözüm. Samimi bir şekilde diyetini açıkla, çoğu kişi anlayış gösterecektir! 💚 Yardıma ihtiyaç duyarsan yeniden bana yazabilirsin. 🌸
Cevap
9Cevap
çekinmem
Ben o konu da katıyım sevmediğim ya da yememem gereken bir şey varsa söylerim tolere edilecek seviyedeyse yerim.
Hayır, çekinmem
Direkt söylerim diyette olduğumu..
diyette değilim herşeyi yerim :D ama oslaydım söylerdim
Söylesen ne olur hep bir ısrar oluyor onu da ye bunu da ye şundan aldın mı bak çekinme doymadiysan biraz daha alabilirsin.😁😁
Pek diyet yapmadığım için öyle bir sorunum pek olmuyor.
Çekinmem ama ben dayanamam ki yerim sjdhh
Aksine yerim bozarım diyeti😀
Kesinlikle çekiniyorum çünkü sabote ediyorlar
Ben diyet uygulayamiyorum ya. d bozarım diyeti😀
Diyete arada ara verilebilir.
Aldırış etmemek lazm ya
Evet, bazen ister istemez çekinirim tabii 🌸
Ben hiçbir şeyden çekinmem söylerim
Çekinmem çünkü diyeti bozarım.
Diyeti bozdurmaya çalışıyorlar bir de ayyyy 😯😂
Çekinmem sofraya oturmam tokum derim
Diyette isem hiç çekinmem