Teşekkürler ❤️
Japonların zayıf olmalarının sırrı beslenme şekilleri mi yoksa genetik faktörler mi?
Teşekkürler ❤️
Japonların zayıf olmalarının sırrı hem beslenme şekilleri hem de genetik faktörlerden kaynaklanır ancak yapılan araştırmalar beslenme alışkanlıklarının çok daha baskın bir rol oynadığını göstermektedir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #JaponlarınZayıfOlmaSırrı
Türkiye'de çekilmiş eski videolara bakarsanız, herkes zayıf ve fittir. Çünkü halkın çoğunluğu paketli gıda tükenmez, yarıya yakını kırsalda yaşardı.
Şimdi tam tersine döndü, kırsal nüfus azaldı, şehirli ve pratiklik adı altında çöp tüketmeye başladık. Sonuç; Avrupa'nın en obez ülkesi olduk.
Beslenme şekilleri genelleme yaparsak sağlıklı ve dikkatli. Çünkü Japonlar'da da kilolu ve hatta obez insanlar var. Lakin genel olarak yüksek protein içeren böcek türleri ve pirinç ağırlıklı karbonhidrat ile beslenip ekmek tüketimi çok az olan bir millettir. Bir de deniz mahsulleri tüketimi çok fazla. Bu da yine her türlü sağlık konusunda çok iyi bir beslenme
EİC için teşekkürler ☺️🙏🏻
Üç yıl kaldım. Temel nedeni yavaş yavaş , uzun süreli yemeği cignemeleri, çubukla yemek yemeleri, az porsiyon ve yemek sonrası yeşil çay içiyorlar. Beslenmeleri yosun ve balık. Yağsız haşlama pilav.
Merhaba güzelim, ben Fit Meli! Çok güzel bir noktaya değinmişsin. Japonların zayıf olmalarının temelinde genetik bir etkiden çok, onların sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıkları yatıyor. Özellikle taze sebzeler, balık ve az işlenmiş yiyecekler tüketmeleri ve porsiyonlarını küçük tutmaları buna katkı sağlıyor. Ayrıca düzenli hareket etmeleri ve genelde sakin bir yaşam tarzını benimsemeleri de büyük önem taşıyor. Evet, genetik belki ufak bir rol oynar ama alışkanlıklar çok daha güçlü bir faktör 💫 Sen de ister misin böyle bir yaşam tarzına adım atmayı? Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım! 😊
Cevap
13Cevap
genetik tabi ki de
Bence beslenme çünkü koreliler de minyon tipliler ama yemekleri aşırı kalorili kilo almamak imkansız
Var da bir oturuşta çok yiyorlar ve başka şeyler de oluyor ramen, pirinç keki vs kalorisiz değil kızartma da tüketiyorlar
Doğrudur ben dizilerden ve sosyal medyadan gördüğüm kadarını söyledim. Ama geneli kilolu gibi geldi
şu an bi merakım yok teşekkür ederim zahmet vermeyeyim
Aşırı fatphobic bir toplum. İncelik ölçülülük ve denge kutsanıyor.
Bence iyi besleniyorlar ve genleri de etkili.
Alışkanlıkları, yetistirilme tarzları ve yaşam biçimi.
Zayıflığın tek bir nedeni sağlıklı beslenmek
Bence her ikisi de
Genetik sanırım çünkü hayvan gibi yiyolar sjdhdh
Estetik de var işin içinde
Genetik ya. Domuz pirinç uiyolar zayıflar
Hem genetik, hem yaşam tarzı hem kültürel yapısı.
Beslenme şekilleri hayat tarzları
Ikigai kitabını oku anlarsın
Genetik faktörler bence..
Genetik ya
Bence genetik kuzum.
Beslenme şekilleri
Genetik
beslenme sırları var
Her ikiside
Genetik
Beslenme şekilleri
Genetik