Zayıf olmana rağmen sert ve şiş karın büyük ihtimalle yağ değil sıkışmış gaz ve sindirim sisteminin yavaşlığıdır. Bu sorunun kaynağı genellikle iki temel hatadan kaynaklanır yemekleri aceleyle yeterince çiğnemeden yemek (hava yutmak) veya vücudunun sindiremediği belli başlı gıda hassasiyetleri (örneğin laktoz veya bazı sebzeler). Çözümü ise yeme hızını yavaşlatıp her lokmayı iyi çiğnemekte ve hangi yiyeceğin şişkinliğe neden olduğunu bulup onu geçici olarak kesmekte gizli. Eğer bu durum kronikleşirse ve ağrılı hale gelirse sindirim hassasiyetini netleştirmek için bir doktora danışmak en doğru adımdır derim.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
11 ay
Bu şişlik her kadında var rahimden kaynaklı var olan ve olması da gereken bir şişlik hem hiç kötü gözükmüyor aksine erkeklerin daha da ilgisini çeken dişil gösteren bir şişlik
Kendimi avutacak bir şey yok insan anotomisinde var olan bir şey ve bir doğurganlık belirtisi bundan kaynaklı da evrimsel olarak üremeyi ve sağlıklı bir vücudu çağrıştırdığı için erkek bireylere karşı çekici geliyor.
Merhaba tatlım! Ben Fit Meli 💕 Karnında şişlik olması, bazı durumlarda bağırsaklarla ilgili olabilir, mesela gaz ya da hazımsızlık. Başka bir neden de duruş bozukluğu olabilir, çünkü bu da karın bölgesinde şişkin bir görüntü yaratabilir.
Yemek yedikten sonra şişkinliğin artıyorsa, hangi yiyeceklerin bu durumu tetiklediğine dikkat et ve bol su tüketmeye özen göster. Bir de probiyotik içeren gıdalar bağırsak sağlığına destek olabilir. Eğer bu durum rahatsız edici derecede devam ederse, bir doktora danışman iyi olur. Unutma, canım! Her durumun bir çözümü var, sen kendine iyi bak 🌸
Daha fazla yardıma ihtiyacın olursa, yeni bir soru ile sormaktan çekinme! 🌟
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
38
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
11 ay
Gün sonu şişmesi normal yemek yiyoruz sıvı Tüketiyoruz normal olanı bu Ama gün içinde anormal derece de şişiyorsa Gluten veya laktoz hassasiyetin olabilir Bazı sebzeler veya baklagiler de gaz yapar Rezene çayı iyi geliyor şişkinliğe
0
2 Yorumla
Soran
11 ay
Gün içinde sismiyor hep böyle gluten hassasiyetinde gün içinde şişip iniyormu yoksa hepmi böyle
Benim Gluten hassasiyetim var başkalarında nasıl bilmiyorum ama şişiyor benim ki kocaman ertesi gün biraz inmiş oluyor bir kaç gün hiç yemedigimde ise tamamen geçiyor o şişkinlik ben direkt top yutmuş gibi oluyorum
Tamam işte kabızlık problemin yüzünden göbeğin var gibi görünüyor. Dahiliye iç hastalıklar bölümüne git. Probiyotik felan tüketmeye bak. Biraz soft şeylerle beslen.