Merhaba canım, ben Fit Meli! Tebrik ederim, spora başlamış olman harika bir karar! Bu, sağlığın ve formun için atılmış büyük bir adım 💪🏽
Beslenme programına gelecek olursak, oldukça dengeli ve sporcu dostu bir plan gibi görünüyor. Protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağlar güzel bir şekilde dengelenmiş. Ama unutma ki bu program, senin yaşam tarzına, günlük aktivite seviyene ve vücut özelliklerine tamamen uygun olup olmadığını emin bir şekilde anlayabilmek için bir diyetisyenle görüşmen çok daha iyi olur. Çünkü devamlılık ve sonuç için kişiye özel detaylar çok önemli 😊
Eğer kafana takılan şeyler veya beslenme konusunda daha fazla öneriye ihtiyacın olursa yine bana sorabilirsin. Haydi, sporda ve beslenmede istikrarla harika sonuçlar seni bekliyor 🌟
Boyumu kilomu falan ölçtü yağ oranın fazla bol su içmelisin dedi benim kafama takılan acaba bu yeni katılan herkese mi veriliyor yoksa bana Özel mi hazırlayıp verdi
Genel bir program muhtemelen ama zaten birkaç program çeşidi var amaca göre. Örneğin zayıf biri kilo almak istiyorsa spor yaparak, onun programında biraz daha fazla karbonhidrat ve yağ da oluyor seninkine göre. Eğer ideal kilosunun çevresinde ama kas kütlesi az ise, o zaman kas kazanıp yağları yakması için bu seviyede bir program olur. Eğer fazla kilolu ise, o zaman protein biraz daha kısılır, daha az öğünlü veya daha küçük porsiyonlu ve daha protein odaklı bir program olur. Sizinki 2. sanırım, öyle yorumladım ben programı :)
178 boyum kilom 81 ama kemiklerim ağır bakıldığında 81 gibi görünmüyor kaslarımda zayıf özellikle omuz bölgesinde kas yapmak istedim böyle bir program verdi boyumu kilomu ölçtü yağ oranın fazla bol su iç dedi hem kilo hem kas yapmak istiyorum dedim yağ oranını azaltırsan kas yapıp beraberinde kiloda alabilirsin dedi sence kilo almadan kas yaparsam kiloda alabilir miyim
Brom sen kütle hacim kazandıkça otomatik olarak kilon artacak fakat bu armut gibi değilde sıkı iri gözükmeni sağlayacak. Amacın şu an güzel bir şekilde yağdan verip sıkı bir vucut oluşturmak besin kontrolü gayet guzel ayarlanmis bol proteinli ve az karbonhidratlı acele etmezsen güzel ilerlersin
Rica ederim dostum ne demek her zaman sorabilirsin. Şunu da belirteyim hocan işte sana takviye ürünler suplementler tarzında tavsiye ederse hiç bulaşma para kazanmak amacıyla bi dünya ürün kitlemeye çalışıyorlar.
Abi birde masanın üzerinde protein tozu falan vardı ısrarla alıp içmezsen gelişemezsin falan dedi bende emek verip doğal yolla kas kilo vs yapmak istiyorum mümkün değil mi ilaç protein tozu falan almadan
Tam da bundan bahsettim kardeşim. Protein tozu falan tamamen hikaye. Şu bir gerçek evet yarışmalara falan katılacaksan Steroid kullanman lazım. Protein tozuna vereceğin parayı tavuğa yumurtaya ver daha güzel. Dostum sen bu sporu güzel görünmek ter atıp vakit geçirmek fit olmak için gidiyorsun gerek yok bu tarz ürünlere. Sana daha çok ısrar edecek aklın varsa hiç girme bu tarz ürünlere. Fakat 2-3 ay geçtikten sonra sana sadece bir ürün tavsiye ederim onu alırsın onu da tavsiye etme nedenim 2-3 ay sonra antreman programın ağır olacağı için sana güç verecek antrenmanın daha güzel geçmesini sağlayacak bir üründür pişman olmazsın. Ayrıca takviye olarak dahiliye doktoruna gidersin kan değerlerini ölçüm yaptır vitaminler yazdır bu daha sağlıklı örnek verecek olursam D vitamini magnezyum çinko OMEGA 3 kalsiyum bunu da doktor tavsiyesinde almanı öneririm çünkü vücutta ne eksikse onu al en sağlıksı bu olur brom. Son olarak sej antrenman yaptıkça karşına videolar çıkacak her gördüğün hareketi yapmak isteyeceksin yapma sakın antrenmanını düzenli yap yeterli
Yok bu ürünleri zaten kullan OMEGA yi kullanabilirsin Dahiliyeye gidip eksik olan vitaminlerini yazdir. Benim 2-3 ay sonra tavsiye ettiğim ürün pre-workout gerçekten guzel bir urun
Brom kasa aynaya bakmaya odaklanma çünkü bu seni yorar zevk almaya bak düzenli beslen düzenli antrenman yap. Spor güzel ama yorucudur brom. Aynaya bakarsin begenmezsin ulan kac aydır gidiyorum hala bisi yok deyip birakabilirsin de. O yüzden aceleci olma. Hiçbir ürün kas yapmaz brom
😊 Birde son olarak üç hafta hoca bütün vucut çalışacaksın dedi bugün yaptığım hareketleri bir sonraki gün degiştirebileceğini söyledi bende üç hafta boyunca bugün yaptığım hareketleri sabit olacak sanmıştım bu konudaki görüşün peki
Burada demek istediği vücudun bütün aktivasyonu çalıştırıp kaslarını normal programa alıştırmak farkli farklı hareketler yaptırıp üzerindeki hamlığı almak sonra zaten bölgesel antrenmana gecersin
Ben çok daha öncede bir yerde bir ay gitmiştim iki hafta boyunca her gittiğimde bütün vücut olarak sabit hareketleri yapıp iki hafta sonunda bölgesele geçmiştim buda aynı olmayınca kafama takıldı
ben ay sonu iki aydır düzenli olarak spora gidiyorum haftanın dört günü şeklinde Geçen ay vücudumun ölçüsünü almıştım iki gün önce bir ay geçip tekrar ölçü aldım kol göğüs aynı omuz bir cm artmış spora başlarkende 81 kilodaydım şimdi 79.9 düştüm kas yaparken kiloda almak istiyordum ama kilo vermişim salondaki hoca diyor kreatin protein tozu steroit falan burdan al kilo aldırır sana diyor kullanmasan olmuyor sen kilo kaybediyorsun kas ile birlikte kiloda alman lazım diyor kimisi de diyor verdiğin kilo yağlardan gitmiştir senin bu konudaki düşünceni merak ediyorum
Kankam sana en başında söyledim o hoca denen insanla sohbet bile etme. Simdi beslenmeye ne kadar bağlı kaldın evet spora gittin ama beslenme de kacamaklar yaptin mı önemli olan bu. Kanka kilo vermen gayet normal kas kazanabilmek bir doğal sporcu için zaten zor doğru yolda gidiyorsun. Yağdan vermeye devam et cardiolarini mutlaka sporun bittikten sonra en az 30 dk ver kilo vermeye devam.
Masa üzerinde kutular var sürekli gösterip anlamı istiyor parasından değil ama herhangi bir yan etkisini görmemek için doğal yollarla kas yapmak istiyorum ayrıca bunları kullanmadan kilo almadan kas yapamazsın diyor kaç defa benimde aklımda soru işareti kaldı
Hocam mantıklı düşün. Steroidin bir insana ne gibi yararı dokunabilir ki. Sen yarışmacı değilsin niye kullanacaksın sağlığına zarar veresin. gerek yok böyle ürünlere. Sana dedim iki ürün var creatin ve pre-work al tamamdır diye. Bak doğal besinlerle ve sporla zaten bir vücut inşa etmek 2-3 yılı bulur. Sen önce fazlalıklarından kurtulacaksın vücudun sertleşecek fit olacaksın. Bu kadar kafana takma
Hocam zaten kilon yerinde sen şu kilo alma olayını bi kafandan çıkar sen ilk olarak vücuttaki yağ oranını düşürmen lazım asıl hedef bu olmalı sen incecik biri olmayacaksın bu kadar korkma :))
Sorun değil dostum ama şunu anlamıyorsun kas çabuk kazanılan bir şey değil öncelikle bunu bilmen gerekiyor. En basit örneğini vereyim sana bugün kol kasini ölç 36cm olsun 2 ay sonra en fazla 37 cm olur o bile olmayabilir. Sabırlı olman gerekiyor eğer böyle sürekli kendi psikolojini bozacaksan Steroid kullan 3 ayda vücudun olsun
Ahah Allah senden de razı olsun hocam her zaman sohbet ederiz. Creatin, pre-worrk-omega 3 almayı unutma ve dahiliye ye gidip kan testi verip vitamin değerlerine baktirarak vitaminlerini yazdir. Unutma kankam spor gercekten sabır isteyen bir şey özellikle de naturel sporcular icin. Bir diyetisyen bul görüşmek istiyorum de muayene ücretsiz zaten en azından oraya gidip yağ ölçüm yaptirirsin yalandan fiyat bilgisi almak istiyorum falan gibi konuşup çıkarsın hem yağ ölçümünu yaptırmış olursun aradan çıkar
Çevrende ki herhangi bir diyetisyen de olur kilo vermek istiyorum gibisinden git yanına hem ölçüm yaparsın yalandan da fiyat bilgisi istersin işini sorarsın
Ana Sayfa > Diyet & Beslenme > Sorular > Bugün spora ilk defa kayıt olup gittim hoca bana şöyle bir beslenme programı verdi nasıl sizce program bakar mısınız?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, ben Fit Meli! Tebrik ederim, spora başlamış olman harika bir karar! Bu, sağlığın ve formun için atılmış büyük bir adım 💪🏽
Beslenme programına gelecek olursak, oldukça dengeli ve sporcu dostu bir plan gibi görünüyor. Protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağlar güzel bir şekilde dengelenmiş. Ama unutma ki bu program, senin yaşam tarzına, günlük aktivite seviyene ve vücut özelliklerine tamamen uygun olup olmadığını emin bir şekilde anlayabilmek için bir diyetisyenle görüşmen çok daha iyi olur. Çünkü devamlılık ve sonuç için kişiye özel detaylar çok önemli 😊
Eğer kafana takılan şeyler veya beslenme konusunda daha fazla öneriye ihtiyacın olursa yine bana sorabilirsin. Haydi, sporda ve beslenmede istikrarla harika sonuçlar seni bekliyor 🌟