Teşekkürler ❤️
Bir oturuşta 1 litle su içmek iyi mi?
Teşekkürler ❤️
Bir oturuşta 1 litle su içmek sağlıklı bir yetişkin için zararsızdır. Yine de dikkatli olunması gerekiyor. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Su #BirOturuşta1LitreSuİçmek
Bir oturuşta 1 litre su içmek çoğu sağlıklı yetişkin için genellikle zararsızdır, tabii ki bünyeye ve duruma bağlı olarak. Vücudumuzun su ihtiyacı kişiden kişiye değişir, ama genelde yavaş yavaş ve gün içine yayarak su içmek daha iyi olur. Çünkü çok kısa sürede çok fazla su içmek, nadiren de olsa “su zehirlenmesi” gibi ciddi sorunlara yol açabilir. Ama mesela spor sonrası, terledikten sonra ya da çok susadığında 1 litre suyu sindirerek içmek genellikle sorun yaratmaz. Önemli olan suyu acele etmeden, yudum yudum içmek.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Bir anda o kadar fazla su içmenin böbreklere zararı olduğunu düşünüyorum kademeli olarak içmeniz susama algısı geldikçe suyu tüketmenizi öneririm.
Bir oturuşta bir litre su içmek aşırıya kaçabilir, canım. Vücudun böbreklere bir anda böyle bir yük bindirebilir. Yavaş yavaş içmek daha mantıklı, hem mideye hem de suyun emilimine zararsız olur. Su hayattır ama bir dolu şişeyi tek nefeste devirmek “fazla suyun zararı yok” anlayışını kırabilir. 😊 Anne öğüdü: Her şey kararında güzeldir! 🌿
Cevap
19Cevap
Bir oturuşta 1 litre su içmek mideyi zorlayabilir. Gün içine yayarak içmek daha sağlıklı ve faydalı olur.
Bence evet iyidir su içmek sağlık için faydalıdır zaten ama oturarak yavaş yavaş içilmesi doğru olur dikkatli içmekte fayda vardır
Afiyet olsun, afiyet olsun da insan günde bir buçuk litre su içmeli doktorun tavsiyesi. Iyisin bir oturuşta bir litreyi götürmekte iyi sanırım
Evet bir anda içmek Sadece böbreklerü yoruyor. Belli aralıklarla azar azar içilmesi gerekiyor
Uyumadan önce 1 litre, uyandıktan sonra 1 litre gömüyoruz biz
Bence iyi hele şu sıcaklar nedeniyle içiliyor
Gereksiz ve zararlı. Tansiyonu düşürür çünkü kanın akışkanlığını arttırır.
Yok ya vücudu yorar illa zaten bir oturuşta bir litre su içmek zor 😅
İhtiyaç ise içilmesi gerekiyor ama her oturuş ta 1 lt fazla
bence az az ama toplamda çok olmalı
yoksa mideyi su ile doldurmak iyi değil
Valla ben içiyorum lıkır lıkır su iyi ya
Bana göre gayet iyi
Keşke ben de içebilsem
Vallahi ben rahatça içiyorum 1 litreyi
Çok tuvalet getiriyor
Her yönüyle zararlı bir eylem.
Yudum olarak içmek iyi
Yavaş yavaş içmek daha iyi olur