Muhasebe ve insan kaynakları iş ilanlarına neden bayan tercih ediliyor?
Bayanlar bu işi daha iyi biliyor
Erkek bayan oranını dengelemek için
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Erkeklerde hıpofız bezı daha buyuk oldugundan daha cok stres hormonu salgılarlar.bu da bazen mantıklı ve sakın dusunme yeteneklerını kaybedebıleceklerı anlamına gelır.belkı de bu yuzden kadınlar tercıh edılıyordur.hem de yonetıcı olarak, ıs gorusmesıne gıttıgımde karsımda bır kadın olunca daha rahat oluyorum.erkekler ıcın de gecerlı mı bu bılemıyorum.aman nıye calısıyoruz kı calısmak cok sacma.6 gun calısıyoruz,kendımıze ayırmak ıcın sadece 1 gunumuz oluyor.kazandıgımız parayı da ev kırasına faturalara verıyoruz.oyle bır sıstem kurulmus kı calısmak zorundayız.gıyınmek ve beslenmek gıbı temel ıhtıyaclarımızı karsılıyoruz.temel ıhtıyacımız artık calısmak olmus.ılkokulların hayat bılgısı kıtabına yazarlar artık, temel ıhtıyac calısmak dıye:)
düşündüklerinle sizi işe alanların düşünceleri farklı. tanıdık sayesinden girersiniz ya da güzelsinizdir, o işi herkes yapar al, evraklarını hazırla , sunum yap oku ekrandan , amaç erkek kadın oranını dengelemek ve iş görüşmelerinde (erkek çalışanlar ağırlıktadır) erkeklerin bayanlara kabalık edemeyeceğini düşündüklerinden olabilir belki.
Insan kaynakları fazla donanım gerektırmıyor mu sence? Pekı hangı pozısyonlar donanım gerektırır? Merak ettım sadece.bılmek ıstıyorum
Çalıştığım yerde işverenlere kadar hepsini tanıyorum. Performans gerektiren vardiyalı işleyen ve hesap kitap işlerinin yoğun olduğu işlere bayanları almıyorlar. Daha bugün yeni alınan bayanları şikayet etti bana işverenlerden bir tanesi. Ama hepsi öyle mi değil tabii. Zihniyet bu
Performans ısteyen ve vardıyalı ısleyen, hesap kıtap ıslerının yogun oldugu pozısyonlar neler? :) Ne demek ıstedıgımı daha acık nasıl sorayım :)
Performans hemen her işte var artık, özellikle sokak sokak satış temcilcisi(çoğu erkektir),
Vardiyalı işleyen tüm fabrikalar avm'ler. Fabrikalarda gece vardiyasına alt sınıftaki birkaç bayan haricinde kalmaz bırakılmaz.
Hesap kitap işleri de az çok bütün işlerde var. Bahsettiğim ise özel sektör. Kamuda bir şey bilmeseniz dahi bildiğiniz bir yere sizi çekebiliyorlar çünkü kazanmışsın işin bitmiş memursun artık.
geçen gün patronumdan aldığım cvbı naklen yayınlıyorum:)))evi eşini çoçukları giderleri kocaların muhasebesini kadınlar tutuyor o yuzden buradada bir bayan var:)))
parayı asla bir bayana teslim etmezdim hele ki evliysem.
Mali durumu erkek kontrol etmeli , tabii tutumlu planlı erkekten bahsediyoruz
Insan ili iliski kurma islerinde kadinlar erkeklere gore daha iyi genelde,dogalarindan kaynaklaniyor.Ozellikle kuracaklari iliskilerin cogu erkeklerle ise daha avantajlilar.
Fakat firmalarin ofis ve masabasi isleri icin kadin secmelerinin sebebi genelde kadin-erkek oranini dengelemek,zira diger teknik veya guc gerektiren islerde erkekler kadar verimli degiller.
Fazla donanım gerektirmeyen işlerde göz zevki ön planda tutuyorlar. Abazalıktan diyebiliriz kısaca, başvuran bayan elemanların da güzellerinden seçim yapılıyor genellikle..
hepsi doğru sadece "abazan" dır doğru kelime :) işe alanlar bu şekilde hareket ediyor. Nereden mi biliyorum e yanımdayken konuşuyorlar tanıdık olunca biliyorsun ister istemez :)
Cevap
18Cevap
Bu tarz işlerde bayanlar daha istikrarlı. Erkekler sıkılıp daha dikkatsizce davranabiliyorlar. İletişim becerileri de oldukça iyi. Erkekler yapamaz diye bir şey yok tabi, ama bu tarz işlerde aynı performansı verebilecek bay eleman bulmaktansa bayan eleman daha kolay bulunabiliyor. Ayrıca daha düzenli ve disiplinliler.
sırf bu yüzden iş bulamıyoruz adam dört dörtlük muhasebeci tutuyorlar işi bilmeyen bayanı alıyorlar işe o daha derli topluymus bıraksınlar bu ayakları adamlar adrenalin heyecan geziyor şu an bende muhasebe okuyrum nolacak blmıyorum
şahsen ben olsam bayan almazdım. bayan olduğunda kimse işle ilgilenmez ,işi bilen erkek öncelikli tercihim olur. yemek yapmak bayan işi olduğu halde tüm aşçıların erkek olması gibi
bayandaki çekiciliğin kullanıldığı için değil erkek getirir kadın yetirir mantığı var olayda yani kadınlar daha bir hesapçı kitapçı o yüzden muhasebede onlar seçiliyor genellikle.
çalıştığım iş yerindeki bayan full dedikodu ve çene çalar. kod adı insan kaynakları :) insanlarla iletişimi iyi kadının işi gücü kim ne yapmış ne etmiş :) sayılı var tabii bunlardan.
bayanların iletişim becerileri daha yüksek diye olabilir.
peki emlak ofislerine neden bayan eleman araniyor?
lol
Görünüs acisindanda önemli sakalli biyikli bir adam yerine güzel bir bayan ofise hava katar :)
Çünkü Hem sekter olaraka hem muhasebeci olarak getir götür de kullanmaya daha elverişli
Ee bir de bayan Çekiclik yönü var :))
Erkekleri ne yapsınlar
Sebebi sekreterle aşk yaşamak kaçamak yapmak için dahada fazlası olabilir bundan bence..
Kadın fazla arızalık çıkarmaz, işi ile ilgilenir diye, işine sahip çıkar. Erkek halbuki matematikta daha iyi olarak görüyorum. Erkekler İK ve Muh tercih edilmeme sebebi bence daha farklı bir olay, neyse bende kalsın.
aslında bayanla çalışmak kadar kötü bir şey yoktur. küfür edemezsin, sokamazsın çıkaramazsın herne kadar kaşarda olsa, patron yalakası olur bir çoğu. saysam bitmez.aq.
cunki daha derli toplular ve dosyalar derli toplu olmak zorunda
erkekler biraz daha fazla rahat bu konuda
Bu saçma. Çünkü aynı departmanda çalışıyorum. Bayanları özellikle alıyorlar. İşi bildiklerinden değil, manzara olsun diye maalesef.
Çoğu bayanın hitabeti,(yumuşak konşması) daha iyi ve ilgi çekici. Muhasebeyi tam bilmiyorum ama hanımlar daha dikkatli olur diye kanı var.
sadece oraya değil heryere bir dükkana bayan aldıgın zaman erkekler cok ugrar tercih eder erkek alırsan anca gelen gecen denk gelirse
Açık konuşmak gerekirse bu konuda bile bayanlar kullanılıyor diyebilirim ... !
Patron bacak,got,meme gormek istiyor
evelemeye gevelemeye gerek yok dostum,siteye baksana genelde patronuma ilgi duymaya basladim ne yapayim,sorulari dolu ve kizlarimizin buyuk kismi diyeyim de kimse atlamasin,patron sevgili hastasi oldugundan,patronlarda acaba verirmi ihtimaliyle aliyor,erkek alsa sifir ihtimal
alakası yok. calıstıgım yerın ıse alan adamlarını tanıyorum. adamlar ozellıkle bayan ve guzel olan varsa bıze yonlendır dıyorlar. ne ıyı bılmesı :) asıl bayanlar sorun cıkarıyor hastalanıyor ıse gelmıyor. aklınızda olsun yanı bır sey bıldıgınızden degıl erkek kadın oranını dengelemek ıcın bıraz.
çekici olur canım
adama göre iş değil, işe göre adam olmalı.
aynen tatlım :)
nedeni açık değil mi ?
: Bayanlar bu işi daha iyi biliyor
kaporta tamamiyle satis faction
Erkek bayan oranını dengelemek için
bilmem onlara sormak lazım :)
KAdınların anaç tarafından yararlanıyorlar
Çekicilikten dolayı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar