hiçbir zaman kapanmak istemedim ama öyle ya da böyle kapandım şimdi ateistler gibi düşünmeye başladım sürekli bununla ilgili şeyleri araştırıyorum ve dinden çok soğudum napıcam
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Boş ver insanlar yüzünden dinden soğumana hiç gerek yok. Aileler böyledir çocuklarının iyiliğini isterler ama bazen böyle farkında olmadan zarar verirler. Sen Allah'a sığın. Bu benim için sorun değil de ve her aklına sorun etmek geldiğinde amaan de boş ver de o düşünceyi aklından çıkar. Ateistleri de boş ver her düşüncenin kendince bir açıklaması mutlaka vardır Ateistlerin düşüncelerini araştırıyorsan ilkin İslam'ı tam anlamıyla bilmelisin ki onlara cevap verebilesin. Ama İslam'ı bilmeden ateist düşünceleriyle uğraşırsan onları haklı zanneder ateist olursun.
Bunlar mesela bir delil kuranın Allah'dan geldiğine;
'' İnkâr edenler (kâfirler), semaların ve arzın bitişik olduğunu görmediler mi? Sonra Biz, o ikisini (birbirinden) ayırdık. Ve her canlı şeyi sudan yarattık. Hâlâ inanmazlar mı?'' Kuran hem geçmişe hem geleceğe hitap eden bir kitaptır bu yüzden bugünkü bilim adamlarının tartıştığı konulara da değinmiştir dünya ilk oluşum aşamasında gaz bulutu idi yani yer ve gök bitişik idi buna benzer birçok bilimsel hadise kuran'da mevcuttur.
“Biz göğü ‘büyük bir kudretle’ bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz.” (Zariyat Suresi: 47)
Dağları görürsün de, donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler.(Neml Suresi, 88)
Dağlar levha hareketleri yüzünden her yıl 1.5 cm hareket eder
“Sizi annelerinizin karınlarında, üç karanlık içinde, bir yaratılıştan başka bir yaratılışa geçirerek yaratmaktadır. İşte Rabbiniz olan Allah budur, mülk O’nundur. O’ndan başka İlah yoktur. Buna rağmen nasıl çevriliyorsunuz?” (Zümer Suresi: 6) Bu evreler zigot embiriyo ve fetüstür.
“Onlar görmüyorlar mı ki, gerçekten Yeryüzü'ne yönelip onu uçlarından eksiltiyoruz. ” (Rad Suresi, 41)
Dünya ilk oluştuğunda tek bir kıta vardı o yedi kıta parçalara ayrılmış tek kıtanın parçalarıdır ha bir de su kütlesi vardı
Aşılayıcı Rüzgârlar
“Rüzgârları aşılayıcılar olarak gönderdik” (Hicr suresi, 22)
Bugünkü topraklar coğrafyaya göre kayaçların fiziksel ve kimyasal çözülme07 Yorumla- +1 yıl
Bence açılma kardeşim. Allah yardımcın olsun öncelikle biz bu dünyaya imthan edilmek için gönderildik. İnsan ömrü ortalama 70-80 yıl 70 70 yıllık hayat için sonsuz ahiret yurdunu lekelemeye değer mi? hayata ilk başladığımızda beyaz bir gömlek gibidir günah işledikçe kirlenir yani açılarak onu biraz daha niye kirletelim.
"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir." (Ahzab, 33/59).
"Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, - +1 yıl
"Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız." (Nûr, 24/31).
"Ay halinden kesilmiş ve evlenme için ümidi kalmamış olan yaşlı kadınlar zinet yerlerini erkeklere göstermemek şartıyla dış elbiselerini bırakmalarında onlar için bir günah yoktur. Bununla birlikte yine de sakınmaları kendileri için - +1 yıl
sakınmaları kendileri için daha hayırlıdır." (Nûr, 24/60).
Umeys’in kızı Esma’dan nakledildi. Dediki:
Resulüllah (s. a. v) bir gün Hz. Aişe (r. anha)’nın evine girdi. Kızkardeşi Esma yanında idi. Üzerinde vücudunun hertarafını örten ve yenleri geniş bir elbise vardı. Resulüllah (s. a. v) onu görünce kalkıp dışarı çıktı. Hz. Aişe (r. anha) kızkardeşine “buradan uzaklaş Resulüllah (s. a. v) sende hoşlanmadığı bir şey gördü” dedi. Hz. Esma uzaklaştı arkasından Resulüllah
- +1 yıl
“Resulüllah (s. a. v) Dihye’tül- Kelbi’nin kendisine hediye ettiği mısır kumaşlarından sık dokunmuş bir elbiseyi bana giydirdi, ben de onu hanımıma giydirdim. Resulüllah (s. a. v) daha sonra bana sordu: ne oldu Mısırdan gelen elbiseyi giymiyorsun? Dedim ki, ey Allah’ın Resulü ben onu hanımıma giydirdim. Resulüllah (s. a. v) buyurdu ki, altına pijama türünden bir şey giymesini ona emreyle. Çünkü ben o elbisenin kemiklerinin hacmini belli etmesinden korkuyorum.” (Ahmet b. Hambel)
“Resulüllah (s. a. v) kadınlardan erkeklere benzeyenlere, erkeklereden de kadınlara benzeyenlere lanet etti.”
“Ümmetimin son dönemlerinde bir takım adamlar olacaktır. Erkekler gibi eğerlerin (bineklerin) üzerine binip cami kapılarına ineceklerdir. Hanımları ise giyinik uryandır, (giyinik çıplaktır), başları üzerinde arık deve hörgücü gibisi vardır. Onalara lanet edin. Zira onlar lanet olunmuşlardır.” - +1 yıl
"Ey Esma! Şüphesiz kadın erginlik çagına ulaşınca, onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir." Hz. Peygamber bunu söylerken yüzüne ve avuçlarına işaret etmişti." . "Allah Teâlâ ergin kadının namazını başörtüsüz kabul etmez"
"Abdurrahman'ın kızı Hafsa'nın başında, saçını gösterecek şekilde ince bir başörtüsü olduğu halde Hz. Âişe'nin huzuruna girdi. Hz. Âişe başından örtüsünü alarak ikiye katladı, kalınlaştırdı."
- +1 yıl
"Allah Teala Hazretleri diyor ki: Ben, kulumun benim hakkımda yaptığı zanna göreyim. O , beni zikretti mi onunla beraberim. Eğer o beni nefsinde zikrederse ben de onu onunkinden daha hayırlı bir cemaat içerisinde zikrederim. O bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir zira yaklaşırım, o bana bir zira' yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim."
En İyi Cevaplar
+1 yılİnsanın içinden gelmeyen şeylerin dayatılması o dayatılan konuta karşı antipati oluşturur malesef ki sende de bu olmuş
14 Yorumla
Soran+1 yılevet ve bu yük çok ağır çok kötü hissettiriyor 4 senedir hayattan boşvermişliğimin nefret etmişliğimin tek sebebidir
- +1 yıl
Ailenden uzaklaşıp kafanı dinleme şansın varsa onu yapmalısın bence.
Bu duyguların başladığı ortamda sürekli kalmak eziyet gibi olacaktır zamanla
Soran+1 yılböyle bir şansım yok maalesef ayrıca görüşlerini taşımadığım bir dinin kurallarına uymak da istemiyorum ama çevremdeki insanlar baya imanlı bu yüzden çok tereddütlüyüm ailemin de izin vereceğini sanmıyorum bez parçası için ailemden olmayı da tercih etmek istemiyorum
- +1 yıl
Gerçekten zor bir durum ne desem bilemiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılDinimiz de zorlama yoktur güzel kardeşim.
Ha eğer baskı altindaysan, alismaya ve sevmeye çalış çünkü o gerçekten mükemmel bir şey.
Keşke buraya bu soruyu sormasaydin, sayfanin %90ını saten ateist iyice soğuturlar seni bu cahil cübelek insanlar😂 Daha bilinçli kişilerden yardım al.
Eğer bana sorarsan, asla bunu bir baskı gibi düşünme mesela ailene disari cikicam diyorsun, baskı yapıp izin vermiyorlar ama gün gelip diyorsun ki;
-Ailem haklıymış iyi ki cikmamisim.
Sende gün gelicek tesettürlü olmaktan gurur duyacaksın. Neden disarida ki açık saçık insanlara özeniyorsun hem? Sen gösteriş için doğmadın güzel kardeşim :)
Tesettür mükemmel bir tarzdır, alisana kadar eğer maddiyatın uygunsa çok güzel eşarplar ve kombinleri var onlardan beğenip al giy, beğendiğin şey olursa çabuk alisirsin ha birde; Mesela tesettürlü olanlar da açık olmayı sevmiyor, çünkü açık olmak onlara işkence gibi geliyor neden bir insana kolunu gösteresin ki mesela? Onlar da senin gibi acilmak istemeyi istemiyorlar biliyorlar, tesettür kendini korumak ve dinini kollamak için ara bir yuzdur :)
Hem, bu kapanmak değil tesettürlü olmaktır. Kapalı diye bir tabirde yoktur.
Allah'a ısmarladık, hoşçakal :)00 Yorumla
+1 yılÖncelikle böyle fikirlere kapılmamalısın ve seni dinine bağlayacak videoları izle seni dinimizden soğutacak olanları değil biraz daha sabırlı ol yeni kapandığın için belki sıcaklıyosun felan o yüzden fenalık gelebilir ama bunlar geçer sen rabbine dua et ve güzel bilgilendiren videoları izle sana YouTube da islam konularını ele almış bir kanal önerebilirim örneğin; çay house var hikmet anıl öztekin var bence kötü düşünme bol bol duanı etmeyi unutma
15 Yorumla
Soran+1 yıl4 sene oldu kapanalı ayrıca bu videoları geçen sene full izliyordum imanım çok kuvvetlenmişti ama beni bir tek tesettüre ısındıramadılar daha sonra tesettürün zorla oluşu beni her şeyden soğuttu
- +1 yıl
Bak ne olursa olsun bence bolca dua et ve açılma bence ne olursa olsun rabbim doğru yola kavuşturur inşallah🙏🏻♥️
Soran+1 yılimanımın en doruk noktalarında olduğum başımı secdeden kaldırmadığım zamanlarda tesettüre ısınamadım açılamam zaten ailem hayatta böyle bir şeye izin vermez ama bu demek oluyor ki bütün hayatım bana zindan olacak
- +1 yıl
Neden tesettüre ısınamıyorsun peki
Soran+1 yılçünkü bana en başından zorla yaptırdılar bunu ve baya ters teptiğini hissediyorum bu düşüncelerimin önüne geçemiyorum kendi isteğimle yapma şerefine sahip olmayı çok isterdim ama zorla hayatıma karıştılar zorla kafamı kapattırdılar zorla imamhatip tercih ettirdiler bunlar sadece beni hayattan ve dinden soğutuyor
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
38Cevap
- Diğer konusunda 437 cevap paylaştı.
+1 yılZaten insanları ne kadar baskıladıkça insanlar o kadar patlayıcı bir hale bürünür baskı asla istenilen şekle sokmaz insanı günümüzde yapılan bu maalesef
10 Yorumla
+1 yılZorla kapanmaman gerekirdi ne olursa olsun sana hür iraden dışında böyle ciddi kararlar aldırılmasına izin vermemeliydin şu saatten sonra açılman günah ama yine de sen bilirsin tabi gönlün nasıl rahat ederse
11 Yorumla
Soran+1 yılizin vermedim günlerce ağladım ama gel gör ki elimden hiçbir şey gelmedi zorla imamhatip tercihi yaptılar yerime ve ben artık çok sıkıldım
+1 yılNeden kapandfigini bilmiyor musun? Ailen senin gunahkar olmamani istemis seni dusunmus ateistlerle hangi dfusuncen tutuyor sor bana bende kapaliyim. Su an seytana , nefsine uyuyosun. YAPMAAA
29 Yorumla
Soran+1 yılbenim fikrime saygı duysalardı şimdi ateist düşünceli tesettürlü bir çocukları olmazdı
- +1 yıl
Sadece nefsine uyuyosun eger yeterince arastirma yapsaydcin dogru yerde oldugunu gorurdun ama sen gunaha cekilmek istiyosun
Soran+1 yılolabilir hepsi benim tercihim
- +1 yıl
O zmn sorma tammi bos yapiyodun en azindan yanlis gorursun diyorum laguballi bir sekilde artislik yapiyosdun senin sorunu cvplsyan bana tovbe tovbe
Ne Halin Varsa Gor
Soran+1 yılne alaka normal konuşuyorum şu an benim sorunum günaha girdiğim falan değil ateist düşünceli biriyken kafamdakinden nasıl kurtulurum sorusuydu
- +1 yıl
İste digini yap umrumda degilsin
Soran+1 yıltamam defolabilirsin
- +1 yıl
Bence ilk neye inandığını sakin bir kafayla düşün...
Sonra islamın kaynağı nedir? Bu sorunun cevabını bul...
Sonra o kaynaktan (kuran) senin için ne emredildiğine bak, kararı kendin ver..
Baş örtülü olup çok pis işler yapan kızlar gördüm, seninde ateist düşünceli bir kız olman buna örnek...
İkiyüzlü olma, bir taraf seç ve eğer müslüman olmak istiyorsan kuranı inceleyip, üzerine düşünerek kararı sen ver.. - +1 yıl
Demek istediğim ateistsen ateist ol; müslümansan müslüman ol... Ama arada kalma...
Neyin doğru neyin yanlış olduğunada kurandan bak...
Ve bile bile günah işlemek insanın müdmin/müdmine olmaktan çıkarır bunu unutma...
+1 yılZorlama sonucu cok dogal bu dusunce ama madem ateizmi vs arastiriyorsun dinimizi arastir onun yerine kendine tutunucak dal ara bol dua et imanim kuvvetlensin diye
31 Yorumla
Soran+1 yılonu araştırırken ister istemez islamı da öğreniyorsun
+1 yılNasıl öyle ya da böyle? Sen istemiyosan kapanmazsın. Eğer başkası zorluyosa "dinde zorlama yoktur" diceksin bu kadar basit. İlle de kapan diye hâlâ ısrar ediyosa "sanane, hayat benim, sevap benim, günah benim " demeyi öğren
10 Yorumla
+1 yılKalbin seni doğru yola götürür sen düşün seçimini yap ona göre ya açıl ya kapalı kal şimdi içinden farklı düşünüp kapalı olmak sana zor gelir. Kafanda netleştir herşeyi neye inanırsan senin kararın senin inancın artık
10 Yorumla
+1 yılBnce genel olarak din değilde inanç temelini araştır islamı değil inancını sorgula kapalı ya da açık olman şahsi görüşüm seni müslüman yapmaz ne istediğine karar ver böylelikle ne yapabileceğini belirlersin😊
00 Yorumla
+1 yılİki yüzlü olmaktansa...
Ailene ben açık olmak istiyorum de ve bu kararı al zorla..
Ailen ne kadar istesede seni doğru olduğunu düşündükleri yola sokamazlar...
Doğru veya yanlış olduğuna kuranı inceleyerek ve üzerine düşünerek sen bulabilirsin..01 Yorumla- +1 yıl
Ama doğru yanlış umrumda değil; ben sadece açılmak istiyorum dersen buda senin kararın, bir şeyi amaçsız zorla yapınca çok iğrenç ve kötü duruyo yani eğer kapalıysan bunun bilincinde kendi hür iradenle yapmalısın vs...
Hatta konu ile ilgisi yok ama; diğelim yollu birisi olacaksaın yine ailen "istesede" buna engel olamaz...
Eğer senin içinden o geliyorsa ailenden gizli yine yaparsın...
Ne istersen onu yap..
Tekrar ediyorum; kapanmak ya da açılmak hangisi doğru diye şüphe ediyorsan kuranı baştan sona okuyup bunun kararını kendin ver...
+1 yılSorgulamadan inanç olmaz zaten. Islam kesin bilgiyle ulaşılan gerçeklerle yaşanır.(Bakara 12). Allah sorgulamamızı emreder zaten. Ama birilerinin yüzüden dinden soğumanın anlamı yok. Hiç kimse dinin sahibi değil Allah'tan başka.
00 Yorumla
+1 yılÖnemli olan Kalbin teslimiyeti zaten sadece başörtü , namaz kılmak , kuran okumak vs. değil bence müslüman olmak bunu bir anlasa bazıları insan olmak bence güzel ahlak çok önemli sonra gerisi de gelir.
08 Yorumla- +1 yıl
😀ilginçmiş...
- +1 yıl
@Busiteberbat neden 😂😂
- +1 yıl
Demek istediğim sadece örtünmekten ibaret değil Müslümanlık Ne örtülüler gördÜk biz içi fesat dışı kara zebani...
- +1 yıl
Allah ın sana ne yapmanı emrettiğini, var oluşu, amacımızı, ödülümüzü ve cezalarımızı ve en önemlisi Allah ı kuranda tanıyoruz...
Ve sen kuran okumadan müslüman olunabileceğini söylüyosun veya (bende düzenli kılmıyorum ama) Allah ı bize kuranda belirlediği aralıklarda kuranda söylediği şekilde anmamız gerekiyor; ve bunun önemli olduğunu onlarca kez kuranda tekrarlıyor...
Bunları yaparsak iyi kalpli olmuyormuyuz yani... Ve iyi kalpli olmak yetmez bilmek, bilgili olmakta gerekir..
İnsanlar ile fareler kitabını okuduysan aptal bilgisiz ama iyi kalpli olmanın yararı yok zararı var hatta... - +1 yıl
İkiyüzlü insanların olması kuranı namazı örtünmeyi boş gereksiz yanlış şeyler yapmaz ama..
- +1 yıl
Açık olacaksa bunun doğru veya yanlış olduğuna kuranı okuyarak kendi karar verebilir...
Ama sırf canı öyle istiyor diye örtünmeye doğru veya yanlış demesi çok saçma...
Ama ne olursa olsun ikiyüzlü olmasın, zorakide örtülmesin.. - +1 yıl
@Busiteberbat ben kalbin teslimiyeti dedim zaten kalbten yaşamak önemli boş kılar demedim zaten. kapalı olup olup ibadetini yapmayan var açık olup yapan var buna allah karar verir ancak başörtü takmiyor diyede kötü insan sayılmaz.
- +1 yıl
Saten iyi kötü insanı fişlemek bana düşmez...
Ben sadece iyi kötü nedir sorusunun cevabının kaynağını veriyorum... Onu da sadece iyi kalpli olanların doğru anlayacağı yazıyor içinde...
Kapalı kötü ve iyi demedim sadece oraya bakıp bunun kararını kendi vermeli...
Araştırarak doğru yola doğru gidiyorsun, sakın araştırmaktan vazgeçme.
40 Yorumla- Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılDinden soğudu isen bunun sebebi düşüncedeki farklılaşmadır , zorla kapanmış olmak olacağını sanmıyorum.
Düşüncen değişti ise kendini bu şekilde kabul et bence.00 Yorumla
+1 yılBenim bir arkadaşım uzun sürdü mücadelesi ama kazandı, çünkü dinde kapanmak kelimesi geçmiyor süsler kelimesi geçiyor, yani göğüs anlamında o bölgeyi kapatmak, belki birkaç ayet üzerinden anlatmalısın
00 Yorumla
+1 yılAnnelere dinden soğuttunuz gibi kelimeler söyle sürekli. Siz kapattirdiniz peki bir gün yanımda olmayacaksınız o zaman nolcak de
07 Yorumla
Soran+1 yılbunu söylediğimde ağlıyo yazıklar olsun bilmemne bağırıp çağırıyo evin içinde sonradan sürekli aklına geldiğinde laf çarpıyo bunlarla ilgili
- +1 yıl
Blöf olabilir. Sen yap. De ki kusura bakmayın ama diğer dünyayı bu kadar dusunuyorsaniz bana bunu yapmanız günah değil mi de
- +1 yıl
Sen söyle elbet bikarlar zannetmem ama... bizim burada teyze küçük kızı kapatmış kardeşimin okulunda imam hatip tercih etmiş saçmalık
Soran+1 yılbir nevi benim olayım
- +1 yıl
Kusura bakma ailen ama geri kafalılık bu karadenizli misin ya da ailen de imam felan mı var
Soran+1 yılhayır ama yeterince imanlılar
- +1 yıl
Imanlilar ama bunu bilmiyorlar geri kafalılık bu maalesef. İmanlı olan biri bilmez mi dinde zorlama yok?
+1 yılZorla yapılan şeyler ters etki yapıyor. O yüzden bastırılmış duyguları olan kişiler, bastırdığı duygulara daha fazla yöneliyor genelde
05 Yorumla
Soran+1 yılhayatımın %98 ini kaplayan büyük bir yükü var
- +1 yıl
Açıl o zaman?
Soran+1 yılaileme en başından beri ağlıyorum ama açılma seçeneği vermiyorlar
- +1 yıl
Dışarıda açık giyin o zaman. Dışarı çıkarken kapalı ol, üstündekileri değiş ama yakalanma, dışarıda görmesinler.
Soran+1 yıldünya küçücük ve ben böyle yaşamak istemiyorum
- Diğer konusunda 487 cevap paylaştı.
+1 yılYaptığın doğru sorgulamaya araştırmaya devam et. Sorgulamadan inanmak yanlıştır
20 Yorumla Beni de zorladılar ama ben kapanmadım. Kendini hiç birşey için zorlama nasıl olmak istiyorsan öyle davran
03 Yorumla- +1 yıl
Beni de kapattılar ya.
- +1 yıl
@SamuraiJack23 zorlama kendini
- +1 yıl
Aman padişahım. Çok korktum.
+1 yılKapanmak kadının süsüdür. Ayrıca bu bir emir Allah tarafndan severej yapmaya çalış yarın ahirette azabı var
00 Yorumlakim kapattı seni zorla dinde bile zorlama yok istemiyosan açıl fakat senin için iyi olanda kapanman
03 Yorumla
Soran+1 yılannrm
Soran+1 yılbunu en başında günlerce ağlayarak dile getirdim ama fayda etmedi şu an da etmiyor
Açılınca ne olacak imanın yerinemi gelecek kendini kandırma dahada zayıf bir imanın olacak farzı terk ettiğin için
12 Yorumla
Soran+1 yılimanımın yerine gelmesini istediğimi söylediğimi hatırlamıyorum dinden soğudum kafamdakinden de kurtulmak istiyorum
+1 yılEğer istemiyorsansa açıl. Ve dinin de araştir doğru yoldasın dostum...
10 YorumlaDinimizde zorlama yoktur. Önemli olan kalpten iman etmektir. Kapanmak ile kimse musluman olmaz
10 Yorumla
+1 yılZorla olan hiçbir şeyden hayır gelmez zaten. Açıl yeniden
10 Yorumla
+1 yılNeden zorla kapanıyorsun ki? Dinde zorlama yoktur. Kim kapanmanı istedi?
00 YorumlaDiğer konusunda 3,3b cevap paylaştı. Bunun kararını sadece sen verebilirsin, senin için bu durum zor olmuş ama iyi düşün ve kararver.
00 Yorumla
+1 yılbabana annene söyle o zaman ben ateistim de açınmak istiyorum de
00 Yorumla
+1 yılAçılmalısınız zorla olunca bir kıymeti yok...
Dinde zorlama yoktur...00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynı benim gibisin kardeşim şu an ailem büyük bir günaha vebal oldu ama yapacak bir şey yok böyle yaşamaya devam edeceğiz.
08 Yorumla
Soran+1 yılama tek bir hayatımız var ve bunu böylesine mi yaşayacağız
Cevap sahibi+1 yılMaalesef ki evet cidden ne yapsam bilmiyorum elalem ne der gibi bir ailem var zaten inancım farklı bunu bilseler ne olur acaba hiç bilmiyorum
Soran+1 yılaynen benimkiler de üzerine bir de baya imanlılar hayatta izin vermezler ama ben böyle yaşamak istemiyorum üniversiteye başka şehire gidip orada açılırım falan
Cevap sahibi+1 yılİnancın ne durumda peki
Soran+1 yılçok da iman kalmadı ama hala müslüman değilim diyecek kadar değil
Cevap sahibi+1 yılTanrı en iyisini bilir umarım istediğin şekilde yaşarsın..🙏
Cevap sahibi+1 yılDeist.
İçinde gerçekden İman olsaydı zorla kapandım demezdim.
Kapanmak istemiyorsan neden başkalarının seni yönlendirmesine izin veriyorsun06 Yorumla
Soran+1 yılzorla kapandıysam zorla kapandım derim küçükken annem kapattırdı
Soran+1 yılbaşından beri söylüyorum ama çevremdeki insanlar çok imanlı ve buna izin verilmiyor
Soran+1 yılİzmir
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de öyleydim açıldım birkaç yıl sonra. Sonuç olarak inançsız bir insana dönüştürdüler beni
22 Yorumla
Soran+1 yılnasıl ikna ettin
Cevap sahibi+1 yılKapalı bir şekilde dışarı çıkmam dedim çıkmadım da uzun bir süre. Akşam bir yere gitmemiz gerekiyordu açık gittim bağırdılar çağırdılar sonra hep açık çıktım
+1 yılİmanin gerekliligini yerine getirmek neden zor gelsin ki ateistleri cok okuma kafani karistirma sakın
02 Yorumla
Soran+1 yılyeterince zor hele ki istemeyerek yapıyorsan bütün hayatını karartmak için birebir
- +1 yıl
Sen bu düşuncelerle çoktaaan neyse ALLAH bilir ne diyim yüce ALLAH imanini kuvvetlendirsin İnsallah.
Bunun dişinda eger baski ile kapandiysan bu çok yanliş bir tutum. Senin hayatin senin kararlarin istediğini giyer istedigin gibi yaşarsın. Kimsenin buna karişma hakkı yok!
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de öyleyim dinimden soğumadım ama zorla kapatıldım
02 Yorumla
Soran+1 yılaçıldın mı veya düşünüyor musun
Cevap sahibi+1 yılHayır açılmadım ama düşünüo gibiyim ama bilemiom sonra vazgeçiom
Gizli Üye(25-29)+1 yılKuran ı kerim okusana okumayı bilmiyorsan dinle anlamına bak kapanmak ne demek
00 Yorumla
+1 yılDin zorla olmaz inançlı olmak giyimle olmaz biraz konuşalım istersen
10 YorumlaDiğer konusunda 27,4b cevap paylaştı. İyi doğru yapıyordun din sadece korkudan dolayı oluşmuş birşey
00 Yorumla
+1 yılAçıl o halde zorla olamaz hiç bir şey ateistlikle alakası olmamalı
00 Yorumla
+1 yılİçine sinmeyen birseyi yapma. Ama dinsilige kadar da gitme...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖyle ailenin ben gecmisini seveyim kusura bakma kardesim ama Yazik dinin icine ediyorlar
00 Yorumla
+1 yılIstemiyorsan içinden gelmiyorsa kapanma. Bu Allah ile senin aranda olan birsey kimse karışamaz.
00 Yorumlahani islamda zorluk yoktu kim demis zorluk yok aslinda islamda zorluk vardir
00 YorumlaSanki ateistler insan değil...
02 Yorumla
Soran+1 yılöyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum ki ateist düşüncelerine sahip olduğumu belirtmişim
+1 yılibadetlerini yerine getirmelisin önce.
01 Yorumla
Soran+1 yılonlar eskidendi din ile ilgilenmiyorum artık
- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılTrol soru yorumlarda acik sekilde belli
10 Yorumla
+1 yıldinde zorlama yoktur sunu bilmiyomusunuz
10 Yorumla
+1 yılDerdin neydi bacım ateistleri araştırdın?
01 Yorumla- +1 yıl
Dinde zorlama yoktur
İnsa hür'dür elbette
İste dünyada pişer
İster ahirette...
N. F. K
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılNeden zorla kapandin aile baskis mi
04 Yorumla
Soran+1 yılannem kapattırdı bir gün birden ağladım ama fayda etmedi zorla yerime imamhatip tercihi yaptılar
- +1 yıl
Senim tek kurtulusun evlenmen o zaman sana eşinden başka kimse karişama ayrica imanli bir ailem var diyosun yaptiklari cok yanliş hadis var dinde zorlama yoktur diye
Soran+1 yılanneme söyledim bunu dine girmene kimse karışamaz ama dine girince ibadet etmeye zorunlusun falan diyo ateistim desem gebertene kadar dövüp müslüman yaparlar da neyse
- +1 yıl
Evlenince rahatlarsin boşver eşinide ona gore sec yoksa hayat sana zindan olur
Kapalıların büyük çoğunluğu ateist zaten.
00 Yorumla
+1 yılOyle kapanmanin bir anlami yok hemen cikar
20 YorumlaAcilmalisin neden zorla kapandin
01 Yorumla
Soran+1 yılannem kapattırdı kapanmamak için çok ağladım ama izin vermediler
+1 yılAh be kardeşim iyice düşünsen ya keşke :)
00 Yorumla
+1 yılAçıl öyleyse seni engelleyen nedir
10 YorumlaAllah yardımcın olsun..
00 Yorumla
+1 yılKeyfine bak. ailenin suçu.
00 Yorumla
+1 yılHep böyle olur zaten cahil aile işte
10 YorumlaDiğer konusunda 3,8b cevap paylaştı. zorla kapanmıssa açıll
10 Yorumla- Diğer konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılKapanmak kapanmamak senin iraden olmalı
10 Yorumla
+1 yılSenin için kötüymus başka bişey değil
00 Yorumla
+1 yılİstemediğin bir şeyi zorla yapma
00 Yorumla
+1 yılaçıl kim karışa bilir sana reşitsen
00 Yorumla
+1 yılKapalı kal moruk
10 Yorumla- Devamını Gör (11)
Devamını Gör(56)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında