Yeni bir iş yeri açtınız bunu nasıl duyurur, nasıl bir reklam yapardınız?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılöncelikle ismini cazip ilgi çekici yapardım..
daha sonra dekorasynla ilgi çekerdm..
reklamını yapardm afişler çıkartır gerekli yerlere asar insanlara duyururdum..
netten çıktı alıp tam adres şeklinde sokaklara asardm illaki birinin gözü dalar..
vee ilk gün için cazip bir açılış yapardm ooo iyiki iş yerm yok :))04 Yorumla- +1 yıl
valla böyle işler benden sorulur :D reklam tanıtım çok iyiyimdir benm açtıgım işyeri batmaz arkadas ! :D
- +1 yıl
sevilmezmi yaaa :D iddalııyım <3
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılÜnlüleri çağıracaksın. Sonra onlarla birlikte magazin basını da gelecek ve işyerinin reklamını en iyi şekilde yapmış olacaksın..
Tabi imkanın varsa :))00 Yorumla
+1 yılIsyerinin önünde palyancolar oynatırdım :)))
Saka bir yana kuzum etkili olan en iyi reklam müşteri memnuniyetidir önce.
Memnun olan bir müşteri kadar senin reklamini kimse yapamaz.
Ama ilk önce tabi yayın organlarıni kullanmak, internet ve diger sosyal ağları kullanmak reklam icin iyi bir yöntem06 Yorumla- +1 yıl
Ucret nedir aceba :)))
- +1 yıl
Var kuzum :))
Istersen cıplak dans edeyim :)))
Baya ilgi ceker :))) - +1 yıl
Ahahajj yok kiz.
Patlama olur ;)))
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,8b cevap paylaştı. Sağlam bir takipci firmasıyla anlaşır duyuyurum :)
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
39Cevap
+1 yılaçtığınız lokasyonda bölgenin gelir seviyesi önemli, eğer gelir seviyesi yüksekse düşük bi tasarım çok az müşteriyle sonuçlanır
bölgenin gelir seviyesi düşük-ortalama ise yaptığınız tasarımda o minvalde olmalı yani ortalama, aşırı kaliteli görünüm insanların aklında 'burası çok pahalıdır' imajı yaratır ve fazla kişi uğramaz
ayrıca aynı bölgede kaç metre uzaklıkta rakibinizin olduğuna ve o rakibin sizdenj ne kadar iyi olduğuda önemli, misal hemen az ileride aynı işi yapan başka bir iş yeri varsa müşteri en iyisi olanını tercih eder
yankı uyandırma yollarına gelirsek, bir çok yankı uyandırma yolu parayla gerçekleşir
yani basitçe youtube'a yüzbinlerce dolar değerinde reklam parası verirsin reklamın her gün iyi şekilde yayınlanır
düşük ücretle yankı için yaptığınız işte yaratıcı olmak gerek
yeni bir iş yeri için yankıdan çok düzgün bi sisteme, ölüm vadisi denilen noktayı atlatmaya (iş yapması) na ihtiyaç var
önce bi otursun, ben burdayım desin ondan sonra büyümeyi, yankı uyandırmayı düşünün derim30 Yorumla
+1 yılAçtım iş yerine göre değişir ve indirimlerle tanıtır sosyal medyada saya ya da grurp yapardım
teknolojik bir iş yeri ise her yere indirim oldunu ve açılış tarihini yapardım afiş vb tasarladım için biliyorum11 Yorumla- +1 yıl
bizim de yeni açılan organizasyon şirketimiz var afişini yaparmısın? :D
+1 yılaçtığım işyerinin faliyet konusuna göre hedef kitlemi de ona göre belirledikten sonra o kitleye internet ve organizasyon şirketleri gibi çeşitli yöntemlerle ulaşırdım.
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 632 cevap paylaştı.
+1 yılen yakın gazete bayıne gıder bır sakal atardım bayıye sonra gazetelerın ıcıne bastırmıs oldugum el ılanlarını sokustururdum sabah gazetesını acan adam ılk once benım ılanımı gorurdu
01 Yorumla ilk önce iş yerinin çevresinde el ilanları dağıtırdım, internette alakalı sitelere reklam verirdim google a da 3 - 5 lira atardım reklam için ondan sonra gerisi gelir. sonra her gelen müşteriyi bağlamaya çalışacaksın işte.
00 YorumlaSöz konusu işin internet ortamında da var olduğunu düşünerek yanıt veriyorum. Bütcenizin bir kısmını sosyal medya reklamlarına, bir kısmınıda google adsense reklamlarına ayırın. Viral reklam yapmaya çalışın. Kampanyalar, hediye çekleri dağıtın.
Ve sosyal medyada sürekli aktif olun. Sektör ne? hedef kitle ne tam bilemediğim için genel bilgi vermek zorunda kaldım.00 Yorumlaöncelikle hedef reklam değil kaliteli müşteri olmalı. sonrasında bu müsteriyi kazanmak için ilgi ceken araclarla en işlek yerlerde bulunup aracta reklam yapacağın şirketin bir ismi olmalıdır. aynı zamanda acılış gününe özel kokteyl gecesi hazırlar bu planlamayı davetiyede bulunursunuz. rezerveler ve ilgileri hızlı bir şekilde alır ilk reklam denemeniz başarıyla sonuçlanır. isteyenlere yardımcı olabileğim cok daha iyi fikirlerim var bu iş bizim işimiz :D
00 Yorumla
+1 yılGider herhangi bi' mekanın müşteri datalarını isterim. Her bi' müşteriye sms yoluyla reklamımı yaparım + broşür dağıtırdım..
+ Kizlarsoruyor.com'a reklam verirdim asndkasf00 Yorumlasatış sorumlusu işe alırdım 2 adet ve altlarına araç verir o firma bu firma gezdirirdim. şirket sahibi olarak kendim de giderdim önemli firmalara. reklamla olmaz o iş aç kalırsın. bizzat gidip tanıtım yapman, alıcı potansiyeli ikna etmen gerek.
00 Yorumlaİlk basta fıyatlari promosyonlu yapardım .
Ve nezaket ilgi cok onemlı olurdu.
Ayrıca ilk gun bazı ıkramlarım olurdu .
Bir de ısımle ilgili güzel bir slogan bulurdum.00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılİş yerinin nasıl bir yer olduğunu yazsan daha çok yardımcı olurduk ama buroşürler felan hikaye en iyi reklam görsel ve dilseldir.
01 Yorumla
+1 yıl:)) turizm şirketleriyle anlaşman gerek. rus arkadaşım var çalışan yılbaşı öncesi prag almanya ya gitti. önce biz gidiyoruz sonra müşterileri gönderiyoruz dedi :)
06 Yorumla- +1 yıl
türk şirketleriyle anlaş :D bu otel nerde ki :D
- +1 yıl
hımm tammm :) merak ettigin icin sordun yardımcı olmak için söyledim :D
- +1 yıl
krıldım kabul etmiyorum :)) rica ederim
+1 yılHayırlı olsun abla Allah utandırmasın Netten iyi reklam şart ama para biliyorum bunlar iş çevresi de önemli reklam için birde su var işini iyi yapan bir iş yerinin reklamını müşteriler yapar
01 Yorumla
+1 yıliş yeri hakkında bir sipekilasyon haber yapardım ve haberlere çıkar Türkiye çapında bir reklam olurdu nasıl fikir ama
mesela oranın kellere iyi geldigi gibi :P02 Yorumla- +1 yıl
gurme çagır ya da gezi programlarına bir davetiye yolla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 318 cevap paylaştı. Sektörde önemli tabi. Kendi branşım için, endüstri dergilerine reklam, internet reklamları ve broşür.
00 Yorumla
+1 yılBilboardlar kullanilabilir aslinda bu durumda el ilanlarida faydali olabilir ayrica radyo ve tv reklamlari fena olmaz
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılBroşürler ve tanıtım kartı dağıtımı,facebook tweet hesabı ile başlardım..
02 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim ^^
+1 yılFacebook ta sayfasını açardım , işim ne ise o içerkte reklam videosu hazırlar paylaşım sitelerine yüklerdim .
02 Yorumla- +1 yıl
Ricam Dasın .
+1 yıleğer gıda üzerine bir yerse dükkan önüne stand kurar insanlara lezzetimi tattırırdım.en iyi reklam dost tavsiyesidir
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 6,3b cevap paylaştı. Ben zamanında tasarım dağıtım reklam işini yaptığım için sorun olmaz.
12 Yorumlaafiş brosur magnet karvizit vs dağitimi yaptirirdim ki bunu yakin dönemde yaptirdim.. yemek sektörü üzerine bu sekilde reklam cok faydali.. diğer işler hakkinda bir fikrim yok..
00 Yorumla
+1 yılKampanya yaparım "bir alana ikincisi aynı fiyata" nasıl ama ?
01 Yorumla
+1 yılel ilanı ilk aklıma gelen ve internet ağı da işe yarıyor...
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı. biraz masraflı olur ama otobüs ve durak camlarına ilan vererek ciddi teklifler alırsın
00 Yorumlamüşterinin ayağı alışsın diye indirimli fiyatlardan satışa başlarım sonra yeterince duyulduktan sonra zam yaparım
00 Yorumla
+1 yılbi işyerının en iyi reklamı kalıtesı
en az 2 sene dayanmalı 2 seneden sonra bılınen bıryer halıne gelır en ucuz yolu radyo reklamları sanırım00 Yorumlainternet aracılığıyla yapardım. blog açar, facebooktan duyururdum. daha da pek çok site var böyle şeyler için.
00 Yorumla
+1 yılIsyerinin onune kaldirimlara kocaman reklam yapistirtirdim ? :)
00 Yorumlabir altın günü tertip edeceksin orada söyleyeceksin sonra bir bakmissin sağır sultan bile duymuş
02 Yorumlaaklı basında insanlarla calısırdım, onlar götürür nede olsa (: <3
02 Yorumlaİlk once bulundugun seyirde reklam
Girislere acagim işin bilbortlarini
Koyar ve interneti kulanirim
:))00 YorumlaTamamen etik ama öyle gözükmeyen çokta güçlü GERİLLA PAZARLAM TEKNİĞİ kullanabilirsiniz. Maliyette uygundur.
00 YorumlaPasha fencer reklamı ama pasha fencer dedi heryer. Sansürlü ve üstünde Kendi marka mı söylü olursa tutar
00 Yorumla
+1 yılne üzerine açıldı bu dükkan bir ipicu verirseniz yardımcı olurum ama sosyal medya kullanırım çagın getiri reklam burada güzel olur
00 YorumlaNusret gibi eti tokatlayan bir video çekebilirsiniz 👍
00 Yorumla
+1 yılİşin şekline ve sektörüne bağlı olarak değişir.
01 Yorumlasektör nedir? farklılık gösterin çünkü
05 Yorumla
+1 yılevent yap faceden bu ara herkes öyle yapıyor...
00 YorumlaNe üzerine bir iş yeri ?
00 YorumlaCekilis sosyal medyada
00 Yorumlailk gün bedava yaparım herşeyi mesela :D
11 Yorumla
+1 yılKart bastırıp kahvehanelere dağıtmıştım.
02 Yorumla- +1 yıl
Ne iş yaptığın önemli. Ben telefon satıyordum ve işe yaramıştı. Elinde dağıttığım kartla gelen amca çok olmuştu.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 718 cevap paylaştı.
+1 yılFacebooktan paralı reklam ile
10 Yorumla
+1 yılBizimkini yediniz mi ? diye afiş asardım panolara
00 Yorumlayaptıgım işle saten musteri bana gelir
00 Yorumla
+1 yılneler yapacağın yapmak istediğine bağlı birazda
00 Yorumladalına göre değişir
00 YorumlaNe üzerine
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Yeni bir iş yeri açtığımızda, yankı uyandırmak için nasıl reklam yapmalıyız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Bir iş kurmaya karar verildiğinde yapılacak işin faaliyet alanı nasıl bir yol çizeceğimizi etkilmekte ve çok önemli bir konudur. Daha yolun en başında reklam çalışmasını düşünmek emeklemeden koşmak gibidir.
Ama emekleme evresinden öncesine değinmek isterim. Mesela bir kuru temizleme işine girdiğimizi varsayalım. İşe lokasyon olarak nereden dükkan kiralandığı ile başlayalım. O bölgede kaç kuru temizleme işi yapan işletme var? Bölgenin demografik yapısı bu iş için ne kadar uygun, rakiplerin iş yapış şekilleri, yerel halkın işletme ile ilgili duygu ve görüşleri gibi bir ön çalışma çok etkili bir yol haritası çıkarmanıza yardımcı olacağı gibi zamanla gelişebilecek olumsuzluklarında önüne geçmiş olacak, hatta başka bir lokasyonda yeni bir araştırma yapmanız gerekecek. Bu yüzden analiz önemli bir çalışmadır.
Her şey yolunda gitti, şartlar yapılan araştırmalar sonucunda uygun bulundu, o zaman sizi diğer işletmelerden ayıracak farkınızın ne olduğunu iyi tespit etmek lazım. Yoksa kuru kuruya işletmenizin tanıtımı pek etkili olmayacaktır. Fark; hedef kitleye sunduğunuz faydadır. Tüketici ürüne ya da hizmete para verir, ama aslında faydayı satın alır. İşletmenin fiziki şartlarına ayrılan bütçeler kadar, çalışacak insan gücünün niteliğine de yatırım yapmak lazım. Personeli gerek işletmenin politikalarıyla, müşteri ilişkileriyle, iş yapış şekliyle eğitmek hatta profesyonel destek almak olmazsa olmazlardandır.
Müşteri odaklı bir politika için fiziki olarak işletmenin varlığını aynı zamanda dijital ortama da taşımak gerekmekte. Çünkü işini dijitale taşımayan işletme sadece işletmenizin önünden gelip geçen potansiyel müşteriler ve mevcut müşterilerle sınırlı kalacaktır.
Hedef kitlenize neyi vaadediyorsanız tutarlı olmak, müşteriyi memnun etmek, sadece satış odaklı olmayıp satış sonrası destek hizmetlerini de vermek güven inşaa edecek ve her reklam çalışmanız mutlaka karşılık bulacaktır.