Ben daha 10 yaşımda ailem zorladı diye kapandım. Hiç bir zamanda başörtümü ne kabul ettim ne sevdim ve 8 yıldır da açılmak istiyorum. Annemle bugün konuştuğumda istersen açıl dedi. Babama da yarın dışarı çıkacaktım onunla ona da yarın söylemeyi düşünüyordum. Sorun şu ki annemle pek iyi anlaşamam da babamla çok çok iyi anlaşıyoruz hatta annemle konuşamadığım herşeyi babamla konuşabiliyorum ama bu konuda elin yabancısına bile anlatabilirim ama babama anlatmaya çok korkuyorum bana tavır alır benimle küser diye. Çünkü gerçekten bu hayatta babamdan daha fazla sevdiğim değer verdiğim insan yok. Sırf o üzülmesin mutlu olsun diye örtündüm ve o üzülmesin diye bu konuyu yıllar önce ona açmak istesem de hep vazgeçtim. Ama artık gerçekten dayanamıyorum belki iman ibadet eksikliğinden dolayıdır dedim nafile namaz kılmaya çalıştım hatimlere başladım nafile oruç tuttum ama olmadı. İçimdeki açılma arzusunu dindiremedim. Zaten örttüğüm başörtüsüne de başörtüsü denemez kısa tunikler giyiyorum altına dar pantolonlar giyiyorum bazen de kollarımı dirseğime kadar açıyorum... Babama anlatmak zorundayım çünkü yıllardır Allah'a isyan etmekten ve her gece gizlice ağlamaktan bıktım nasıl anlatabilirim lütfen yardım edin🙏🏻💙
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılHer şeyden önce kapanmak denen şey tesettür değildir...
Tesettür kadının kendini kadın olarak gerektiği kadar ve şekilde saklamasıdır. Kapanmak ise 40 yıl önce bilinçli olarak başlatılan ve nedenini o zorlayanların da bilmediği mahalli bir adettir, abarttıkça abartılan tipleri ile günümüze kadar Allah için diyerek getirildi ki, alakası yok.
Kapanmanın mimarı Şule Yüksel Şenler ve onunla birlikte hareket eden Gerhard Scheer adlı bir alman casus kadındır. Kendisi orta terk bir terzi çırağı ilken her nasılsa Yeni Asır ve Zaman gazetesi editörleri ile tanışıyor ve bunların kurduğu ( sahte ) Diyanet vakfı ( bu bir dernek sadece devlet diyanet işleri ile alakası yok ). sponsorluğunda Anadolu da kapanma ilanatları turlarına başlıyor ve bir çok yerde devlet memuru gibi davranıp kapanmazsanız yanarsınız tonunda zırvalıyor ama bizim o harika köylümüz devlettir diye inanıyor. Normalde Anadolu yöreleri tarzlarında zaten tesettürlü olan köylüler kasabalılar siyah çarşaf ve türbana ya da başörtüye girmeye başlıyorlar.
Oysa girdikleri kıyafetlerin modelini bu kadın bir Amerikan filminde Catherine Hepbourne üzerinde özellikle türbanı görünce budur demiş ve örneklemiştir. Bunlar kendi röportaj ifadeleridir. Bu kişi hala yaşıyor , uzun süre azize muamelesi görüp atv de kitaplarından cevirilen filmleri ( huzur sokağı ) yayınlandı. Ancak akıl sağlığını kaybetti şu anda Bakırköyde yatırılmaktadır.
Nesiller ilerledikçe olaylar da unutulup silinince pompalama arttı ve Allah için deyip Nur31 ve Ahzab59 da maksatlı çevirilip dayatıldı. Köy yerinde adı yeldirme olan ve toza karşı tarlada giyilen siyah giysi kutsallandı ve ferace ismi ile şehirlerde yeni nesilin sırtına dayatıldı kafa da örtüldü tamam oldu. Bu olaylar 3 nesil geçince de kaynak tanınmazlaştı ama amaç nerdeyse 15 temmuzda gerçekleşecekti. Atatürk öğretileri ve çağdaş Cumhuriyet yıkılıp yerine Şeriadi devlet kurulacaktı, olmadı. Ancak ne kadar çok ki bu himmetçiler, bitmiyor hala.012 Yorumla- +1 yıl
Ancak sırf iktidar uğruna birileri zamanında çanak tuttu pişman edildiler hatta bizi de kandırdılar deseler de , kadim yol benzer olduğundan bu konu hala gazda , zira birden geri dönüş imkansız olduğu gibi kayan ekseni düzeltmenin de bedellleri ağır olacak.
Kısacası sayıları ne olursa olsun bu kapanmacılar aslında kadınları birer köle tavuk haline getirmek ve kurallara boğup hayatları söndürmeye , kız çocuklarını okutmamaya ama hastanede doğumda kadın doktor istemeye devam ediyorlar.
Kapanmak mahalli bir adettir , pardesülü kesimden gözler dışında bir yeri çarşaftan görünmeyene hatta burka giydirilmeye kadar bir yelpaze içeriyor. Babanın sana 10 yaşında kapanma dayatması senin çocuk ruhunu darmadağın etmiş. Peki baban niye dayattı bunu dersen , konu komşu akraba vırvırından kurtulmak ve bunların TACİZİNDEN uzaklaştırmak içindi , laf Allah için olsa da gerçek buydu. Şimdi bunlarda diretmenin inanç olmadığı yönünde fikrin oluştu, öyle zaten. - +1 yıl
İnanç show değildir , dayatılamaz , gösterilmesine ispatlanmasına gerek olmaz. Az inanç çok inanç diye bir kategorileme de olamaz , kimse kimseyi az inanıyorsun diye aforoz da edemez. Olan sadece bir Allah tır , resülü de Hz Muhammed dir. O çağrısını yapmıştır , ona benzemeye çalışan ve günün peygamberi olmaya çalışıp sakal cübbe laf ile gezenlere laf düşmez , kimse kapanmadın diye kınayamaz , zira buna elçi tayin edilen biri değil, kendisi icat çıkarmıştır.
Asıl sorun, bunlara biat eden ve tarikatlere dahil olup kanı canı parası ile onları ayakta tutanlardır. Devlet gevşek olunca , bunlardan yüzlercesi türedi ve hiç biridiğerini beğenmez.
Çunki toplanan cemaatten para geliyor , sebep de bu iman itikat değil.
Açılmak derken , sen de normal giyime geçeceksindir zaten, babanın yüzünü eğecek aptalca şeyler değil normal görünen şeyler tercih edeceksindir.
Ben seni böyle anlıyorum, yanlışım var mı? Bunları babana oku anlayacaktır.
Soran+1 yılO kadar güzel anlattın ki... Zaten ben açılayım derken gidip mini etler şortlar giyeyim o Bar senin şu bar benim gezeyim demiyorum yine açık giyinmeyeyim sadece başım açılsın o kadar çok şey değil. Babam çok anlayışıdır hem de her konuda ama bu konuda nasıl tepki verir bilemiyorum bana tavır almasından ve açılmama izin vermemesinden korkuyorum... Bide 8 yıldır kendi isteğimle örtündüğümü sanıyor darılır diye öyle söylüyordum bugüne kadar herkese. Onu kırmak isteyeceğim en son şey ama artık gerçekten dayanamıyorum...
- +1 yıl
Babanın hatırına bir çocukluğunu harcadın. Şu an bir genç kızsın ve yaşamdan beklediğin önemli şeyler var ki bunlardan birisi yok açıksın yok kapalısın teraneleri ve gruplaşmaları yerine karışık ama beyinlerde fırtına yaparak bilgi değişimi ile kendi eline kendi mesleğini almak.
Efenim kapalılar da oralara giriyor demesin kimse , kendilerini iyot gibi ayıran , karşı cinse aman yer falan gözü ile korkarak bakan ve 5 metreden fazla yaklaşmasına izin vermeyen gruplar oluşuyor okullarda ve üniverstielerde, bir de kendilerini azize sanıyorlar ki en buyuk yanılgı bu. Hayat önce inancını sergileyeceğin bir sahne değildir tam aksine en gizliişlerinden biridir ve sadece Allaha dır. Ne açıklar var ki kapalıların inancına 5 çeker, ne kapalı yım diyenler var ki saman altından yapmadıkları yok. Kısacası kimin ne yaptığı olduğu kimseyi bağlamaz. Ortak yaşam dünyasında hintliler gibi bir yana ayrılanlar sadece kendilerini zayıflatıyorlar farkında değiller. Sen sınırını bilecek birisin dış dunyada - +1 yıl
Bu yüzden , babana açıkla bu yazdıklarımı zira, kendisi de hatırlayacaktır sen doğmadan önce ülkede olanları ve bu kapanma teranesinin de mahalli adetten öte bir şey olmadığı ve aslında kızları evlere kapatmanın bir kulpu olduğu cunki dışarda bütün erkekelrin doktor muhendis bilimadamı iş sahibi deği direkt yamyam olduğu fikrinin sonucu olduğunu , aslında yakın ve uzak çevreden " elalem ne der " lafları duymama adına olduğunu kabul edecektir.
Konu bu kadar basit aslında , " elalem ne der " ? Elalem burada da biseyler diyor sacmalıyor imamlığa kalkışıyor , yaşına site deneyimsizliğine bakıp kandırıp özele çekmeye çalışan da oluyor.
Seni bağlıyor mu? Hayır.. Sen burada da iyi kötü doğru ve sırtlanı göruyorsun, dışarda da gördün ve göreceksin de. Ama önemli olan senin dirayetin ve iyiyi seçmen , bilgisi dışında bir şeye de tenezzül etmemendir.
Kapanmak bir zırh değil, senin bilgin sana asıl zırhtır, zira aşırı iman yumuşak karın getirir. Bil ve yara alma. - +1 yıl
Aman kızlar başörtüsüz çıkamaz wow haraam demeye kalkan , onu kendi kafasına bir dolayıp yarım saat bir dolaşsın kendisi ki, ne denli gereksiz olduğunu anlasın , ayrıca saçın da ağır fetiş adı verilen davranış bozukluğu hastası olmadığı sürece bir erkeği tahrik edecek özelliği olmadığına da ikna olsun.
Bir erkek aman tahrik olurum derse de , ciddi psikiyatriye başvursun zira aslında saç kusturucu bir etkiye sahiptir salatada çorbada çıktığında...
Sen kendini bil yeter, kafanda sırtında kumaşlara ihtiyacın yok , yeterince kendini zaten sakınmayı bilirsin. Bu da sana yeter... - +1 yıl
Gelelim bana sataşmaya kalkacak olanlara , ateist mateist şeytan falan diyecek olanlara..
Ben Kuranı Arapça da Türkçe de hatmetmiş biriyim , sizin gibi google nine den değiştirilmiş tercümeli ayetler alıp kopyala yapıştır yapmam , tersten okuturum adama...
Bilmediğiniz yollarda ileri geri çok yapmayın , lastiğiniz patlayabilir..
Soran+1 yılYa bana o kadar yardımcı oldun ki çok teşekkür ederim babama da açıklamaya çalışacağım umarım anlayışla karşılar gerçi hiç sanmıyorum ya ama açılacağımı söylediğimde nedense herkesin ilk tepkisi ve aklına gelen şey mini etek giymek hergün bir sevgili yapmak emin olun ki ben ne çarşaflı lar tanıdım hepsi tüm açıklara bedel o derece pisliklerini gördüm zaten dediğin gibi başörtüm yüzünden ne çocukluğumu yaşayabildim ne de genç kızlığımı ama beni imansız zannedenlere söylüyorum ben gerçekten 5 vakit namazını kılan hatta şuanda yavaştan hafızlığa başlayan biriyim başı açık olmak müslüman olmamak değil keşke bunu herkes anlasa
- +1 yıl
Memlekette ozgurluk var , isteyen hala fetö ve diğerlerinin yarattığı kapalılık kompozisyonu ile giyinmeye devam edebilir, ne de olsa alıştılar ama , bu tarz ile hiç bir ulusal ya da uluslararası toplantılarda kafası acaba nasıl görünüyorumdan orada olma sebebine geçemez.
Böyle olunca da uluslararası bir sempozyumda etkin konuşmayı hayallerinden bile geçiremezler cunki kendilerine guveni eve kapana kapana kaybetmişlerdir. Bu örtülenme konusunda ne kadar lüks takıldığını sanırlarsa sansınlar , Şule Yüksel Şenler turbanı ve altına feraceyi giyip onun üstüne de nal gibi gunes gozlugunu takıp orda unutunca sonuç ciddi komedi oluyor , zira o başa sarılanın altınada bir de yukseltmeler konuyor , bir de yuz top gorunmesin diye tepede bir ucgen yapılıyor.
Bu adı geçen kadını youtube de aratın, kendi sesinden yaptıklarını ve gururunu izleyin. Bir toplumun içine zift döktü bütün yaptığı da bu. Gerhard scheer almanyada ve bilgi yok , facebook bile Türkçe ama kendisi buhar. - +1 yıl
Bütün bunların temelinde soğuk savaş döneminde Rusyanın önünü petrol bolgelerine kolay ulaşamasın diye kurulan " yeşil kuşak " projesi var. Bir ABD Almanya İngiltere yapımıdır, nato desteğindedir, Marshall yardımı sonrasında bu proje yerel duzenbazlar da ortak edilerek kuruldu. Sonuç da şu an belli ilçe sokaklarında , yürüyen kafalar kumaşlar ama yüz yok... Çogu tavuk olmayı kabullenip stockholm sendromuna girmiş ve beni boyle sev seveceksen modunda... Ne edindi ki hayattan , hayatıma ortak edeyim? Konu kadınsa ne mecburiyetim var? Ancak bunlara da kutsal azize de deniyor, hayırlı eş falan filan.
Gerçeği sen zaten duymusundur biliyorsundur ne işler döndürüldüğünü...
Neyse bu kadar izah sanırım babanı iknada senin bilgi altyapını sağlar, söylediklerimin hepsi nette orijinal kayıtlar olarak var.
Gerisi senin cesaretini, bundan sonraki 70 yılın için toplamanda..
Başarılar dilerim... - +1 yıl
Adam ne kadar haklıymış , bunu bile heryerden kaldırdılar..
Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi
Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kasdedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. - +1 yıl
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti'ni kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! (1927)
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAllah yardimcin olsun hani Islam dininde zorlama yoktu
13 Yorumla- +1 yıl
burdamisin
Soran+1 yılEvet ama gerçekten ne yapacağım bilmiyorum babama bunu nasıl anlatırım nasıl konu açarım ya da tepkisi ne olur hiçbir fikrim yok zaten ben sadece başımı açmak istiyorum gidip mini etekle şortla gezeyim demiyorum ki...
- +1 yıl
özelden gelsene canim sen
- Diğer konusunda 535 cevap paylaştı.
+1 yılEvet bu zorla kapanmandan dolayı normal sıkıkma psikolojisi ama kapanıp acılmakta kötü bir duygu bence yani sevmeyi dene tabi kimse kimseye karıdamamz ama bilemedim ki
02 Yorumla
Soran+1 yılSevmeyi dene... Hiç sevmediğim ve bana zorla yaptırılan birşeyin neresini sevebilirim ki?
- +1 yıl
O zaman düşün ve kararını kendin vermen lazım
Mutlu olmadigin bir seyi yapma tabi ki istersen açıkken de ibadetini yaparsin ve bence 10 yasinda bir cocugun kapatilmasi hic dogru degil kendi iradesi bile yok o yaşta
23 Yorumla
Soran+1 yılBen de istiyorum da asıl sorunum babama nasıl anlatacağım? Açıklamada yazdığım gibi çok karışık bir durum işin içinden çıkamadım ve babama yarın anlatmayı düşünüyorum. Ama nasıl?
Soran+1 yılEvet 18 ime bu sene girdim ama durumu yanlış anladın galiba zaten 8 yıldır kapalıyım ve açılmak istiyorum bunu babama anlatacağım ama tepkisini bilemiyorum zaten bugüne kadar el bile kaldırmadı bana ama küser diye korkuyorum
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
10Cevap
- Diğer konusunda 29,8b cevap paylaştı.
+1 yılİşin zor ne gadasi aile var işin içinde
01 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım?
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer saç telin için 70 bin yıl cehennem de yanmayı göze alıyorsan açıl sadece saç değil birde her yerini açıp millete göstereceksin Allah akıl fikir versin kapanmak herkese nasip olmaz zaten onun bir fazileti vardır
11 Yorumla
Soran+1 yılBen öyle birşey mi yazdım acaba? Benim tek istediğim sadece ama sadece başımı açmak oramı buramı açmak değil şuanki örtüm de tesettür değil zaten. Hem diyorum ki zorla örtündüm ve daha 10 yaşımdayken... Yani örtünmeyi hiçbir zaman istemedim ama ben kendim istediğim zaman zaten örtünürdüm hemde daha düzgün bir şekilde şuanki gibi değil
+1 yılZoruna mı gidiyor namuslu yaşamak. Git açıl saçıl erkekler seni bekliyor
10 Yorumla
+1 yılBeni de kapatmak istediler
11 Yorumla
Soran+1 yılKapanmak istemiyorsan sakın kapanma yoksa çok pişman olursun ve geri dönüşü çok zor olur
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu konuda gercekten dertlesmek ıstermısın? :)
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyanıt yok mu
Soran+1 yılDertleşmekten ziyade nasıl söyleyebilirim onu bilmek isterdim çünkü babama bu konuyu açmak çok zor olacak... Zaten yarın konuşacağım dertleşecek bişey kalmadı
Cevap sahibi+1 yılhayır ıc dokmek manasında dıyorum olurmu?
Soran+1 yılİç dökecek birşeyim yok şu an sadece tavsiyelere ihtiyacım var... Yanlış anlama yani...
Cevap sahibi+1 yılbende konusmak ıcın dedım
+1 yılBabanı mı döveyim, nasıl yardımcı olmamı bekliyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka ya sadece nasıl anlatabilirim babama bu durumu onu soruyorum bunu anlamak çok mu zor?
Ha gayret nefs'in galip gelmek üzere biraz daha dayan
13 Yorumla
Soran+1 yılNe alakası var? 10 yaşımda istemeden kapandım diyorum ve ben gerçekten ibadetlerime dikkat ediyorum.
Soran+1 yılZamanında isteyerek kapansaydım haklısın derdim ama daha bluğ çağına ermemiş 10 yaşındaki bir çocuğu kapatırsan zorla tabii ki açılmak ister benim neler yaşadığımı bilemezsin ben çocukluğumu doğrudürüst yaşayamadım iki zıplasam dışarda başındaki örtüden utan dendi her beni gören sen mi istedin kapamayı diye sorduklarında aile korkusuyla istemesem bile yalan söyledim ben istedim dedim ben napabilirim? Allah' a isyan etmektense açılayım diyorum.
+1 yılevet de burdsn olmaz ya
00 Yorumla
+1 yılAçıl saçıl
18 Yorumla
Soran+1 yılİstiyorum ama babama nasıl anlatırım bilemiyorum
- +1 yıl
Boşver o kim oluypr
Soran+1 yılAh keşke boşverebilsem ama öyle olmuyor işte annem olsa çoktan boşvermiştim de babama karşı yapamıyorum...
- +1 yıl
Olur böyle
Soran+1 yıl8 yıldır nasıl dayandım bilemiyorum ama artık dayanamıyorum
- +1 yıl
Açıl laf finle
Soran+1 yılYa benim istediğim şey de o zaten ama babamın rızasını almadan açılamam.
- +1 yıl
Gel dertleşelim seninle
Diğer konusunda 340 cevap paylaştı. neden açılmak istiyun
020 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü daha 10 yaşımda hiçbir şekilde istemeden ailem istiyor diye başımı örttüm ve artık dayanamıyorum
Soran+1 yılYeni 18 ime girdim
Soran+1 yılBişey olmaz en fazla psikolojik destek alamam artarak devam eder ve hayatım boyunca hep mutsuz olup her gün ağlamaya devam ederim
Soran+1 yılAlamam değil almam**
Soran+1 yılPsikolojik destek alıyordum da bıraktım
Soran+1 yılBaşımı örttüğü için evet... Major depresyon
Soran+1 yılAnnem de örtülü ama kuzenelrden tek örtülü benim galiba anne tarafında tek örtülü benim de baba tarafında da galiba sadece bnim örtülü olan
Soran+1 yılHalamlarla teyzelerim de örtülü kuzenler açık ama
Diğer konusunda 9,6b cevap paylaştı. Kapandisan acilma bene
01 Yorumla
Soran+1 yılAma isteyerek kapanmadım ki daha 10 yaşında bir çocukken başımı kapattılar benim
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem