Evdeki kedim yeni gelen yavruyu neden kabul etmiyor?

merhaba arkadaşlar bundan 3 gün önce kayınvalidem eve sokakta bulduğu dünya tatlısı bir yavru kediyi eve getirdi. benim evde 6-7 aydır beslediğim 1 yaşında kedim vardı fakat minik yavruyu bir türlü kabullenemiyor. İnternetten çok araştırdım önce kokularına alışması gerek vs vs onu da yaptım tişörtü minik kediye sürüp eski kedimin önüne koydum ara ara karşılaştırdım ikisini ama eski kedim sürekli tısslıyor gırrr diye ses çıkartıyor ve minik kedi çok korkuyor. eski kedim de korktuğundan öyle yapıyor çünkü sadece 1 defa saldırmaya çalıştı onun haricinde eline defalarca fırsat geçmesime rağmen saldırmadı. çok üzülüyorum ve minik kedi korktuğundan dolayı sürekli ağlıyor eski kedim de tıssladıkça ondan soğuyorum hiç huyu olmamasına rağmen bana ve eşime bile tısslıyor artık. yani her an üstüme atlayabilir diye korkuyla yaşıyorum. içimden bir ses eski kediyi sahiplendir diyor ama olmaz çok üzülürüm ikisini de çok seviyorum. acaba eski kedimi kısırlaştırsam bu sorun çözülür mü? kısırlaştırılan kediler daha uysal daha sevecen oluyor diye duymuştum. Lütfen yardım edin ve lütfen bu konuda bilgisi olanlar yazsın sadece.
Evdeki kedim yeni gelen yavruyu neden kabul etmiyor?