Doğuma son 45 günüm var ama çok korkuyorum. Herkes sezaryen ol kurtul diye beni korkutuyor. Hastanede gördüklerim de çabası. Uyuyamıyorum, artık psikolojim bozuldu 😑 doğum korkusu
Butun yamuklar anneme ayni seyi demis saniriz dogum sezaryen olacak bla bla... Onlar bir is yaptiklarini zanneden ilgi cekmeye calisan veya gercekten de iyi kalpli olan ama senin gibi genc ve pamuk seker kuyruklu yavru yavsan sevimliligindeki bir anneyi telaslandirabilen insanlar! Seni seviyorlar ama dediklerinin ne kadar endiselendirdiginin farkinda degiller Sezaryen normal dogumdanl mesela boru bebege dolanabilme riski cikabileceginden yapilmakta Yani hani cok ucuk tehlikeli bir yontem falan degil! Ama ilk yol tercihen nirmal dogum cunku gecici bir cilt lekesi birakmiyor (kesik anlaminda) Sen eger telas yapmadan poncik yavrinu gormeyi beklersen cikar insallah Ama her seye ragmen uzulecek bir sey yok Hayat bu! Sen hep parlak gozlu bir insan olacaksin ve hic bir sey seni etkileyemeyecek Esini de sebi de tebrik ederim Hayirlisi olsun!😄
Nisan yağmuru gibi düşün kucağına alınca bütün ağrı sancı geçecek bir anlık dişini sıkacaksın hepsi bu ne anlayışsız insanlar var çevrende ya Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin sen her an hazır da ol belki daha erkenden kavuşmak isteyebilir annesine 😊
Gözün aydın şimdiden sağlıklı bir doğum, çocuğuna da sağlıklı bir ömür diliyorum. Normal doğum diğer seçeneklere göre en doğalı eskiden sezeryan mı vardı sanki millet 3er 5er doğururdu. Bu yaratılış gereği bir acı zaten. Rahim genişliğine göre daha az ya da daha çok acı çekersin bu da önemli tabi. Korkacak ve gerekenleri yapamayacaksan sereryan da yapabilirsin tabi bu da seçenek kadar senin öncelikle.
Ne kadar saygısız erkekler var ya sana yazdıklarına bak kan beynime çıktı hamile bir kadına bu söylenir mi ya? Sanaldayız diye sanki ulaşamayacak mışız gibi abazalık yapıyorlar sizin hiç mi ananız bacınız yok? Abla inan bana şu sıralar rüyamda çok sık doğurduğumu görüyorum halbuki daha yaşım 18 ama sanki cidden doğuruyormuş gibi atmosfere giriyorum seni çok iyi anlıyorum. Çok güzel bir anne olacaksın, bunları düşüüün, bebeğine süslü süslü şeyler alacaksıın, milletin tek ilgi odağı sen olacaksııın herkes fır dönecek etrafında.. ben bilmiyorum ama eminim annelik çok güzel bir şeydir. İstersen şu 45 gün boyunca konuşabiliriz olabildiğince yarenlik etmeye çalışırım :)
Ben sezaryan oldum aslinda normal dogum istiyordum.. korkun olmasin canim.. o cocugu eline aldiginda o aciyi unutuyormussun diyolar.. tabi bende böyle bir duygu malesef olmamisdi.. dogumdan sonra soka girmisdim.. cocugumu alip sadece saniyelik gösterdi alip götürdüler benden.. enfeksyon kaptigi icin.. sezaryan dogumlarda genelde anne birsey hissetmiyor.. anne cocugun bagi cok olmuyor.. mümkün oldukca normal dogum yapmani öneririm.. sakin korkma..
öncelikle tebrikler, bence hic korkma kolay bir durum degildir ama cevremdeki anlatimlardan biliyorum, bebegini kucagina aldigin an her sey gececektir. yanliz sezeryani tavsiye etmem, saglikli bir dogum mümkün iken sezeryani düsünmemelisin, sonradan agrilari dikisleri ve izleri daha cok kötü... normal dogum her türlü kötü hastaliklarin önüne geciyor bunu biliyor olmalisin... dedigim gibi mecbur kalmadikca sezeryan düsünme. Simdiden Allah yardimcin olsun
Sezeryan ol. Kurtul diyenlerin asiri sorunlari var demek 🤣🤣🤣 olunca bitiyomuymus hemen oylr koskoca ameliyattan bahsediyoruz yani.. Neyse sen dinleme hic birisini ben sana ne diyecegim hepsini birak tum bunlarin sonunda nolcak biliyo. Musun cennet gibi kokan can parcani koynuna vericekler al bak bu senin diye iste o ani dusun sadece hasret bitmis olucak kavusmalarin en guzelini yasicaksin su dunyadaki... Otesi yok yani...
Kendini bilgilendir. Bu korkunun en büyük sebebi bilinmezlik deniyor. Başına gelecek şeyin anlamını öğrenmen seni rahatlatır. Çevrenden destek iste. En tanıdığın, en güvendiğin, yakınında en rahat olduğun pozitif kişileri etrafına topla, yalnız kalmamaya gayret et. Ama en önemlisi rahatlamayı öğren. Meditasyon yap, nefes egzersizleri yap. Sana en önemli tavsiyem de etrafına asla negatif insanları yaklaştırma. Huzurun her şeyden önemli olmalı.
Korkma canım Doğum bende normal istedim son gün arzettim olmuştu ve kolay geçti. Sana en doğrusunu bebeğin gösterecek. Herkes doğuruyor sende yapabilirsin
Allah yardımcın olsun bu erkeklere ne oluyosa sanki fikir beyan ediyolar çok kolay bişeymiş gibi.. kendini neyde rahat hissediyosan onu tercih et korkun varsa sezeryan yaptır ama dayanırım diyosan normal.. kimsenin aklını da dinleme önce kendin
Sezeryan olursan ilerde cook zorluk cekersin onun dikişi ayrı kötu bebegini besliyemiceksin sütün gelmicek eger normal yapabiliosan hani bir anormallik yoksa normal yap cocugunu ve kendini dusunuyosan normal bence
Sezeryan olma. Hem iz kalır. Hiç bşr zamanda gitmiyor. Normal doğumda beden çabuk toparlanıyor. Ve aynı gün taburcu oluyorsun. Dua oku bol bol. İçin rahatlar. Korkacak birşey yok. Herkes doğuruyor.
Korktuğum için isteyerek sezeryan oldum halbuki sezeryandanda korkardım benimle aynı gün doğum yapan kadın (vajinal) ayağa kalkıp kantine doğru çıktı. Ben kıpırdamaya korkuyordum ağrıdan. Vajinal doğum yapmadığıma pişman oldum tavsiyem doğum koçu ile vajinal doğum korkunu yenmen.
Normal doğum bebeğinin daha sağlıklı ve daha gelişimini hızlı sağlaması için önemlidir. Anne doğum sırasında bir sıvı salgılar ve bebeği o sıvı sayesinde doğumdan sonra hasta olması engellenir.
Senin hiç mi anan bacın yok da hamile bir insana bu muameleyi yapabiliyorsun? Ver ablacım şunu savcılığa, insanlar öğrensin artık ileri geri konuşmamayı
Kum torbası ne onu bilmiyorum kesik ağrısı tabi biraz oluyor ama sürekli ağrı kesici yapıyorlar sana diğer türlü saatlerce ağrı acı çekmek bnaa daha korkunç geliyor sezeryanda uyandığında herşey bitmiş oluyor 😊
Yok hiç öyle bişey yapmadılar belki bayginken yapıldıysa onu bilmiyorum ama dediğim gibi çok rahattım ben 2. gun ayağa kalktım çocuğum Allah'a şükür çok sağlıklı grip dahi olmuyor yani 😊o yüzden tekrar doğum yapsam yine sezeryan olur.
En İyi Cevaplar