İlk gebelikte doğum korkusu fazlasıyla yaşanabiliyor, bunu aşmanın formülü ne? ✨

#orkide
İlk gebelikte doğum korkusu fazlasıyla yaşanabiliyor, bunu aşmanın formülü ne? ✨

#orkide
Doğum yapmış olan diğer kadınların hikayelerini dinlememek ve doğum videoları izlememek gerekir, çünkü her kadının acı eşiği, doğum çatalı.. vs farklıdır. Doğumu bir nefeste yapanda var daha uzun süre uğraşmak durumunda kalan da var. Doğum yaklaştiginda vücudunuza kulak verin, panik yapıp acele ederek hastaneye erkenden gitmek doğumu hızlandırmak için verilen suni sancilara maruz kalmak demektir. Sancı sıklığı 5 dk'nın altına düştüğü zaman hastaneye gidilmesini tavsiye ederim , eğer hastane uzaksa 5 dk gelen sancilarda da gidilebilir
Doğum anı gelene kadar doğumla ilgili bir şey düşünmemek ve sadece gebeliğin tadını çıkarmaya odaklanmak en sağlıklısı
Allah her anneye sağlıklı doğumlar nasip etsin
Amin canimm
🙏🌷
Korkacak bir şey yok diyeceğim ama insan bilmediği her şeyden korkabilir. Çocuk çok güzel bir şey, bu günlerin tadını çıkar , kötü şeyler düşünme , yok öyle bir şey. O artık seninle ve hep seninle olacak. Güle güle büyüt
Cevap
8Cevap
Selam gadası 🙃
Bunun en kolay eş desteği almaktır.
Çocuğun ile yaşayacağın güzel günleri düşünmek.
Eş desteği almaktır. ve güzel hayaller kurmaktır
Aklıma 4 çocuğu olan eltim gelmişti. Bu doğurduysa bende doğururum demiştim 😂 bol dua, başkasının kötü doğum hikayelerini dinlememelisin, herşeyin iyi olacağına İnan ve doğumu fazla düşünme. Ben suyum geldiğinde ilk kez aman allahım ne yapcam diye sormuştum kendime 😂
12 saatte doğum yapmış biri olarak şunu diyim coook guzeldi 😅 yani o kadar kötü olsa insanlar niye 2. Doğursun? Korkmaya savaşçı ol 🙏
Kimler kimler doğuruyor ben mi aşamayacağım dedin mi kimse tutamaz seni 😃
valla aşılmaz gibi hissediyorum ya 😀
ben 19 yaşımdayken best kankam ile normal doğum videosu izlemiştik korku bi yapıştı bana asla normal doğuramam ben şahsen neyse ki epidural ya da sezaryen denen şey var ya Rab 😀
Bilinçaltında olabildiğince basite indirgemek en güzeli olacaktır. Hayatının 1 saatini de oraya harcayacaksın gibi misal
Videolar içerikler izleye bilirsiniz YouTubeden uzman psikolog'dan destek de alabilirsiniz
Kolay olacağını düşün ve internetten araştırma yapma 😂
İyi bir eş ve arkadaş
Harbi ben nasıl doğuracam ya çok korkarım
Ahaaa senin bebeğin mi olacak 🎉🎉🎉
Bende ded şimdiden var bu korkuuu bu yüzden de çocuk filan yapmiycam en güzeli rahat mis sjfbsjdshdishfb
dogum yapılır ıcınde kalcak degıl ya cocuk sal gıtsın hahhahah
Hamile kalınmamalı :D
Çok mantıklı :D
Direk doğurmayabilirsiniz mesela?
Çocuk içinde mi patlasın
Yoo hiç çocuk yapmasın
Mecbur çekilecekse yapacak bir sey yok.
sürekli o anı düşünmek
3 kulhu 1 Elham
Bol bol selavat getir rahatlarsın
İğrenç ya
31 31