Yazar olmak için lisede hangi bölümü seçmek gerekiyor? Üniversitede yazarlık bölümü gibi bir şey var mı? Yani diplomalı yazar denilen bir şey var mı?
Cevabın nedir?
Benim bildiğim yok üni'de türk dili ve edebiyatı bölümü var çok yazar olmak istiyorsan işine en çok yarayacak bölüm orasıdır diye düşünüyorum.kardeşimde orada okuduğu için biliyorum eserlerle çok içli dışlılar.ya da amerikan,ingiliz,fransız v.b dil ve edebiyatı bölümleri de işine yarayabilir.bunlar için de lise de sözel ya da dil bölümünde olman lazım tabi
30 Yorumla
Bunu bir yazara sorsan derdi ki "git başka meslek seç bu işte para yok" :)
Türkiye gibi bir ülkede silah kaçakçısı olsan daha çok para kazanırsın. Buralarda kitap pek tutulan ürün değildir malesef.05 Yorumla
Soran+1 yılTürkiye'de yazar olmak için edebiyat fakültesi dışında her bölüm seçilebilir zaten :) Türkiye dışında yaşamak istiyorum,yani yabancı dilim çok iyi zaten,yazmakta zorlanmam. Ama üniversiteyi Türkiye'de okumalıyım maalesef,edebiyat fakültesi mi seçmeliyim?
- +1 yıl
Bin çeşit yazar var. Yazacağın konu ile ilgili çok derin bilgi sahibi olmalısın. Edebiyat yazmak istiyorsan zaten çok iyi bir kurgu, öyküleme yeteneği ve öykünü sağlam tutabilecek derin bir genel kültüre sahip olmalısın. Orhan Pamuk mimarlık meznunudur mesela. Yazarlar roman yazmadan önce derin araştırmalar ve uzun seyahatler yapar ilham almak amacı ile ve deli gibi okurlar. Bu ülkede bir üniversite sana diploma ötesinde bir şey sağlamaz malesef.
Soran+1 yılDeli gibi okuyorum,çok fazla geziyorum ve gezdiğim yerler hakkında hem kitaplardan hem oralarda yaşayan insanlardan ayrıntılı bilgiler alıyorum,çok da meraklıyım. Sürekli yazılarımı geliştirmeye,yeni şeyler eklemeye çalışıyorum,bütün eleştirileri dikkate alıyorum. Bunun ötesinde ne yapabileceğimi merak etmiştim...
Soran+1 yılBirden kendimi şanslı hissettim :)
Her şeyden önce yazmak için hayal gücü , yetenek ve yazma isteğinin olmasi gerek. Bunlar oldukdan sonra onu daha da geliştirmek için filoloji bölümü
20 Yorumla
+1 yılyazar olman için bir bölüm seçmek zorunda değilsin sözele yönel yeter
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
9Cevap
+1 yılBu biraz da ne tür bir yazar olmak istediğine bağlı. Yani edebi ürünler vermek istiyorsan edebiyat okuman yararınadır. Ya da gazeteci yazar olmak istiyorsan mesela siyaset bilimi ya da gazetecilik okuyabilirsin. Sana kalmış bir şey.
02 Yorumla
Soran+1 yılGazeteci yazar. Teşekkür ederim
- +1 yıl
rica ederim
+1 yılHayır şekerim. En rahat olacağın bölümü seç orada daha rahat yazarsın. Ama kural yönünden Türk Dili ve Edebiyatı yakındır. Ya da Gazetecilik
21 Yorumlaaşık veysel üniverste okudu mu? daha birçok gerçek şair ..
12 Yorumla
Soran+1 yılİmkanları vardı da onlar mı okumadı? o bir çok şair aslında halk ozanıdır. Onlar kadar etkili olmayı herkes ister ama ben aynı zamanda yaptığım işin eğitimini de almış olmak isterim
Sözel sayısal eşit ağırlık farketmez ama yazar olunmaz doğulur o kişinin içinde öyle bi ruh varsa olur yoksa olmaz hadi ben yazar olmaya karar verdim diyenlerin durumuda ortada .
10 Yorumlabeden eğitimi , resim,müzik,matematik ,bunlar olmadığı kesin
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı. sosyal ve ünide de edebiyat..
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 581 cevap paylaştı. Türk dili ve edebiyatı
00 YorumlaEdebiyat okuman gerek. Yazarlık bölümü yok.
00 YorumlaEdebiyat bölümlerinden biri işte.
00 YorumlaYazarlık diye bir bölüm henüz icat edilmedi. :(
00 Yorumlaedebiyat bölümünü seçmen gerek
00 Yorumla
+1 yılYazarlık diye bir bölüm yok Edebiyat bölümünü seç
00 Yorumla
+1 yılhehehehehehehe
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi