Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Evet 2 kedi aldım. Biri british. Gayet sağlıklı. Diğeri scottish yani kulakları eğri. İlk önce çok küçüktü hep uyuyordu. Büyüdükçe ayaklarında problem olduğunu gördüm. Dokununca acıyor. Çok yavaş ve dikkatli geziyor. Yüksek yere koyduğumuzda inebiliyor çok şükür. Ama hiç bir yere kalkamıyor. Çünkü zıplamak için arka ayaklar önceliklidir. Şimdi eğer normal sağlıklə bir kedi istiyorsak british ve scottish kedilerinin yavrusu üretilmelidir. Merak ettiğim evdeki sağlıklı british kedimle problemli scottish bebekleri de sağlıksız olur mu?
Yarı yarıya. 6 yabru doğarsa 3 scot 3 brit olarak veya 2 ondan 4 ondan doğar. Bu scot zaten doğal bir kedi değil. İnsan üretimi bir kedi. Eğer kedini gerçekten seviyorsan scot u kısırlaştır. Hem onun için hemde doğacak yavrular için en iyi seçenek. Bir canlının kısırlaştırılmasına tamamen karşıyım ama eğer yavrular sakat doğacaksa ve ömür boyu acı çekecekse kısırlaştırmayı tüm gücümle desteklerim.
Yapabileceğin en büyük iyilik, scottu uyutmak olacak. Kendini bir onun yerine koysana, yaşadığı acıyı bir düşünsene?
Sen öyle san. Otururken bile kemikleri ağrıyor. Onun attığı her adımda çektiği acıyı biliyormusun? Uzanırken her nefes alıp verdiğinde kemiklerin hareket ettiğinde verdiği acıyı? Su içmek için eğildiğinde yaşadığı boynundaki acıyı? Hiç bir zaman oyun oynayamadıkları için yaşadığı üzüntüyü hissedebiliyormusun?
Peki. Sana bir tavsiye vereyim o zaman. Bir tahtaya 4 tane sarhoş tekerlek tak. Üstüne minder çivile. Kedini onun üstüne koy. Ve ona ayrı bir yemek alanı hazırla. Yerden yüksekte olsun ki tahtanın üstündeyken minimum hareketle yemek yiyebilsin.
Cevap
1Cevap
açımı cekiyorlar
Çok fazla hemde
Ciddi misin
Videoyu izlesene. Yarım saattir ağlıyorum kuzularım ya. Doğarken acı büyürken acı. Acı içinde ölüyorlar. Hareket bile edemiyorlar yaaa 😭😭😭
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar